Comunicat FMR / Echipa națională și-a atins obiectivul la EURO 2017

Federația de Minifotbal din România se declară mulțumită de comportarea echipei naționale la turneul final al Campionatului European, EURO 2017, turneu ce a avut loc în perioada 9-17 iunie la Brno în Cehia. Obiectivele stabilite înaintea Campionatului European au fost atinse, atât din punct de vedere al rezultatelor cât și din punct de vedere al restructurării lotului de jucători. 

Sub comanda unui staff tehnic compus din Cristian Lupu, antrenor principal, Dan Ștefan Cojocaru, director tehnic și Florin Trofin, preparator fizic, naționala României și-a atins parametrii impuși înainte de EURO și anume prezența în semifinalele competiției, între cele mai bune patru echipe de pe continent. Și asta s-a realizat în condițiile în care nu mai puțin de 9 dintre cei 15 jucători selecționați pentru acest turneu final au fost debutanți la un Campionat European: Ștefan Leu, Răzvan Eftimie, Ionuț Chirică, Marian Boieșan, Marian Chiripuș, Eugen Vlad, Alexandru Constantin, Gabriel Bobe și Claudiu Vlad. Ceilalți 6 jucători au fost cu experiență la turneele finale: Mircea Popa, Adrian Călugăreanu (căpitanul naționalei la acest EURO), Radu Burciu, Gabriel Tănase, Toma Vincene și Costin Pușcă, ultimii doi aflați la cel de-al doilea turneu final de Campionat European. Cu toate că timpul a fost scurt la dispoziție pentru pregătirea de dinaintea startului EURO, doar 3 zile în cantonament la Alba Iulia, staff-ul tehnic a reușit să închege relațiile de joc între componenții lotului iar aceștia au arătat atât pe teren cât și în afara lui că formează un grup unit și o familie.

Considerăm că rezultatele obținute până în faza semifinalelor au fost excelente: 4-1 cu Grecia, 0-0 cu Portugalia și 3-2 cu Kazakhstan, toate în grupa D, urmate apoi de 4-1 cu Serbia în optimile competiției și 1-0 cu Franța în sferturi. Evidențiem victoria superbă contra campioanei Europei din 2016, Kazakhstan, meci în urma căruia România a dovedit că rămâne o forță la nivel de minifotbal în Europa. Suntem de părere că în ultimele două jocuri ale competiției am avut parte și de neșansă și, cu puțin mai multă atenție în momentele cheie, am fi jucat finala mare a EURO, cu trofeul pe masă. Am condus cu scorul de 2-1 la pauză în semifinala cu gazda, Cehia, dar repriza secundă nu a decurs conform așteptărilor iar în finala mică am dominat Ungaria dar nu am reușit să înscriem iar la loviturile de la 7 metri au reușit să se impună adversarii noștri. La minifotbal micile detalii fac diferența și nu ne rămâne decât să învățăm și să creștem ca urmare a experienței acumulate în aceste ultime două jocuri. Per total, considerăm că echipa națională a României a dovedit că este în continuare o forță în Europa iar turneul final mai puțin reușit de anul trecut din Ungaria a fost o întâmplare. Privim acum cu optimism spre Cupa Mondială din Tunisia din luna octombrie, acolo unde suntem convinși că România va avea un parcurs onorabil, un parcurs care îi va face mândri pe suporterii ei, la fel cum s-a întâmplat și în Cehia.

În final, mulțumim staff-ului tehnic pentru modul în care a pregătit echipa la acest Campionat European, mulțumim jucătorilor pentru efortul pe care l-au depus pe teren pentru echipa națională și le mulțumim și fanilor care au fost prezenți la Brno să ne încurajeze cât și celor mulți de acasă care ne-au încurajat din fața televizoarelor. Doar uniți putem învinge în continuare, hai România !

Conducerea Federației de Minifotbal din România 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP