Tudor Șimon și Virgil Bejenaru - noul staff tehnic al echipei naționale!

Federația de Minifotbal din România anunță oficial faptul că, în urma încheierii colaborării cu antrenorul Dan Marius Mitu, echipa națională a României va fi pregătită, începând din acest moment, de către cuplul de antrenori Tudor Șimon și Virgil Bejenaru. Tudor Șimon va ocupa funcția de director tehnic, în timp ce Virgil Bejenaru pe cea de antrenor

În primul rând, dorim să-i mulțumim fostului antrenor al echipei pentru munca și activitatea sa la echipa naționala (februarie 2018 – iulie 2019). Sub comanda lui Marius Mitu, echipa națională a României a participat la trei competiții: Campionatul European din Ucraina de la Kiev (august 2018), Cupa Continentală din Tunisia (martie 2019) și Klitschko Cup, tot la Kiev (mai 2019). Bilanțul înregistrat a fost de: 12 victorii, 2 rezultate de egalitate (unul urmat de victorie la loviturile de la 7 metri) și un singur eșec, acela din finala Campionatul European, contra campioanei mondiale, Cehia. În acest răstimp, România a ocupat locul 2 la Campionatul European, locul 3 la Cupa Continentală și locul 2 la Klitschko Cup. Îi dorim mult succes lui Marius Mitu în cariera de antrenor, una care se anunță a fi promițătoare.
 
Revenind la cei care vor conduce destinele echipei naționale, aceștia sunt cei mai titrați antrenori români din 2019, fapt evidențiat și de rezultatele acestora de la Campionatele Regionale si mai ales de la Campionatul Național de Minifotbal de la Oradea, acolo unde, Virgil Bejenaru a devenit in premieră campion național cu echipa de club, Nova Vita Târgu Mureș, iar Tudor Șimon, vicecampion național cu echipa de club, Tazmannschaft București.
 
În urma propunerilor venite din partea Directiei Tehnice, Comitetul Executiv a analizat nominalizările și a ajuns la concluzia că această formulă este cea mai potrivită în acest moment, urmănd ca cei doi să conducă împreună echipa națională pentru următoarea perioadă. Marea provocare a acestui an 2019 o reprezintă, desigur, Campionatul Mondial din Australia, de la Perth, din perioada 1-12 octombrie. Negocierile cu cei doi au fost purtate de președintele Ioan Onicaș, cel care a fost mandatat de CEx. sa poarte discuțiile în urma cărora, Virgil Bejenaru și Tudor Șimon au găsit strategia potrivită și au căzut de acord să preia pregogativele tehnice ale echipei naționale. Le mulțumim celor doi tehniceni pe această cale pentru disponibilitatea de care au dat dovadă atunci când s-a apelat la serviciile lor și mulțumim, totodată, și conducerii cluburilor Nova Vita Târgu Mureș și Tazmannschaft București.
 
Virgil Bejenaru, cel care va ocupa funcția de antrenor al echipei naționale, a reușit ca numai într-un an de zile să ducă o echipă de minifotbal de la înființare, la câștigarea Turneului Final al Campionatul Național și participarea la EMF Champions League. Campionatul de Minifotbal de la Târgu Mureș a pornit la drum în luna septembrie a anului trecut, iar sub comanda lui Virgil Bejenaru, echipa Nova Vita Târgu Mureș a câștigat toate meciurile din campionat iar, mai apoi, a triumfat la Campionatul Regional Nord-Est de la Botoșani și la Campionatul Național de la Oradea. 
 
Nova Vita Târgu Mureș a practicat un minifotbal bine structurat, excelent tacticizat, fiind o echipă solidă care a demonstrat că este foarte dificil de învins. În același timp, Nova Vita a practicat și un joc spectaculos, mărturie stând unele meciuri din faza grupelor de la Campionatul Național, precum și finala câștigată cu Tazmannschaft București. Profesionalismul de care dă dovadă Virgil Bejenaru, pe banca celor de la Nova Vita Târgu Mureș, ne face să credem că reprezintă o soluție excelentă pentru banca tehnică a naționalei României.
 
Tudor Șimon, care va ocupa funcția de director tehnic al echipei naționale, este un antrenor cu rezultate importante la cârma naționalei României. Acesta a pregătit tricolorii la ultimul Campionat European câștigat de România, în 2015 în Croația. Rămâne memorabilă acea finală contra echipei gazdă, Croația, finală câștigată de o manieră entuziasmantă de România, cu scorul de 5-1. Tudor Șimon a pregătit România și la Campionatul European din 2016 din Ungaria, acolo unde tricolorii au câștigat toate cele 3 meciuri din faza grupelor, dar au fost eliminați, surprinzător, în faza optimilor de finală, de către naționala Angliei, scor 2-3. 
 
Tudor Șimon s-a ocupat în ultimii ani de destinele echipei de club, Tazmannschaft București, echipă care a devenit un nume în minifotbalul românesc. Jucătorii pregătiți de Tudor Șimon au câștigat Campionatul Național de Minifotbal din 2017 de la Bacău, echipa având la acel moment o denumire diferită. Anul trecut, la Alba Iulia, Tazmannschaft a pierdut la loviturile de la 7 metri, în sferturile de finală ale Campionatului Național, după ce a condus cu 2-0, contra eventualei campioane, MAV Sports Timișoara. În acest an, în ciuda problemelor de lot, Tudor Șimon a dus echipa Tazmannschaft București până în finala Campionatului Național de la Oradea, finală pierdută cu scorul de 1-3 în fața celor de la Nova Vita Târgu Mureș.
 
În EMF Champions League, Tazmannschaft București a ocupat locul 4 la ediția de anul trecut de la Terme Catez, din Slovenia, fiind învinsă la loviturile de la 7 metri, atât în semifinala cu AS Coriolan Bacău, cât și în finala mică împotriva celor de la Juventus Sibiu. Jocul bazat pe posesie și pase, practicat de cei de la Tazmannschaft, rămâne unul foarte apreciat în minifotbalul românesc. Tudor Șimon este un tehnician extrem de respectat, fiind cunoscut pentru profesionalismul de care dă dovadă în pregătirea și analiza video a meciurilor, precum și în cele legate de vitaminizarea și refacerea jucătorilor după efort.
 
Le dorim mult succes lui Virgil Bejenaru și Tudor Șimon la conducerea echipei naționale a României!
 
In momentul de față, staff-ul României arată în felul următor:

Virgil Bejenaru – antrenor

Tudor Șimon – director tehnic

Dan Ștefan Cojocaru – manager

Cristian Lupu – director sportiv

 
România este cea mai titrată națională de minifotbal la nivel european, având la activ 6 titluri continentale, obținute în perioada 2010-2015, dar și un titlu de vicecampioană în 2018. La cele două ediții de Campionat Mondial desfășurate până în prezent, România a ocupat locul 3, în 2015 în SUA, și a ajuns până în faza optimilor de finală, în 2017 în Tunisia.
 
Campionatul Mondial din Australia va avea loc în orașul Perth, de pe coasta vestică a continentului, în perioada 1-12 octombrie, cu 32 de echipe la start. România, cap de serie la tragerea la sorți, face parte din grupa C, alături de naționalele din: Liban, Ucraina și Nigeria. Primele două clasate vor face pasul mai departe spre faza optimilor de finală.
 
Prima acțiune a echipei naționale în noua formulă, va fi în perioada 23-25 august la Brno, cu ocazia desfăsurării EMF Nations Games. La competiție vor mai participa naționalele: Cehiei, Slovaciei și Spaniei.
 
Vom reveni cu detalii legate de programul de pregătire al echipei naționale din următoarea perioadă, precum și cu cele legate de lotul lărgit de jucători, dintre care, vor fi selecționati cei care vor face deplasarea în Australia. Hai România, hai tricolorii!
 

Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP