Ary&Roby Buftea, noua campioană națională !

 Festivalul Minifotbalului Românesc a ajuns la final. Timp de 5 zile la Bacău, minifotbalul a fost pe buzele tuturor. În primele două zile de competiție, 11 și 12 iulie, s-au disputat meciurile contând pentru turneele de juniori, grupele 2008 și 2009, turnee la care au participat 8 echipe la fiecare categorie de vârstă. Ambele competiții au fost câștigate de clubul Stars Brăila, dar absolut toți micuții jucători participanți au fost premiați la final de Federația de Minifotbal din România cu medalii, trofee și tricouri pentru participare. Festivalul Minifotbalului Românesc, eveniment organizat de Federația de Minifotbal din România în colaborare cu Consiliul Județean Bacău și Primăria Municipiului Bacău, a continuat cu eventul principal și anume Campionatul Național de Minifotbal. Acesta a debutat miercuri seara, cu faza grupelor, fază în care, timp de 3 zile, s-au disputat 40 de jocuri pe cele două terenuri, cel mobil de lângă Casa de Cultură Bacău și cel amplasat la Baza Sportivă TNT Bacău. Au fost meciuri de o intensitate ridicată, fiind practic cel mai puternic și amplu turneu de minifotbal organizat vreodată la noi în țară.

Cele mai bune opt echipe au făcut pasul spre faza sferturilor de finală, fază ce s-a disputat vineri în sesiunea de seară. În semifinale au ajuns: Old Boys București (campioana regională Sud-Est), Juventus Sibiu (vicecampioana regiunii Sud-Vest), Ary&Roby Buftea (locul 4 din regiunea Sud-Est) și Dia Guard Divino Zalău (locul 3 la regiunea Nord-Vest), ultima fiind surpriza competiției după ce a eliminat în sferturi campioana națională din 2016, FC Hermannstadt Sibiu. În semifinale, sâmbătă, Old Boys București a trecut de Juventus Sibiu, scor 2-0, după un meci care a arătat ca o finală în sine. În celălalt joc, experiența superioară a jucătorilor de la Ary&Roby Buftea și-a spus cuvântul în fața celor de la Dia Guard Divino Zalău, scor final 2-0. O furtună puternică a făcut ca finala mică să se joace într-o altă locație decât cea stabilită inițial, Casa de Cultură Bacău, iar bronzul le-a revenit celor de la Juventus Sibiu după o victorie clară, 7-2 cu Dia Guard Divino Zalău.

Marea finală le-a adus față în față pe rivalele Old Boys București și Ary&Roby Buftea, într-o reeditare a semifinalei de la Campionatul Regional de la Brașov în care cei de la Old Boys se impuseseră la loviturile de la 7 metri. Finala a fost de un nivel ridicat, cele două echipe cunoscându-se foarte bine între ele. Un singur gol a făcut în cele din urmă diferența iar el a fost marcat de Sebastian Vasile, jucătorul celor de la Ary&Roby Buftea. Fluierul de final al brigăzii formate din Corneliu Groza (Iași) și Cezar Ionescu (Buzău) a adus bucuria în tabăra celor de la Ary&Roby Buftea, pentru majoritatea jucătorilor fiind vorba de un prim titlu național.

Rezultatele complete le găsiți pe următorul link: http://www.campionateminifotbal.ro/turnee_finale

Festivitatea de premiere a avut loc în Piața Prefecturii din Bacău pe o scenă special amenajată și prezentată de vicepreședintele FMR, Paul Costaș. Festivitatea a debutat cu un premiu oferit de partenerul oficial al FMR, Hercules Tour prin Octavian Goga, premiu oferit prin tragere la sorți și care a fost câștigat de Adrian Huhulea, jucător la Ajax Dulcisimo Galați (o excursie de 7 zile în Grecia, Insula Corfu, de două persoane). A luat cuvântul apoi președintele Federației de Minifotbal din România, Ioan Onicaș, care a premiat oficialitățile locale, Consiliul Județean Bacău și Primăria Municipiului Bacău, precum și pe Gabriel Coșa, pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului. Arbitrii care au oficiat la acest Campionat Național au fost și ei premiați de președintele Comisiei de Arbitri, Victor Chiriazic. Lista premiilor:

- Pentru sprijinul acodat în organizarea turneului: Gabriel Coșa (organizator local) și Daniel Rusu (Baza Sportivă TNT Bacău)

- Premiul Fair Play: Golden Boys Bacău

- Cel mai bun portar: Răzvan Eftimie (Old Boys București)

- MVP-ul Finalei: Mihai Mihalache (Old Boys București)

- Cel mai bun jucător: Toma Vincene (Ary&Roby Buftea)

- Locul IV: Dia Guard Divino Zalău

- Locul III: Juventus Sibiu

- Locul II: Old Boys București

- Locul I: Ary&Roby Buftea

Toate echipele participante la acest Campionat Național au avut cazarea asigurată. Campioana Națională, Ary&Roby Buftea, primește din partea Federației de Minifotbal din România licența de participare la EMF Champions League, turneu ce va avea loc în luna septembrie în Slovenia.

Întreg evenimentul de la Bacău s-a terminat cu un concert de două ore al trupei Direcția 5.

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP