GALATI: VIN AMERICANII !

Pentru americani, Bronxul este un cartier deocheat din marea metropola New York. Pentru galateni, Bronxul este o echipa de minifotbal care si-a pus in cap sa detroneze zeii, si iata ca e pe cale sa reuseasca.


Mai sunt doar trei etape pana ce campionatul din Galati se va incheia, foarte probabil, cu o mare surpriza. Dupa ani de hegemonie aproape incontestata, echipa ATLETICO, campioana en-titre, va trebui sa predea stafeta unei alte formatii. Sansele cele mai mari sunt ca formatia BRONX sa fie noua regina a minifotbalului galatean. Este vorba despre o echipa ambitioasa, care a stiut sa treaca peste hopuri si, mai ales, nu a pierdut puncte usoare, asa cum au facut-o celelalte pretendente la titlul de campioana a acestui judet. Doare zece puncte o separa pe BRONX de perfectiune, puncte pierdute in fata unor echipe mari, cum este campioana ATLETICO (campioana de anul trecut), STIINTA (sfertfinalista la Cupa Romaniei editia 2010). Alaturi de aceste doua infrangeri si de un egal tot cu Atletico (in tur), BRONX a mai facut un singur pas gresit, in fata echipei PANAMAR, cu care a remizat la inceputul turului.

 

 

Dupa cum spuneam, cu trei etape inaintea finalului, BRONX are patru puncte avans si un meci in plus de disputat, fata de cea de-a doua clasata, formatia OTELUL. Urmeaza, tot cu 25 de partide disputate, la fel de multe precum lidera, gruparile AJAX si ATLETICO, dupa care vine STIINTA. Judecand dupa acest punctaj, este greu de crezut ca cele patru puncte pe care le are in fata celei de-a doua clasate vor putea fi recuperate in numai trei etape, mai ales ca BRONX mai are trei meciuri usoare, cu echipe de mijlocul clasamentului, pe care le-a invins in tur cu scoruri categorice.

 

Campioana Galatiului va avea de disputat confruntarea pentru nationale cu doua echipe provenind din campionate extrem de puternice, Tulcea si Buftea. Meciurile de baraj vor avea loc la Buzau, orasul unde campioana nationala, Consiliul Judetean, are ocazia sa vada la lucru cateva dintre formatiile cele mai tari din zona.

 

FOTO DESCHIDERE: Imagine din faimosul cartier new-yorkez THE BRONX, care arata pe alocuri mai ceva ca Ferentariul de odinioara. THE BRONX are circa 35% din populatie provenind din PORTO RICO si REPUBLICA DOMINICANA, inca o treime fiind negri, in vreme ce albii compun doar putin peste 15% din populatie. Nu e mai putin adevarat ca faima acestui cartier e legata de rafuieli fara perdea, in general de o atitudine nonconformista a tineretului.  

Noutati din Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati

Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati pe scurt

1

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

42

Echipe active

1207

Jucatori activi

196

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP