Legile jocului de minifotbal
DISPOZITII FINALE
ART. 18 - CONTESTAŢII
18.1. Cluburile care apreciază că echipa adversă a încălcat unele prevederi regulamentare, indiferent de natura lor, au dreptul să-şi susţină cauza numai în baza unei contestaţii înscrisă în raportul de arbitraj. Aceasta trebuie să arate, pe scurt, motivele invocate.
18.2. Echipele au dreptul de a introduce contestaţii, astfel:
18.2.1 Înainte de începerea jocului:
a. Impracticabilitatea sau amenajarea defectuoasa a terenului de joc;
b. Calificarea cadrului medical delegat sau a altor masuri privind asigurarea asistenței medicale;
c. Valabilitatea programării jocului pe terenul respectiv;
d. Dacă se contestă dreptul de joc al unuia sau al mai multor jucători din echipa adversă, înscrişi în
raportul de arbitraj, arătându-se motivele în mod concret;
18.2.2 La pauză sau în termen de maxim 10 minute după terminarea jocului, dar înainte de semnarea raportului de arbitraj și restituirea carnetelor/licențelor/cardurilor de legitimare delegatului echipei adverese, dacă se contestă:
a. Identitatea unuia sau mai multor jucători trecuţi în raportul de arbitraj
18.3. Contestaţiile se fac în scris, sub semnătură, în raportul de arbitraj de către delegatul echipei, în prezenţa delegatului sau căpitanului echipei adverse, care semnează de luare la cunoştinţă şi a arbitrului, care este obligat să specifice momentul formulării contestaţiei (înainte, la pauză sau după terminarea jocului) şi să semneze. Ea trebuie să conţină pe scurt motivele şi cauzele care o determină.
18.4 Echipa care depune o contestație este obligată să transmită comisiei competente, toate probele în susținerea cauzei prezentate, în termen de maxim 48 de ore de la terminarea jocului. In cazul competițiilor tip turneu, termenul trebuie sa fie de minim 2 ore, inainte de ședinta comisiei competente.
18.5 Contestația înscrisă în raportul de arbitraj electronic se redactează integral de delegatul sau căpitanul echipei contestatoare și este salvată de arbitrul jocului, după ce este adusă la cunoștința delegatului echipei adverse.
18.6 În cazul în care delegaţii sau căpitanul echipei adverse refuză să semneze de luare la cunoştinţă, arbitrul va consemna acest lucru în raportul de arbitraj.
18.7. Arbitrii sunt obligaţi să pună raportul de arbitraj la dispoziţia delegaţilor sau căpitanului de echipă pentru formularea unei contestaţii, la solicitarea acestora, în oricare moment (înainte, la pauză sau la terminarea jocului) şi indiferent de motivul contestaţiei. Refuzul arbitrului de a pune la dispoziţie raportul de arbitraj se va sancţiona conform prevederilor regulamentare
18.8 Jucătorii contestaţi pot fi înlocuiţi numai înainte de începerea jocului. În acest caz, contestaţia rămâne fără obiect. Arbitrul va consemna acest lucru în raportul de arbitraj. În asemenea situaţii, numărul de jucători de rezervă se reduce în mod corespunzător.
18.9 Contestaţiile referitoare la identitatea jucătorilor şi la dreptul de joc se fac nominal.
18.9.1 În ceea ce priveşte contestaţiile referitoare la dreptul de joc, delegaţii echipelor au obligaţia de a înscrie în raportul de arbitraj în mod explicit motivul pentru care este contestat jucătorul (transfer sau legitimare neregulamentară, lipsa vizei anuale, lipsa vizei medicale, etc.), în caz contrar contestatia va fi respinsa ca neregulamentara.
18.9.2 În cazul în care se face contestaţia pentru substituire de jucători şi jucătorul în cauză refuză să se prezinte în faţa arbitrului, să se legitimeze cu cartea de identitate, să-şi înscrie datele personale şi să semneze raportul de arbitraj, să prezinte carnetul de legitimare, să se lase fotografiat împreună cu arbitrii sau dacă nu se prezintă pentru confruntare la prima şedinţă a comisiei competente, atunci jucătorul respectiv este considerat vinovat de substituire. În această situaţie, ca şi în cazul în care substituirea a fost dovedită cu prilejul judecării cauzei de către comisia competentă, echipa respectivă şi jucătorul vinovat vor fi sancţionaţi conform prevederilor regulamentare
18.10 Contestaţiile formulate pot fi dovedite cu următoarele mijloace de probă: înscrisuri, martori, interogatorii, confruntări, expertize, fotografii, imagini televizate sau video.
18.11. Nedepunerea taxei de contestaţie atrage după sine respingerea ei ca netaxată şi omologarea jocului cu rezultatul de pe teren. Taxele de contestaţie, indiferent de modul de soluţionare, nu se restituie.
18.12 Contestaţiile se vor judeca numai în linia celor menţionate în cuprinsul lor, orice alt motiv de contestaţie prezentată în şedinţă sau în scris după termenul regulamentar, nu va fi luat în consideraţie.
18.13 Contestaţiile luate în discuţie şi dovedite neîntemeiate se resping ca nefondate, iar cele făcute contrar prezentului regulament (tardive, netaxate, nesusţinute, nesemnate etc.) se resping, de asemenea, ca neregulamentare.
18.14 Cluburile care, prin delegatii lor, introduc contestaţii nejustificate, de rea-credinţă, lipsite de motivaţie, sunt obligate să suporte cheltuielile de deplasare ale tuturor persoanelor citate în faţa comisiei organizatoare (delegaţi, jucători, arbitri etc.). Fac excepţie de la această prevedere, echipele care, după terminarea jocului, în cel mult 10 minute, renunţă la contestaţie, specificând acest lucru în raportul de arbitraj.
18.15 Introducerea pe teren a unui sau a unor jucatori care nu sunt legitimati la echipa respectiva sau nu au drept de joc pentru jocul respectiv, la prima abatere echipa pierde partida cu scorul de 6-0. In continuare se aplica prezentul regulament si Regulamentul disciplinar.
18.16 Dacă un jucător nu avea drept de joc și se demonstrează în urma unei contestații acest lucru, echipa respectivă va pierde toate jocurile din competitia în care jucătorul respectiv a fost trecut pe raportul de joc si a evoluat. La competitiile nationale, echipa in cauza va pierde toate jocurile in care jucatorul a fost trecut pe raportul de arbitraj si a evoluat.
18.17. Delegatul echipei care contestă dreptul de joc al unui jucător este obligat să depună acte doveditoare în susținerea contestației până la întrunirea comisiei. În caz contrar, contestația rămâne neîntemeiată.
18.18. Echipele care prezintă în componenţa lor jucători care, în urma unor contestaţii, se dovedesc că au obţinut legitimarea şi dreptul de joc cu încălcarea prevederilor regulamentare, vor fi sancţionate potrivit Regulamentului Disciplinar si de Conduita al FRM.
18.19. În cazul în care legitimarea sau dreptul de joc s-au acordat de organismele competente în
condiţii neregulamentare, iar echipa în cauză îşi dovedeşte buna credinţă, jocurile respective se vor omologa cu rezultatul de pe teren, iar jucătorilor respectivi li se va ridica dreptul de joc până
la soluţionarea cauzei.
18.20. În cazul în care echipele folosesc în campionatul intern jucători care revin din străinătate, indiferent dacă au jucat sau nu la clubul respectiv, fără respectarea prevederilor stabilite prin Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de minifotbal, acestea vor pierde jocul cu scorul de 6-0 şi li se va o penalitate egală cu taxa de transfer internațional (când jucătorul a plecat din Romania, fără să indeplinească toate formalitățile în privința unui transfer internațional). Jucătorului respectiv, folosit în condiţii neregulamentare i se va ridica dreptul de joc până la soluţionarea cauzei.
18.21. În cazul în care echipele folosesc în campionatul intern jucători care nu respecta prevederile stabilite prin regulamentele competitiilor, intocmite conform prevederilor Statutului si Regulamentelor in vigoare, organizate de FRM si aprobate de Comitetul Executiv, acestea vor pierde jocul cu scorul de 6-0. Jucătorului respectiv, folosit în condiţii neregulamentare i se va ridica dreptul de joc până la soluţionarea cauzei. In caz de recidiva, echipa respectiva va suporta consecintele aplicarii regulamentelor in vigoare.
Dispozitii finale la Legile Jocului (contestatii)
10-02-2025 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Aplicarea, respectarea si interpretarea unor reguli de desfășurare ale jocurilor din cadrul Campionatului Județean de Minifotbal Sălaj.
09-02-2024 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Dia Guard Divino - Autovip Garden Autoland Hosu Rechini - Boldor Florex Hida
26-04-2019 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
In urma cu putin timp s-a terminat tragerea la sorti pentru grupele din cadrul Campionatului National al Firmelor si Institutiilor de la Oradea (15 - 17.06.2018)
14-06-2018 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Competitia este organizata de ACS Onix Zalau.
07-12-2017 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Dia Guard Divino - Autovip Lexus, un joc pentru locul 1 în Campionatul de Minifotbal Onix !
23-03-2017 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
După disputarea primelor două etape din grupe, opt echipe şi-au asigurat biletele pentru calificarea în faza următoare, restul formaţiilor urmând să se decidă la final de săptămână, după ultima rundă
28-01-2017 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Cele 32 de formaţii calificate în această fază au fost împărţite în opt grupe a câte patru echipe, primele două clasate urmând să se califice în optimi
13-01-2017 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Intrecerea este destinata in exclusivitate jucatorilor sub 19 ani, organizata cu sprijinul si sub indrumarea AS Onix Zalau.
18-12-2016 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Rezultatele si clasamentele competitiei.
25-06-2016 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Programul jocurilor si orele de disputare al jocurilor din cadrul Campionatului Regional Nord-Vest.
22-05-2016 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Program et. 26 (Liga 1 si 2), et. 25 (Liga 3), et. 16 (Liga firmelor)
26-03-2016 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Program et. 24 (Liga 1 si 2), et. 22 (Liga 3), et. 15 (Liga firmelor)
09-03-2016 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Program et. XXIII (Liga 1 si 2), et. XXI (Liga 3)
04-03-2016 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
Etapa a II - a
28-08-2015 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj
FMR: Rezultatele Campionatului Regional Nord-Vest, Zalau - 2015
12-06-2015 | Campionatul Judetean de Minifotbal Salaj