România câștigă ediția inaugurală a EMF E-Sports EURO!

România devine prima câștigătoare a EMF E-Sports EURO, competiție online la FIFA 20 pe PS4! Performanța a fost realizată de campionul național, Daniel Ionuț Constantinescu. Acesta l-a învins în finala de duminică, 31 mai, pe bulgarul Nikolay Bokov. Podiumul a fost completat de ucraineanul Pavlo Apenko, în timp ce pe locul 4 s-a clasat un alt român, vicecampionul național, Alexandru Core.

Profitând de pauza cauzată de pandemia de Covid-19, Federația Europeană de Minifotbal a organizat prima ediție a unui turneu european de FIFA pe Play Station 4. Sub denumirea de EMF E-Sports EURO 2020, competiția a adunat la start 64 de jucători din mai multe țări europene, precum: România, Moldova, Bulgaria, Italia, Serbia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Belgia, Anglia sau Turcia.
România a fost reprezentată de primii 5 clasați la turneul național, organizat de FMR în perioada 7-10 mai: Daniel Ionuț Constantinescu (Ajax Dulcisimo Galați), Alexandru Core (Deportivo Târgu Mureș), Andrei Szocsi (FC Hanzi Deva), Răzvan Hrișcă (Decathlon Ploiești) și Robert Bratu (FC Pokemonii Călărași).
 
Toți 5 au depășit faza grupelor, dovedind din start că sunt printre cei mai buni din competiție. În 16-imi au fost învinși Răzvan Hrișcă și Robert Bratu, de adversari din Rusia, respectiv Belgia, iar faza optimilor a dus la eliminarea lui Andrei Szocsi, de către un jucător ucrainean.
 
Campionul național, Daniel Ionuț Constantinescu, precum și vicecampionul, Alexandru Core, și-au respectat blazonul și s-au calificat în sferturi. Acolo, Daniel a trecut fără emoții de un jucător din Turcia, în timp ce Alexandru a depășit adversarul ucrainean care îl invinsese pe Andrei. De menționat tăria de caracter a lui Alexandru, care în trei faze consecutive ale competiției, 16-imi, optimi și sferturi, a câștigat duelul în meciul 3, cu „gol de aur”!
 
Din păcate, Daniel și Alexandru s-au aflat pe aceeași jumătate de tablou, astfel că au trebuit să se întâlnească în semifinale. Dacă la turneul național, duelul dintre cei doi a oferit mult spectacol, fiind nevoie de 4 meciuri pentru a fi decis, acum Daniel nu i-a lăsat multe șanse lui Alexandru, câștigând cele două jocuri, cu un scor total de 6-1 (3-0 și 3-1).
 
Alexandru a ratat șansa la bronz, pierzând finala mică, la limită, scor 1-2, cu Pavlo Apenko, din Ucraina. Se poate mândri însă cu un parcurs excelent la această competiție, Alexandru fiind un jucător 100% amator de FIFA.
 
Daniel, jucător profesionist de FIFA, a oferit o nouă demonstrație de forță și în finala europeanului, trecând clar, cu scorul general de 7-1 (4-0 și 3-1), de bulgarul Nikolay Bokov.
 
Astfel, la 10 ani distanță după ce România devenea prima campioană europeană la minifotbal, la Bratislava în Slovacia, iată că acum românii câștigă și ediția inaugurală a competiției virtuale, organizate de EMF.
 
Felicitări Daniel Ionuț Constantinescu pentru performanța excelentă și felul în care a reprezentat țara noastră la acest turneu! Bravo și celorlalți jucători români pentru modul în care s-au prezentat la acest turneu final cu 64 de jucători.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP