Comunicate

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   

Comunicat al Comisiei de Organizare a Campionatului de Minifotbal Onix Salaj - 17.02.2017

 

      Comisia de Organizare s-a autoesizat in privinta unor probleme de comunicare aparute dar si a unor abateri care s-au petrecut in ultima perioada si a caror solutionare din partea Comisiei de Disciplina a lasat loc la unele interpretari. Pentru clarificarea situatiei si pentru a realiza o aplicare uniforma a regulamentelor in vigoare, in vederea unei bune desfasurari a competitiei s-au hotarat urmatoarele:

 

Decizia nr 1 / 17.02.2017

Daca o persoana din cadrul unei echipe are o calitate dubla (jucator / oficial), in cazul unor incidente, se va aplica sanctiunea cea mai grava prevazuta de regulament

 

Decizia nr 2 / 17.02.2017

Pentru un jucator / oficial care are un comportament nesportiv, inadecvat, in incinta Bazei sportive unde se desfasoara competitiile oficiale de minifotbal, Articolul 5.19 se va aplica CUMULAT cu prevederile de la Articolul 7 .

 

Decizia nr 3 / 17.02.2017

Deciziile Comisiei de Organizare si cele ale Comisie de Disciplina vor fi comunicate direct pe site-ul oficial al FMR (www.campionateminifotbal.ro/campionatul-de-minifotbal-onix-salaj) la INFORMATII UTILE. Comunicarile vor fi facute publice pana cel tarziu la ora 16, in fiecare zi de miercuri si devin aplicabile din momentul afisarii lor pe platforma online (fac exceptie, situatiile in care deciziile au fost comunicate celor prezenti la sedinta sau cele comunicate direct reprezentantilor echipelor - de exemplu, in cazul jocurilor disputate in devans).

 

Mai jos va prezentam prevederile articolelor din Regulamentul Disciplinar, evocate in cele 3 Decizii:

Articolul 5.19 

In baza unui raport suplimentar pot fi trimisi la comisia de disciplina si acei jucatorii sau oficiali care au un comportament neadecvat in incinta bazei sportive chiar daca sunt IN AFARA TERENULUI DE JOC, adica folosesc cuvinte jignitoare , injurioase sau grosolane la adresa celor care se afla in incinta terenului de joc (arbitri, jucatori,oficiali). Raportul trebuie semnat cel putin de 2 persoane oficiale (arbitri, observator, organizatori, reprezentanti AJF, etc ). Persoanele vinovate vor fi sanctionate pecuniar in functie de gravitatea faptelor cu o suma intre 30 si 250 ron.

Articolul 7

7.1  Orice alta abatere petrecuta in afara terenului de joc, dar in incinta bazei sportive si nementionata in prealabil va fi analizata si solutionata de catre Comisia de Disciplina in baza rapoartelor, memoriilor sau sesizarilor depuse.

7.1.2  Pentru fapte fara urmari majore (si recunoscute de catre cei vinovati), comisia poate aplica suspendari de 1 – 3 etape, cu interzicerea dreptului de joc si a accesului in incinta terenului de joc.

7.1.3  Pentru fapte grave, comise in mod special asupra oficialilor unui joc sau a organizatorilor de catre cei vinovati, comisia va aplica suspendari de minim 4 etape, cu interzicerea dreptului de joc si a accesului in incinta terenului de joc.

7.1.4  Sanctiunile prevazute la art. 7.1.2  si 7.1.3 pot fi dictate si cu interzicerea definitiva a accesului in incinta bazei sportive la jocurile oficiale, pe perioada efectuarii etapelor de suspendare.

7.2  Deciziile Comisiei de Disciplina sunt comunicate oficial si devin aplicabile din momentul pronuntarii si comunicarii lor. Executare etapelor de suspendare se calculeaza din momentul ridicarii dreptului de joc. Sanctiunile se comunica celor prezenti la sedintele comisiei si se considera anuntate oficial din momentul publicarii lor pe site-ul oficial al FMR, www.campionateminifotbal.ro.  Acestea pot fi reanalizate de catre Comisia de Organizare pe baza unui memoriu doar in situatii exceptionale si bine documentate (dar un mai tarziu de 5 zile)

7.3  Cazurile neprevazute in mod expres in acest regulament vor fi solutionate prin asimilarea lor cu situatii asemanatoare prevazute in prezentul regulament.

 

Nota: Pentru a corela cele 3 Decizii emise in data de 17.02 cu Regulamentul Disciplinar, s-au facut cateva reformulari / adaugiri (cele boldate si sublinite in text)

 

Comisia de Organizare:

- Onicas Ioan

- Ciule Gheorghe

- Chis Nicolae

- Rus Fabian

- Petrean Marcel

- Rad Cosmin.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Sponsori Campionatul de Minifotbal ONIX Salaj

ASOCIATIA CLUB SPORTIV ONIX
Sportul Sălăjean

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP