GALATI: BRONX DE AUR

 

Galatiul a programat, in ultimele zile, doua evenimente speciale: finalul campionatului si meciul de baraj in care campioana de anul acesta a jucat cu campioana editiei finalizate in toamna anului trecut. Campionatul galatean si-a schimbat mersul, ca sa spunem asa, in aceasta prima parte a anului, trecand de la sistemul vara - iarna la cel preferat de majoritatea campionatelor din tara, si anume iarna - vara. Este un sistem care permite castigatoarei unui campionat sa participe imediat la fazele zonale si nationale, beneficiind de acelasi lot aflat in forma. 
La capatul unui campionat extrem de disputat, in care nu mai putin de cinci exhipe au avut sanse reale de a castiga intrecerea, gruparea BRONX a reusit sa treaca prima linia de sosire. Iar dupa cateva zile, BRONX a mai bifat o mare victorie, la fel de pretioasa, devenind reprezentanta Galatiului la turneul zonal de la Buzau. in disputa cu campioana en-titre STIINTA GALATI, Bronx a invins la limita, scor 2-1.
A fost un ultim meci de pomina, fluierul final al arbitrului prinzand la egalitate cele doua echipe, dupa incheierea timpului regulamentar de joc. Balanta s-a inclinat in fata celor de la Bronx numai dupa executarea loviturilor de departajare, scorul final fiind BRONX - STIINTA 2-1.
Asadar, BRONX este nu numai noua campioana a Galatiului, ci si reprezentanta acestui judet la zonalele care se vor disputa peste putina vreme la Buzau. Ocazie cu care galatenii vor cauta sa confirme si sa duca mai departe catre Deva sperantele iubitorilor minifotbalului din acest mare oras al Romaniei. 

/strong>
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cea de-a 27a editie a campionatului Viata Libera a fost de departe cea mai echilibrata din istoria competitiei, practic clasamentul final fiind hotarat in ultima etapa. La aceasta situatie s-a ajuns datorita ridicarii nivelului calitativ al echipelor prin aducerea de jucatori valorosi si prin implicarea din ce in ce mai mare a conducerilor tehnice in ridicarea nivelului jocului.
Organizatorul competitie, domnul CLEMENT SIMOVIN considera ca un alt factor care a contribuit la ridicarea nivelului campionatului este noua forma de organizare si afilierea la Federatia nationala de minifotbal. "Prin organizarea de turnee finale pentru campioane si castigatoarele de cupe, Federatia a generat un interes mult crescut din partea echipelor", ne-a spus domnul Simovin. 
In editia care s-a incheiat, nu mai putin de cinci chipe au dus o lupta umar la umar, pana in ultimile etape: Bronx,  Atletico, Stiinta, Otelul si Ajax au format un cvintet care a tinut treaz interesul iubitorilor minifotbalului galatean, raspunsul la intrebarea cine va castiga aceasta editie de campionat fiind dat, asa cum am remarcat, in ultima etapa. 
Daca Atletico si Ajax erau campioana si respectiv vicecampioana editiei incheiata in iarna lui 2011, iar Stiinta si Otelul erau echipe de frunte  (Stiinta avand si o prezenta meritorie la Zalau, la Cupa Romaniei 2010), surpriza s-a numit Bronx.
Una din cele mai vechi echipe din campionat, Bronxul a fost total reconstruit in ultimile doua sezoane si a reusit castigarea campionatului dupa un parcurs presarat cu derbiuri pe care le-a onorat prin joc combinativ si dorinta de a invinge. O conducere tehnica excelenta a asigurat echilibru si toate conditiile necesare (director tehnic Noni Mocanu, captitan Alex Chiculuta). Victoria finala a fost, insa, obtinuta de catre soldatii de pe teren, mai precis de un lot de jucatori foarte valoros, condus de doi fotbalisti cunoscuti - Marius Humelnicu si Mihai Barbu. Iata, asadar, ca echipa Bronx a reusit una din cele mai mari surprize din istoria campionatului, victoria acestora fiind cu totul neasteptata, daca ne gandim la pronosticurile dinainte de inceperea campionatului.
 
Campioana ultimilor patru editii, Atletico, a ajuns la momentul normal al schimbarii generatiilor, iar acest lucru a dus la evolutii oscilante. Un final foarte bun le-a adus locul secund, ceea ce nu trebuie considerat un esec. 
Probabil ca cea mai nedreptatita echipa se poate considera Stiinta, o formatie de asemenea total reconstruita si care a fost multa vreme pe primul loc. Lipsa de experienta, accidentarile dar si nesansa au facut ca in final sa ocupe locul 3, care face onoare acestei formatii de al carei nume se leaga cea mai frumoasa performanta a minifotbalului galatean pe plan national. 
Dintre celelalte echipe s-au mai evidentiat Otelul, ISU, Monterm (o nou promovata) si Bastia, iar la evolutii sub asteptari putem nota formatiile Olimpia, Barcelona si Panamar.
Iata loturile primelor 3 clasate:
BRONX  - 
Director tehnic Noni Mocanu
Capitan: Alex Chiculuta
Jucatori  -  Crihana, Barbu, Balta, Tudosa, Plesa, Alexa, Luli, Serghie, Humelnicu, Vieru, Enache, Donici, Ilie, Petre, Rotaru. 
 
ATLETICO  
Directori tehnici Vali Vranceanu si Ciprian Nechita
Capitan: Craescu Costel
Jucatori - Iovita, Cires O., Craciun, Cires S., Petrea, Heghedus, Muha, Onose, Badarau, Nechita, Timofte, Voicu Dragos, Voicu Daniel, Iurea, Nejneru
 
STIINTA

Directori tehnici Clement Simovin si Ene Scarlat
Capitan Adi Huhulea
Jucatori -Deliver, Burghelea, Padurariu, Mardale, Lefter, Vicleanu, Gheorghita, Bacnas, Dragomir, Stati, Movileanu, Buruiana, Scutaru, Ghibrigiu, Cristea. 
Am mai aflat de la organizatorii acestui puternic campionat ca la ora actuala se fac inscrieri in continuare pentru liga a 2 a. O alta veste buna de la Galati este cea ca minifotbalul continua in acelasi ritm ametitor, urmand sa fie desemnata castigatoarea Cupei si implicit formatia care va reprezenta Galatiul la Cupa Romaniei, editia 2012. 
FOTO: CAMPIOANA 2012 A GALATIULUI SI REPREZENTANTA A ACESTUI JUDET LA ZONALELE DIN ACEASTA LUNA, FORMATIA BRONX

 

Noutati din Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati

Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati pe scurt

1

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

42

Echipe active

1207

Jucatori activi

196

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP