Comunicat FMR - competiții europene 2021

Legat de ultimele comunicate emise de Federația Europeană (EMF), cu privire la calendarul competițiilor internaționale pe anul 2021, vă aducem la cunoștință următoarele:

EMF EURO 2021

După mai bine de 2 ani, cea mai prestigioasă competiție europeană, EMF EURO, urmează a fi organizată în Slovacia, la Kosice, în perioada 31 octombrie – 6 noiembrie 2021.

EMF Champions League 2021 (EMF Supercup)

Va fi organizat în perioada 01-05 septembrie la Rimini (Italia), cu participarea unui număr minim de 32 echipe. Denumirea oficială a competiției poate suferi modificări. Acestea vor fi anunțate în cel mai scurt timp.

Ținând cont de faptul că mulți membri afiliați nu au reușit să organizeze competiții locale sau naționale în acest an din cauza situației epidemiologice, EMF Champions League 2021 (EMF Supercup) din acest an va fi una deschisă (Open Tournament) la care va avea dreptul de participare orice echipă care îndeplinește condițiile de licențiere. Pentru ediția din acest an nu se va ține cont de rezultatele sau clasamentele naționale înregistrate. De asemenea, nu se va ține cont nici de rezultatele înregistrate de echipă la competițiile internaționale anterioare.

Dreptul de achiziționare și acordare a licenței de participare vor fi stabilite de fiecare federație națională, în baza protocolului încheiat cu EMF.

Informații legate de costurile și condițiile de participare vor fi anunțate de Federatia Europeană în luna mai / iunie.

IMPORTANT: În cazul în care competiția este anulată din cauza agravării situației epidemiologice din Italia sau dacă restricțiile de călătorie din țara de unde provine echipa înscrisă nu permit participarea la acest turneu, toate costurile de licențiere achitate de echipă vor fi returnate, cu excepția costurilor de transport.

EMF Masters Cup 2021

Masters Cup va fi organizată în perioada 02-06 septembrie la Rimini (Italia), cu participarea a minim 12 echipe. Condițiile de participare și de înscriere sunt identice cu cele prezentate la EMF Champions League 2021 (EMF Supercup).

EMF Business Cup 2020-2021

Se va desfășura în perioada 30 septembrie-04 octombrie (4 nopți) în Antalya (Turcia). În vederea participării echipelor din România la EMF Business Cup 2020/2021 vă comunicăm următoarele:

Ținând cont că un număr de 5 echipe și-au câștigat deja dreptul participare la această competiție, care ulterior, din cauza situației epidemiologice, a fost anulată în 2020, CEx a decis să mențină cu prioritate deciziile și licențele acordate următoarelor echipe:
- licenta 1 - Fenix Play Piatra Neamț
- licenta 2 – Valeo Timisoara
- licenta 3 – Netrom Craiova
- licenta 4 – Gemina Cluj
- licenta 5 – Tenaris Silcotub Zalău

2. În situația în care o echipă beneficiară a Licenței de participare, conform drepturilor menționate mai sus, se va afla în imposibilitatea de a participa la EMF Business Cup 2020/2021, FMR va atribui Licența unei altei echipe, după următoarele criterii:
 - echipei care face dovada disponibilității bugetului stabilit și care se încadrează în cerințele stabilite de EMF și FMR.
- echipelor care au avut un comportament în spiritul valorilor FAIR-PLAY-ului și care, prin prezența și activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea minifotbalului și a imaginii Federației de Minifotbal din România.

Attila Takacs
Secretar General FMR