România învinge și Ucraina la Campionatul Mondial

După 10-0 cu Nigeria în primul joc de la Campionatul Mondial din Australia, de la Perth, echipa națională a României s-a impus și în jocul doi, contra Ucrainei. Tricolorii, încurajați din tribune de o inimoasă galerie venită din România dar și formată din români din Perth, a deschis scorul repede prin șutul superb al lui Ionuț Alecu, în vinclul porții adverse. Mircea Ungur s-a gândit să-și copieze colegul și a înscris o bijuterie de gol, candidat cert la golul turneului, un lob de la 35 de metri, care a căzut direct în poarta adversă!

Cu un avantaj de două goluri în primele 10 minute, elevii lui Virgil Bejenaru și Tudor Șimon nu au mai forțat până la pauză, timp în care adversarii, într-un efectiv redus din cauza problemelor cu obținerea vizei de Australia, nu au pus în pericol poarta lui Klein. Startul reprizei a doua a adus golul liniștii în tabără noastră, gol marcat de Dragan Paulevici. 

La 3-0, tricolorii au preferat să nu mai forțeze și le-au permis ucrainenilor să preia controlul asupra jocului. Aceștia au forțat, au ratat două ocazii mari, la intervențiile excelente ale lui Florin Matache și au reușit spre final să înscrie și un binemeritat gol de onoare. S-a încheiat 3-1, un rezultat foarte bun, care duce cota punctelor la 6 în dreptul României după două jocuri la Perth.

Ținem să mulțumim tuturor suporterilor care au încurajat echipa noastră pe tot parcursul jocului, atât celor veniți de acasă din România, cât și celor care provin din comunitatea română din Perth, una destul de numeroasă de altfel.

Pentru România, ultimul meci din faza grupelor este programat pentru sâmbătă de la ora 11:00, ora României, 16:00 ora locală, contra echipei din Liban. România are 6 puncte, Libanul și Ucraina câte 3 puncte, așa că tricolorii au nevoie de minim 1 punct pentru a câștiga grupa.

România - Ucraina 3-1 (pauză 2-0)
Goluri: Ionut Alecu, Mircea Ungur si Dragan Paulevici
Portari: Florin Matache și Laszlo Klein 
Jucatori: Mircea Ungur, Andrei Balea, Dragan Paulevici, Răzvan Plopeanu, Șaron Chirică, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Cârstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile, Ionuț Alecu și Stelian Stancu
Staff: Virgil Bejenaru (antrenor), Tudor Șimon (director tehnic), Dan Ștefan Cojocaru (manager general)

Hai România!

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP