Victorie cu Muntenegru în sferturi, urmează Kazakhstan la EURO!

Povestea României merge mai departe la Campionatul European de la Kiev din Ucraina! Tricolorii au învins Muntenegru în sferturile de finală cu scorul de 2-0 și vor juca astăzi de la ora 15:15 contra celor din Kazakhstan în semifinale, în direct pe PRO X.

România prinde tot mai multă forță la Europeanul din Ucraina. Campioana Europei în 6 ediții a făcut un meci perfect contra celor din Muntenegru, cărora nu le-au dat nicio șansă în sferturile competiției. Ex-iugoslavii au mizat pe o tactică de apărare și contraatac iar România a fost cea care a luat frâiele jocului. Primul gol a a venit ideal, la jumătatea primei reprize, când un jucător al celor din Muntenegru, Kovac, presat de Toma Vincene, și-a deviat în proprie poartă o centrare pe care scria oricum gol. Avantaj minim la pauză dar jocul echipei dădea încredere.
 
Încurajați din tribune de inimoasa galerie sosită din țară cu delegația tricolorilor, ai noștri au continuat să domine ostilitățile și în repriza a doua. Muntenegru a contat în atac doar prin câteva tentative de la distanță, fiindu-le foarte greu să aducă mingea în careul nostru. Liniștea a venit cu 7 minute înainte de final, când Șaron Chirică a transformat penalty-ul obținut de Dragan Paulevici. Muntenegru a presat în van în căutarea unui gol care să-i readucă în cărțile calificării și românii au mai ratat câteva șanse mari de 3-0. Cea mai mare prin Paulevici, care a luat transversala la țintă după o recuperare excelentă în treimea adversă.
 
Fluierul de final a declanșat bucuria în tabăra tricolorilor care ating din nou faza semifinală a celui mai important turneu european pentru a opta oară din nouă participări. Un record fantastic, record care ne îndoim că va putea fi egalat vreodată de o altă echipă. Acum, tricolorii trebuie să-și depășească nivelul de anul trecut, atunci când Cehia ne-a barat drumul spre finală, 3-4 după un meci superb, disputat pe terenul adversarilor, la Brno.
 
România – Muntenegru 2-0 (1-0)
Goluri: Kovac (autogol – min. 9) și Chirică (penalty – min. 33)
România: Matache (prima repriză), Amarinei (a doua repriză) – Popa, R. Radu, Vincene, Tănase, Burciu, Stupu, Paulevici, S. Vasile, Alecu, Nemițanu, Chirică, C. Vlad și Stelea.
Antrenor: Dan Marius Mitu  Antrenor secund: Mihai Mihalache
Manager: Dan Ștefan Cojocaru
 
România joacă pentru un loc în marea finală contra unui adversar familiar, Kazakhstan, care a trecut în sferturi de Serbia, 2-1. Cele două echipe, România și Kazakhstan, s-au întâlnit anul trecut, în faza grupelor, atât la Campionatul European din Cehia, cât și la cel Mondial din Tunisia. De fiecare dată, victoria a revenit, după meciuri superbe, pe muchie de cuțit, tricolorilor, 3-2 în Cehia și 2-1 în Tunisia. Mai mult, cele două echipe au disputat și un joc amical după eliminarea prematură de la Mondial, amical câștigat de asemenea de ai noștri. Așadar, avem avantajul moral în fața kazacilor, o echipă care joacă un minifotbal similar cu cel al nostru, bazat pe posesie, pe atacuri rapide, implicând foarte mult portarul în joc. Anul trecut, în Cehia, cei aflați la EURO, au denumit meciul România – Kazakhstan un fel de Brazilia – Argentina al minifotbalului. Și asta pentru că sunt echipe spectaculoase care preferă fotbalul total și care ies mereu la joc. 
 
Cu toate astea, România a fost puternică și în apărare la acest turneu din Ucraina. Patru meciuri fără gol primit și al cincilea în care s-au încasat două goluri atunci când meciul era deja câștigat, la 4-0 cu Anglia. Asta trebuie să ne dea speranțe că avem forța să trecem de Kazakhstan încă o dată și să jucăm cea de-a șaptea finală europeană din istoria României.
 
Hai România, hai tricolorii, împreună spre a șaptea finală europeană!
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP