Decizii ale Federatiei de Minifotbal din Romania

Decizie 113 / 16.01.2018

Ca urmare a imposibilitatii continuarii functionarii Federatiei in actualul sediu, deoarece acesta urmeaza sa fie instrainat de catre actualul proprietar, Comitetul Executiv hotareste, in concordanta cu prevederile art. 3 si  in temeiul art. 35, alin. 1, lit. k  din Statut, urmatorele:    

   a. Schimbarea sediului Federatiei de Minifotbal din Romania din actuala locatie, situata in Calea Călărasilor, nr.173, bl.42, sc. 4, parter, ap.100, Sector 3, in noua locatie situata in Bucuresti, Sos. Mihai Bravu, nr.180, Bl. 221, parter, ap. 2, Sector 2.

   b. Dispune inaintarea prezentei decizii de schimbare a sediului catre Adunarea Generala, in vederea validarii.

   c. Imputerniceste pe domnul Gavrila Vasilescu (membru in Comitetul Executiv) si pe domnul Cosmin-Gabriel Barbieru (juristul Federatiei), in vederea intocmirii unui contract de comodat pentru sediul nou.


Decizie 112 / 13.12.2017

S-a stabilit data de 28 februarie 2018,ca termen de plata pentru cotizatia anuala, sezonul 2017-2018.


Decizie 111 / 13.12.2017

S-au stabilit datele de desfasurare ale competitiilor nationale pentru anul 2018:
1. 08 – 10 iunie - Campionatele Regionale
    o Regiunea Sud-Vest
    o Regiunea Sud-Est
    o Regiunea Nord-Vest
    o Regiunea Nord-Est
2. 15 - 17 iunie 2018 - Campionatul National pentru Firme si Institutii
3. 29 iunie - 01 iunie 2018 - Cupa Romaniei
4. 05 - 08 iulie 2018 - Turneul Final al Campionatului National:
5. iulie / septembrie 2018 - Campionatul National OLD BOYS si Supercupa Romaniei
 
Locatiile pentru competitiile enumerate mai sus vor fi anuntate in luna februarie 2018.
Detaliile legat de inscrierea si participarea echipelor la Competitiile Nationale si Regionale vor fi anuntate in luna ianuarie.


Decizie 110 / 21.08.2017

Incepand cu sezonul 2017-2018, organizatorii au obligatia de a programa in primul esalon ( Liga A / Divizia A etc.) un numar de min 22 etape / sezon. In caz contrar, campionatul local risca sa nu participe cu nici o echipa la Campionatul Regional.

 


Decizie 109 / 21.08.2017

CEx a hotarat ca incepand cu 2018, o echipa care se retrage de pe teren in timpul unei competitii oficiale organizata de Federatie, va fi exclusa din competitie, toate rezultatetele inregistrate pana in momentul retragerii se anuleaza (urmand ca jocurile se fie omologate cu 0 - 3). Echipei isi pierde dreptul de a mai participa la orice competitie nationala organizata de Federatie pe o perioada de un an. Penalitatea sportiva acordata este de 1.500 lei si va fi achitata de echipa in cauza in maxim 30 zile de la data inceperii campionatului local. In cazul in care echipa se desfiinteaza, valoarea penalitatii va fi achitata de organizatorul local in termenul stabilit mai sus. 


Decizie 108 / 21.08.2017

CEx valideaza Hotararile emise de catre Comisiile de Disciplina de la Campionatele Regionale, Cupa Romaniei, Campionatul National si Campionatul National al Firmelor si Institutiilor desfasurate in acest an si mentioneaza urmatoarele:

a) cu privire la organizatorii locali, care nu se incadreaza prevederile deciziei 82:

1. Organizatorii locali, membrii fondatori ai structurii afiliate la FMR, reprezentantii oficiali ai campionatului in relatia cu FMR, sau alte persoane implicate in Comisia de Organizare al competitiei locale, care vor mai face parte incepand cu sezonul 2017-2018 din lotul echipelor cu statut de delegat, jucator, oficial sau vor fi trecuti pe rapoartele de joc la echipe din campionatul local participante in primul esalon din compeitia locala, respectiv la competitii nationale oficiale, pe tabelul de inscriere, pe site-ul FMR sau pe alte documente de inregistrare a unei echipe participante, vor suporta sanctiunile de rigoare. Astfel, echipa in cauza, nu va fi inclusa pe tabloul de participare a echipelor la Competitiile Regionale, Cupa Romaniei, Campionat National iar FMR nu va lua in considerare clasarea echipei respective in cadrul competitiei locale.

b) Organizatori locali, membrii fondatori, reprezentanti oficiali ai campionatului in relatia cu FMR, care s-au regasit pe rapoarte de arbitraj, tabel inscriere la competitii nationale din acest an au fost:

-           Talnar George - organizator Campionatul Regional de Minifotbal Winner’s Alba Iulia si delegat la echipa Beer Hunters Alba Iulia

-           Lalu Tiberiu - organizator Campionatul de Minifotbal Luceafarul Sibiu si delegat la echipa Juventus Sibiu

-           Spirydon Baltavias - organizator Campionatul Liga de Minifotbal Oradea si delegat la echipa AEK Oradea

-           Modirca Alin – membru fondator strucutra afiliata Campionatul Municipal de Minifotbal Hunedoara si jucator la echipa MFC Corvinul Hunedoara

-           Dan Ursu – organizator Campionatul Fair Play de Minifotbal Amatori Alba Iulia si delegat al echipei La Bolta Alba Iulia

-           Zama Claudiu – organizator Campionatul PlaySport Orastie si jucator al echipei Spartanii Orastie

 C) cu privire la jucatorii si delegatii echipelor care au primit penalitati sportive la competitiile nationale au obligatia de a achita in contul Federatiei panalitatiile primite in maxim 30 zile de la data inceperii competitiei locale. 


Decizie 107 / 21.08.2017

CEx a hotarat ca incepand cu sezonul 2017-2018, arbitri care vor fi delegati la competitiile nationale oficiale sau amicale organizate de Federatie, sunt obligati sa detina o entitate juridica (SRL, PFA, II, IF, etc.).


Decizie 106 / 21.08.2017

Comitetul Executiv a hotarat, ca incepand cu sezonul 2017-2018, jucatorii legitimati in cadrul cluburilor participante in Liga 1 futsal nu vor avea drept de joc in competitiile de minifotbal.


Decizie 104 / 25.02.2017

Pentru a asigura uniformitate si echilibru in privinta aplicarii Deciziei 79 / 01-08-2016, punctul 2, CEX a decis ca echipele care nu au in lot un jucator de futsal din Liga 1, pot sa legitimeze un al treilea jucator din Liga 3, cu respectarea celorlalte prevederi din Decizia 79.


Decizie 103 / 09.02.2017

Transferul jucatorului de minifotbal. 

 

1.  Un jucator se poate transfera dintr-un campionat in altul doar in baza Acordului de transfer, modelul emis de FMR. Pe acesta trebuie sa apara obligatoriu semnatura jucatorului, a delegatului echipei de unde pleaca si a organizatorului competitiei unde a evoluat jucatorul. Prin semnatura organizatorului de pe Acordul de transfer se atesta si faptul ca jucatorul nu se afla sub nici o incidenta a regulamentului intern din campionat sau a unor decizii emise de FMR (suspendari, restante financiare, incalcari ale altor prevederi ale regulamentelor, etc.). Acordul de transfer va fi transmis pe mail-ul Federatie (scanat / pozat) de catre organizatorul competitie unde pleaca jucatorul, alaturi de o copie care sa ateste dovada achitarii Taxei de transfer in contul FMR. Acordul de transfer in forma originala va ramane la organizatorul competitiei unde se transfera jucatorul.  

 

2.  Cerinte in vederea operarii unui transfer:

    a)  de transfer care nu indeplineste cumulativ toate cerintele prezentate la punctul 1, nu poate fi operat.

   b) Daca lipseste una din semnaturile amintite, transferul poate fi operat doar dupa un an de zile din momentul inregistrarii lui la FMR (cu conditia ca jucatorul sa nu se afle sub incidenta unor prevederi mentionate la punctul 1). 

    c) Jucatorul va avea drept de joc din momentul in care apare inregistrat pe site-ul FMR. la echipa pentru care a solicitat transferul. 

 

3. Jucatorii inactivi se pot transfera doar in perioada de transfer cu respectarea tuturor conditiilor prevazute in cazul unui transfer, cu mentiunea ca in cazul echipelor care nu mai activeaza in competitiile oficiale, nu mai este necesara semnatura delegatului echipei. 

 

4. Perioade si intervale de timp pentru efectuarea unui transfer intre doua campionate :

   a) Transferul jucatorilor intre doua campionate se poate efectua numai in intervalele de timp stabilite anual de catre Comitetul Executiv al FMR.

   b) in perioada de vara, de regula, 1 august - 1 octombrie;

   c) in perioada de iarna, de regula 1 ianuarie - 1 martie;

   d) un jucator nu se poate transfera mai mult de doua ori intr-un sezon competitional;

   e) un jucator trebuie sa evolueze minim 3 luni de zile la echipa la care s-a transferat

   f) in perioada transferurilor de iarna, de la o echipa nu se pot transfera mai mult de patru jucatori la o alta echipa. Individual, sau mai putin de patru, jucatorii se pot transfera la alte echipe

   g) in situatii exceptionale, CEX al FMR poate modifica aceste perioade cu conditia sa fie anuntate cu cel putin sase luni inainte. 

 

5. Transferul jucatorilor in cadrul campionatului local (doar intre echipele din acelasi campionat) se pot efectua pana la data de 31 martie. In cazul transferurilor din acelasi campionat se vor respecta regulile stabilite in cadrul competitiei respective. 

 

6. In situatia unor litigii privind transferul de jucatori:

  a) intre doua campionate - solutionarea in prima faza va fi facuta de Comisia Statutul si Transferul Jucatorului de Minifotbal (CSTJ) din cadrul FMR, iar contestatiile in caz de apel de catre CEX al FMR .                                    

   b) intre doua echipe din acelas campionat - solutionarea in prima faza va fi facuta de compartimentul Statutul Jucatorului din Campionatul local, iar in caz de apel de catre Comisia de Organizare a Campionatului local.Recursul se poate depune la Comisia Statutul si Transferul Jucatorului din cadrul FMR.

7. Taxele pentru trasferul jucatorilor dintr-un campionat in altul sunt stabilite de CEX al FMR, iar Comiisiile de organizare vor stabili taxele de transfer pe plan local.

8. Transferul dintr-un campionat in altul al unei echipe este permis doar cu acordul Organizatorului local, conform perioadelor de transfer anuntate. In caz de litigii, speta va fi transmisa catre FMR si analizata de CEX. 


Decizie 102 / 09.02.2017

Legitimarea jucatorului de minifotbal.

 

1. Un jucator de minifotbal poate juca intr-o competitie organizata sub egida FMR, doar dupa ce primeste dreptul de joc din partea Organizatorului competitiei respective. Pentru a primi dreptul de joc, jucatorul trebuie sa depuna o Cerere de legitimare (model FMR) sau un Acord de transfer (model FMR).

 

2. Organizatorul are obligatia, ca pe langa celelalte formalitati care trebuie indeplinite in cazul unei legitimari, sa inregistreze datele jucatorului pe site-ul oficial al FMR - www.campionateminifotbal.ro , platforma pe care, dupa ce se inregistreaza datele, se elibereaza automat numarul unic de legitimare al jucatorului. 

 

3. Un jucator care nu este inregistrat pe pagina de administrare a site-ului FMR cu datele de identificare exacte (CNP), poate fi inregistrat / legitimat in orice alt campionat, cu respectarea procedurii de legitimare. Aceasta regula este valabila si pentru demersurile efectuate inainte de anul 2016 (unde, in cazul acestor legitimari, Organizatorul avea obligatia ulterior de a inregistra toate datele conform Cererii de legitimare, inclusiv CNPmodelul FMR).

 

4. In situatii de litigii (jucatorii care apar in doua competitii diferite, cu sau fara CNP), FMR va solicita organizatorilor in cauza o copie dupa Cererea de legitimare a jucatorului. Dreptul de joc va fi stabilit in competitia in care a fost inregistrat prima data cu numele, prenumele + CNP (dupa ora si data de inregistrare pe site, conform datelor rezultate in urma verificarilor de pe pagina de administrare a site-ului FMR).

 

5. Jucatorii care au solicitat legitimarea in conditiile prevazute in cadrul Deciziei 79 / 1.08.2016, vor putea evolua dupa ce Organizatorul le-a acordat dreptul de joc. Acesta poate fi acordat dupa ce s-au parcurs toate formalitatile si doar dupa ce s-a inregistrat Cererea de legitimare a jucatorului respectiv la Comisia Statutul si Transferul Jucatorului din cadrul FMR (responsabil, Cristian Lupu, tel-0722.548.188, e-mail: fmr.cstj@yahoo.com). Pentru jucatorii care au avut acelasi statut si in anul anterior (fotbal Liga 3 sau futsal Liga 1), Organizatorul va transmite doar o solicitare de reactualizare a inregistrarii la FMR. Pt. orice reactualizare care nu respecta termenul prevazut, se va aplica taxa de urgenta. La competitiile nationale organizate de FMR care urmeaza sa se desfasoare in acest an, jucatorii care au fost legitimati fara sa respecte acesta procedura, NU vor avea drept de joc. 

 

6.  In cazul legitimarii unui jucator strain, avand in vedere ca acestia nu detin un CNP (conditie impusa in vederea inregistrarii pe site-ul FMR), Organizatorul va transmite o copie a unui act de identitate si a Cererii de legitimare catre Comisia Statutului Jucatorului din cadrul FMR. Aici se va inregistra solicitarea dupa care se va emite un numar de legitimare special. Inregistrarea, evidenta si eliberarea numarului de legitimare pentru aceasta categorie de jucatori este de competenta FMR prin Comisia Statutul si Transferul Jucatorului de Minifotbal. Mentionam ca in continuare se vor aplica si prevederile Deciziei 64 / 06.02.2016.

 

7. Deciziile elaborate anterior in privinta legitimarii se aplica in continuare.


Decizie 101 / 06.02.2017

In urma solicitarilor transmise de reprezentantii unor competitii noi de minifotbal, CEx a aprobat demararea procedurii de monitorizare pentru urmatoarele competitii:

1. Competitia de minifotbal Cupa Calanului - organizat de ACS Victoria Calan, jud. Hunedoara, reprezentat prin domnul Coroiescu Cristian

2. Campionatul Golden Ball League Oltenita - organizat de AS. Club Sportiv Aurelian, localitatea Oltenita, jud. Calarasi, reprezentat prin domnul Popescu Silviu Aurelian

3. Campionatul de minifotbal Cupa Jupiter City - organizat de Popa Catalin, localitatea Pitesti, jud. Arges

Competitiile mai sus mentionate vor intra in atat in calendarul competitiilor FMR pe anul 2017 cat si in clasamentul FMR pe anul 2017. Cele trei competitii au drept de a participara cu cate o echipa la Cupa Romaniei 2017.


Decizie 100 / 30.01.2017

CEx a aprobat propunerea Directiei Tehnice privind conducerea echipei de seniori a Romaniei:

 

Director Tehnic:     - Dan Cojocaru

Antrenor:                - Cristian Lupu

Consilier Tehnic:    - Tiberiu Lajos


Decizie 99 / 30.01.2017

Cex a aprobat nominalizarea persoanelor din cadrul FMR pentru Comisiile de lucru din cadrul Federatiei Europene de Minifotbal (EMF).

1)  Comisia de Regulamente: Szekely Zoltan

2)  Comisia de Marketing:      George Frântu

3)  Comisia de Arbitri:             Ioan Onicas

4)  Comisia de Dezvoltare:     Cristian Lupu

5)  Comisia de Disciplina:       Victor Chiriazic

6)  Comisia de Turnee:           Dan Cojocaru

      


Decizie 98 / 30.01.2017

CEx a stabilit ca toti membrii afiliati trebuie sa achite cotizatia anuala pentru sezonul 2016 - 2017 pana la data de 10 mai 2017. Neachitarea taxelor ce reprezinta cotizatiile anuale va atrage sanctiunea de neinscriere a echipei / echipelor din campionatul local respectiv la competitiile nationale organizate de Federatie in anul 2017.


Decizie 97 / 30.01.2017

Detalii privind inscrierea si participarea la Campionatele Regionale 2017 :

1. Campionatele Regionale 2017 se vor disputa in perioada 30 iunie - 02 iulie, conform locatiilor stabilite in Decizia 95.

2. Organizatorii locali au obligatia de a solicita inscrierea echipei / echipelor in vederea participarii la Campionatul Regional pana in data de 07 mai 2017.

3. Achitarea taxei de participare: pana in data de 15 mai 2017.

4. Comunicarea de catre organzatori a numelui echipei / echipelor participante la Campionatul Regional: 05 iunie 2017.


Decizie 96 / 30.01.2017

Detalii privind inscrierea si participarea la Faza Nationala a Cupei Romaniei 2017 :

 

1. Cupa Romaniei 2016 se va disputa in perioada 07-09 iulie 2017, cu participarea a minim 52 de echipe.

2. In situatia in care vor fi cereri de suplimentare a locurilor, Comitetul Executiv va aproba marirea numarului de echipe participante pana la 64 de echipe.

3. Organizatorii au obligatia de a anunta participarea echipei/echipelor la Cupa Romaniei pana in data de 10 mai 2017. Comisia de organziare va considera ca echipe inscrise, doar acelea pentru care s-a achitat taxa de participare, pana in data de 30 mai.

4. Comunicarea de catre organzatori a numelui echipei/echipelor, participante la Cupa Romaniei, se va face pana cel tarziu in data de 20 iunie.

5. In situatia echipelor, care au participat la Campionatul Regional si solicita inscrierea la Cupa Romaniei, organizatorii vor achita taxa de participare pana in data de 03 iulie (inscrierile se vor face in limita locurilor libere ramase disponibile).

6. Fiecare campionat local are dreptul de a inscrie o echipa, care va fi desemnata conform propriului regulament. Locurile ramase disponibile vor fi completate cu echipele participante la Campionatul Regional. Pentru ocuparea ultimelor locuri, se va tine cont de criteriul privind numarul mai mare de echipe participante in campionatul local, in ordinea ierarhica din Clasamentul National 2016. 

7. Sistemul de desfasurare si criteriile de calificare vor fi anuntate inainte de tragerea la sorti.

8. Invingatoarea din finala competitiei va fi desemnata castigatoare Cupei Romanie 2017 si va participa la Supercupa Romaniei. 


Decizie 95 / 30.01.2017

 S-au stabilit datele de desfasurare ale competitiilor nationale din anul 2017:

     1. 23 - 25 iunie 2017 - Campionatul National pentru Firme si Institutii: Piatra Neamt

     2. 30 iunie - 2 iulie 2017 - Campionatele Regionale

o   Regiunea Sud-Vest   - Drobeta Turnu Severin, Baza Sportiva Drobeta

o   Regiunea Sud-Est     - Brasov, Baza Sportiva Pro Arena

o   Regiunea Nord-Vest  - locatia se va anunta in luna martie

o   Regiunea Nord-Est    - Iasi, Arena Magic Sport


3. 07 - 09 iulie 2017 - Cupa Romaniei: locatia se anunta in luna martie


4. 14 - 16 iulie 2017 - Turneul Final al Campionatului National: locatia se va anunta in luna martie


5. septembrie 2017 - Supercupa Romaniei: locatia va fi stabilita dupa incheierea competitiilor nationale


6. septembrie 2017 - Campionatul National OLD BOYS: locatia va fi stabilita dupa incheierea competitiilor nationale


Decizie 94 / 30.01.2017

Comitetul Executiv a actualizat prevederile formulate in cadrul deciziilor 52 si 53 emise la data de 06.02.2016, aducand mentiunile valabile pentru sezonul 2016 - 2017:


1. Pentru competitiile nationale din 2017, echipele eliminate in faza sferturilor de finala de la Campioantele Regionale au posibilitatea de a se inscrie pentru a participa la Faza Nationala a Cupa Romaniei.


2. Pentru competitiile nationale din 2017, campionatele care au confirmat prezenta echipelor la una din competitiile nationale (Campionat Regional, Cupa Romaniei, Turneul final al Campionatului National) dar care, ulterior nu s-au prezentat, vor fi sanctionati cu numarul de puncte de participare pentru competitia respectiva.


3. Campionatele ale caror echipe nu s-au prezentat la Campionatul Regional 2017, vor fi sanctionate cu anularea celui de al doilea loc de participare pentru urmatorul sezonul 2018. Locurile libere vor fi repartizate urmatoarelor campionate din regiunea respectiva, conform Clasamentului National 2017 al FMR, cu conditia ca numarul de echipe participante din campionat sa nu depaseasca nemarul de 2 echipe

 

4. Echipele, care si-au castigat dreptul de a participa la Campionatul Regional nu pot renunta la aceasta in detrimentul participarii la Cupa Romaniei. 


Decizie 93 / 30.01.2017

FMR - Clasamentul National 2016  (apasa aici ...)

1. Pentru realizarea clasamentului s-au luat in calcul: rezultatele inregistrate la competitiile nationale la finalul sezonului 2015 - 2016 si numarul de echipe participante in competitiile locale in sezonul 2015 - 2016.

 

2. In cazul egalitatii de puncte, departajarea s-a facut dupa criteriul numarului mai mare de echipe participante in campionat.      

    

* Campionate penalizate cu 5p in clasament datorita faptului ca una sau doua echipe nu s-au prezentat la Campionatul Regional sezonul 2015 - 2016. Campionatele penalizate vor pierde dreptul pentru a solicita cel de al doilea loc privind participarea la competitiilenationale de la finalul sezonului 2016 - 2017.

** Campionate penalizate cu 3p in clasament datorita faptului ca una sau doua echipe nu s-au prezentat la Cupa Romaniei sezonul 2015 - 2016.         

             

3. Cu albastru sunt marcate campionatele care vor putea fi reprezentate la Campionatele Regionale de o singura ehipa, chiar daca se afla pe o pozitie eligibila in clasament, dar care nu indeplinesc conditia privind numarul minim de echipe (12 / campionat) sau daca nici o echipa (sau a doua echipa a campionatului) nu s-a prezentat la Campionatul Regional din 2016.

 

4. Incepand cu acest sezon (2016) in clasamentul national au intrat campionatele, care au depus cerere de monitorizare s-au au participat la Cupa Romaniei / Campionatul Regional.

 

5. In clasamentul 2017 vor intra campionatele care au organizat (s-au vor organiza) competitii in sezonul 2016 - 2017 (Oltenita, Cugir, Alexandria si altele) .


Decizie 92 / 16.01.2017

Comitetul Executiv a stabilit ca Adunarea Generala Ordinara al Federatiei de Minifotbal din Romania sa aiba loc in data de 25 februarie 2017. Anuntarea locatiei si a punctelor de pe Ordinea de zi va fi anuntat de Secretarul General al FMR.


Decizie 91 / 24.10.2016

Referitor la Instiintarea de demisie din data de 21.09.2016, a domnului Takacs Attila, Secretarul General al FMR, membrii Comitetului Executiv au solicitat amanarea luarii unei decizii pana la Adunarea Generla a FRM din luna ianuarie, 2017. Analiza motivelor care au dus la aceasta demisie cat si decizia finala, se vor face si in contextul ultimelor prevederi aprobate in statutul FMR, care prevad inclusiv, modificari in structura Comitetului Executiv.


Decizie 90 / 24.10.2016

Comitetul Executiv a aprobat modificarea bugetului de cheltuieli pentru arbitrii care au reprezentat România la prima ediție de Liga Campionilor de la Maribor, de la suma de 1.800 ron la suma de 2.500 ron.


Decizie 89 / 24.10.2016

Comitetul Executiv a hotărât că începând cu sezonul 2016-2017, sa se renunțe la taxa de legitimare pentru fiecare jucător, urmand ca taxa anuala pentru fiecare echipa participanta in competitia locala sa fie de 30 ron.


Decizie 88 / 24.10.2016

Comitetul Executiv a aprobat premierea lotului de jucători al echipei Hermannstad Sibiu, castigatoarea Campionatului National 2016, cu suma de 6.720 (șasemiișaptesutedouăzeci) ron.


Decizie 87 / 24.10.2016

Jucatorii inregistrati pe site-ul federatiei la echipe active, pot participa la alte competitii care nu se desfasoara sub egida FMR, doar individual. Daca ei participa la o astfel competitie, intr-o formula de echipa in care se regasesc minim 4 jucatori de la o echipa activa in cadrul campionatelor FMR, echipa participanta in competitiile organizate sub egida FMR, risca sa-si piarda dreptul de a participa in competiile nationale organizate de Federatie. Comisia de Organizare are obligatia de a anunta Directia Regionala cu privire la neregulie constatate in acest sens. Prezenta decizie intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2017.


Decizie 86 / 24.10.2016

Membrii FMR cu statut de afiliat sau aflati in curs de monitorizare, nu au dreptul de a organiza competitii, de a deveni parteneri sau promotori ale unor evenimente sportive, care folosesc regulamentul de minifotbal sau alte reguli ce au la baza elementele specifice jocului de minifotbal, decat cu acordul Federatiei de Minifotbal din Romania.

Cei care nu respecta aceasta decizie vor fi sanctionati incepand de la suspendarea dreptului de a participa cu echipele la competitiile nationale organizate de FMR pana la propunerea pentru dezafiliere.

Competitiile organizate, promovate de membrii afiliati au obligatia de a publica pe mijloacele de promovare insemnele Federatiei si ale partenerilor FMR. 


Decizie 85 / 20.09.2016

Comitetul Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania, intrunita in data de 20.09.2016, aproba procedura de demarare si de organizare sub egida Federatiei a competitiilor: Campionatul de minifotbal Cugir din judetul Alba, organizat de SC Fotbal Club SRL, reprezentat prin domnul Pascanu Catalin si al Campionatului de Minifotbal Teleorman, desfasurat in localitatea Alexandria, judetul Teleorman, organizat de A.C.S. Young Steaua Alexandria, reprezentat prin domnul Badea Valentin Vasile.

 

Cele doua competitii vor intra in procedura de monitorizare, incepand cu startul sezonului 2016-2017, iar la finalul sezonului, echipele castigatoare din cele doua campionate vor participa la competitiile nationale organizate de Federatie.

 


Decizie 84 / 01-08-2016

CEx aproba demararea procedurii de infiintare a structurilor sportive din teritoriu, conform legii sportului 69/2000 cu modificarile din 2016. Aceasta procedura face parte din strategia de reorganizare a Federatiei de Minifotbal in vederea recunoasterii de catre MTS a Federatiei ca si Federatie Sportiva Nationala


Decizie 83 / 01-08-2016

 CEx aproba introducerea pe calendarul competitiilor nationale Campionatul de Old boys. 


Decizie 82 / 01-08-2016

 Comitetul Executiv a hotarat urmatoarele:

1.  Se interzice organizatorilor locali, membrilor fondatori ai structurii afiliate la FMR, reprezentantilor oficiali ai campionatului in relatia cu FMR, sau a altor persoane implicate in Comisia de Organizare  a competitiei locale, sa aiba calitatea de sponsor, reprezentant, delegat, oficial, jucator, antrenor sau orice alta functie la o echipa participanta in primul esalon din competitia locala sau la o echipa participanta la competitiile nationale sau regionale.

2.  In cazul in care se constata faptul ca o persoana detine una din functiile enumerat mai sus si face parte din structura de organizare a unei echipe sau reprezinta echipa sub orice forma, FMR va interzice participarea echipei respective la competitiile nationale organizate de Federatie. 

3.  Arbitrii care activeaza in primul esalon al unui campionat trebuie sa respecte regulile mentionate mai sus. In caz contrar, se vor aplica prevederile punctului 2 din prezenta decizie. Totodata, arbitrii care oficiaza la jocurile din primul esalon nu au voie sa faca parte din lotul unei echipe din aceasta categorie.

4.  Odata cu completarea si avizarea de catre organizatorul local al Tabelului nominal cu jucatorii pentru participarea la competitiile nationale, acestia vor certifica pe propria raspundere si faptul ca nu au fost incalcate prevederile Deciziei 82.  Daca ulterior se constata incalcarea lui, se va aplica organizatorului o penalitatea financiara de 3.000 ron si interzicerea dreptului de participare a echipei in cauza la competitiile nationale pe o perioada de un an de zile. 


Decizie 81 / 01-08-2016

In legatura cu gestionarea si solutionarea de catre Federatiei si a organizatorilor locali a unor situatii care implica participarea echipelor la competitiile nationale, Comitetul Executiv a hotarat urmatoarele:

1.  FMR nu va acorda dreptul de participare in competitiile nationale pentru sezonul urmator echipelor care au acumulat restante financiare in urma participarii la competitiile nationale sau regionale din sezonul anterior (taxa de participare, penalitati sportive sau alte datorii cumulate in urma participarii echipei la competitiile nationale). Toate obligatiile financiare cumulate, trebuie achitate pana la data de 30 iulie a anului in curs.

Organizatorii au obligatia de a nu inscrie aceste echipe, in urmatorul sezon al campionatului local. Pana la achitarea restantelor financiare, echipele aflate in aceasta situatie vor avea suspendat dreptul de a legitima, a transfera sau opera modificari in lotul de jucatori de pe platforma site-ului FMR.

Pentru sezonul 2015/2016, termenul limita pentru achitarea restantelor este data de 20 august 2016. 

In continuare se aplica prevederile din decizia 50 pct. 12.

2.  In cazul schimbarii numelui sau a retragerii echipei din competitiile oficiale, jucatorii aflati in lot in momentul participarii la competitiile nationale vor putea fi transferati / legitimati la alte echipe, doar dupa stingerea obligatiilor financiare acumulate in numele echipe pentru care au evoluat. Medierea si solutionarea acestor situatii necesita si obliga implicarea organizatorului competitiei locale.

3.  Echipele care acumuleaza datorii fata de organizatorii locali prin neplata unor taxe, penalitati sau a altor servicii din cadrul competitiilor locale, nu vor primi drept de participare din partea FMR, pana cand nu-si achita obligatiile catre organizator. Restantele trebuie achitate cu cel putin 10 zile inainte de inceperea competitiilor regionale sau nationale. In caz contrar organizatorul local va acorda dreptul de participare altei echipe din campionatul respectiv.

 


Decizie 80 / 01-08-2016

In urma demersurilor facute, EMF a acordat FMR un numar de 8 licente in vederea participarii echipelor din cadrul competitiilor locale de minifotbal la competitia EMF Champions League din perioada 23-25 septembrie 2016 Maribor, Slovenia.

 Echipa AS Hermannstadt Sibiu din postura de campioana nationala participa de drept la EMF CL.

Dupa analiza celor 8 de dosare depuse sau transmise de catre echipele: Golden Boys Bacau, Tanzmannschaft Bucuresti, Old Boys Bucuresti, Juventus Sibiu, AEK Oradea, FC Boromir Ramnicu Valcea, MAV Sport Timisoara si E ON Iasi, CEx a decis urmatoarele:

1.  acorda licenta de participare echipei: AS Hermannstadt Sibiu, campioana nationala. Toate costurile de participare, cu exceptia transportului, vor fi suportate de FMR in parteneriat cu Hercules Tour, sponsor al Federatiei, pentru o delegatie formata din .... persoane.

2. aproba dreptul de a achizitiona licenta de participare echipelor: Golden Boys Bacau, Tanzmannschaft Bucuresti, Juventus Sibiu, AEK Oradea, FC Boromir Ramnicu Valcea, MAV Sport Timisoara si E- ON Iasi.

3.  detaliile privind achizitionarea licentei de participare si celelalte aspecte privind participarea la competitiei, vor fi transmise fiecarei echipe solicitante.

4. In cazul in care una din echipele enumerate la punctul 2 nu va reusi sa indeplineasca conditiile stabilite de EMF si FMR sau nu va achita taxele impuse la termen, locul acesteia va fi acordat echipei Old Boys Bucuresti.


Decizie 79 / 01-08-2016

Comitetul Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania, intrunit in data de 01.08.2016, modifica deciziile 50, 65, 78 si aproba noul statut al jucatorului de minifotbal incepand cu data emiterii prezentei decizii, astfel:

1.  În competițiile desfășurate sub egida Federației de Minifotbal din România NU au drept de joc jucătorii care au contract sau viză anuală pe anul în curs la echipe din Liga 1 si 2 de fotbal, precum și în ligile similare din afara României.

2.  Echipele care activează în campionatele de minifotbal desfăşurate sub egida FMR, pot legitima în lot maxim doi jucatori, care joacă la nivelul Ligii a III-a si un jucator de futsal (Liga I).

Daca un jucatorul de futsal liga 1 are contract, pentru a avea drept de joc la minifotbal trebuie sa aiba venitul brut lunar mai mic sau egal decat salariul minim pe economie. De asemenea, NU au drept de joc, jucatorii convocati la echipa nationala de futsal care au jucat meciuri internationale oficiale sau amicale dupa data de 30 iulie a anului in curs.

3.  Jucatorii legitimati la Liga 3 fotbal / Liga 1 futsal, pentru a putea activa la echipele din campionatele locale si la competiile natioanle, vor atasa tabelului de inscriere si cererea de legitimare validata (cu nr. inregistrare) de Comisia pentru Statutul si transferul jucatorului din cadrul FMR.

4.  Jucătorii care au avut viză și care au jucat în anul precedent până la data de 31 decembrie la echipele din ligile 1, 2, 3 fotbal respectiv liga 1 de futsal, precum și în ligile similare din afara României, pentru a putea juca la minifotbal vor depune o Cerere de legitimare la minifotbal si o declarație pe proprie răspundere. Prin declaratie se va consemna ca jucatorul a renunatat sa mai evolueze la echipa respectiva, sau alta echipa din categoriile enuntate si prin care se angajeaza sa respecte regulamentele si statutul jucatorului de minifotbal. Dreptul de joc nu v-a putea fi acordat mai repede de 15 martie a anului in curs.

5.  Jucătorii care au viză și joacă în anul curent până la data de 1 iulie și care renunță să mai joace la ligile menționate anterior (punctul 4, art. 2) precum și în ligile similare din afara României, pentru a putea juca la minifotbal vor depune o Cerere de legitimare la minifotbal si o declarație pe proprie răspundere. Prin declaratie se va consemna ca jucatorul a renunatat sa mai evolueze la echipa respectiva, sau alta echipa din categoriile enuntate si prin care se angajeaza sa respecte regulamentele si statutul jucatorului de minifotbal. Dreptul de joc nu v-a putea fi acordat mai repede 09 septembrie a anului in curs.

6.  Pentru jucatorii care provin de la echipe retrase sau desfiintate din ligile mai sus mentionate sau cei care au obtinut legitimarea la echipe de amatori (Liga 4, Liga 5, etc.),  pot primii drept de joc la minifotbal odata cu startul sezonului de toamna, respectiv primavara in campionatul local. La solicitarea dreptului de joc in aceste conditii, jucatorii vor depune dovada  legitimarii in ligile amatoare (Liga 4, 5, 6, etc)

7.  Pentru a obtine dreptul de joc la competitiile de minifotbal locale si cele organizate de federatie, jucatorii cu varsta  intre 16 ani  (impliniti) si 18 ani (neimpliniti) trebuie sa prezinte in momentul legitimarii un acord in scris din partea unuia dintre parinti, al tutorelui sau a unei alte persoane in grija careia se afla jucatorul, document ce trebuie autentificat de notar. Actul va fi depus la Comisia de Organziare impreuna cu  Cererea de legitimare. Documentul autentificat la notar trebuie prezentat de jucator si cu ocazia competitiilor organizate la nivel national. Fac exceptie de la aceasta regula competitiile de copii si juniori.

Jucatorii juniori au drept de joc la minifotbal pana in momentul in care debuteaza intr-un joc oficial la echipele de seniori (Liga 1, 2 si 3) sau in Campionatul national de futsal Liga I sau echipa nationala de futsal. Din acel moment jucatorul junior are drept de joc doar in conditiile  Art. 2, punctul 2 din Decizia 79.

8.  In cazul unui jucator care se legitimeaza la o echipă din ligile 1, 2 și 3 de fotbal, respectiv Liga 1 de futsal, precum și în ligile similare din afara României, acesta iși pierde dreptul de a mai juca la minifotbal și are obligația de a anunța organizatorii de acest fapt, imediat.  Exceptia este doar situatia in care jucatorul face demersurile necesare si se incadreaza in prevederilor Art. 2, punctul 2 din Decizia 79. In caz de incalcare a acestei regului si jucatorul apare pe raportul de arbitraj, echipa adversa poate formula o contestatie, caz in care echipa la care a fost legitimat jucatorul va pierde jocul prin forfait (10-0).

In aceasta situatie, organizatorii au obligația de a-i ridica dreptul de joc și de a-i reține carnetul de legitimare. Jucatorului i se va aplica o o penalitate sportiva de 500 lei.

9.  Jucătorii care nu respectă declarația dată pe propria raspundere, vor fi suspendați din toate competițiile de minifotbal pe o durată de 1 an de zile


Decizie 78 / 11.05.2016

CEx aproba urmatoarea modificare la decizia nr. 50 din data de 01.09.2015, p.10 astfel:

Text vechi: „Incepand din acest sezon 2015-2016 FMR va perimte echipelor care activează în campionatele de minifotbal desfăşurate sub egida FMR, sa legitimeze în lot maxim doi jucatori, care joacă la nivelul Ligii a III-a sau futsal. Exceptie jucatorii convocati in ultimele 6 luni sau in sezonul in curs la echipa nationala de fotbal sau futsal. “

Text nou: Incepand din acest sezon 2015-2016 FMR va perimte echipelor care activează în campionatele de minifotbal desfăşurate sub egida FMR, sa legitimeze în lot maxim doi jucatori, care joacă la nivelul Ligii a III-a de fotbal sau futsal. Exceptie fac doar jucatorii convocati la jocuri oficiale in ultimele 6 luni sau in sezonul in curs la echipa nationala de futsal - seniori si echipa nationala fotbal - seniori.


Decizie 77 / 11.05.2016

In cazul in care, organizatorii anunta neparticiparea unor echipe la Campionatele Regionale sau Cupa Romaniei, conform grilei stabilite anterior, locurile libere ramase vor fi repartizate respectand criteriile de repartizare stabilite. Daca si dupa epuizarea ultimelor optiuni, nu se completeaza locurile de participare, pentru cele ramase libere, vor intra in calcul si echipe care evolueaza in Campionate Monitorizate (criteria: vechimea campionatului, nr. de echipe, nr. de jucatori pe site, achitatrea taxelor catre FMR, etc).


Decizie 76 / 11.05.2016

Jucatorii care au obtinut legitimarea in competitiile locale, fara sa fi fost inregistrati la Comisia pentru Statutul si Transferul Jucatoruli (CSTJ), conform deciziilor FMR, pana la termenul stabilit (1 aprilie - 2016), NU au drept de joc la competitiile nationale.

In situatiile in care se constata ca organizatorul a omis inregistrarea in termenul prevazut, se poate solicita inscrierea si emiterea numarului de inregistrare de la CSTJ, doar dupa achitarea  taxei de 100 ron (taxa de solutionare in regim de urgenta) .


Decizie 75 / 11.05.2016

    Comitetul Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania, intrunit in data de 11.05.2016, a aprobat alocarea, pe fiecare Directie Regionala, a unei sume de 2.900 lei din bugetul Federatiei, pentru sustinerea unor cheltuieli privind organizarea Campionatelor Regionale din acest an. Suma alocata va fi virata in contul organizatorului local, in baza Contractului de colaborare incheiat cu FMR, astfel:

      *Campionat Regional Sud Vest    - organizator Campionatul Dolce Vita, Targu Jiu

      *Campionat Regional Nord Vest  - organizator Liga de Minifotbal Oradea

      *Campionat Regional Sud Est      - organizator Campionatul Judetean de Minifotbal Tulcea

      *Campionat Regional Nord Est   - organiztor Campionatul Municipal de Minifotbal  Oz-er Golden Roman


Decizie 74 / 17.04.2016

        Comitetul Executiv al FMR a hotarat urmatoarele:

1)      Cu ocazia Adunarii Generale de alegeri din data de 08 mai 2016, se numeste comisia de validare a dosarelor de candidatura pentru functia de Presedinte si a membrilor Comitetului Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania.

Comisia va fi formata din 3 persoane, cu urmatoarea componenta:

-          presedinte comisie: Barbieru Cosmin Gabriel

-          vicepresedinte comisie: Filcea Bogdan

-          secretar comisie: Doncea Cornel

2)      Comisia de validare a dosarelor de candidatura va proceda la analiza documentelor depuse de catre candidati, pana in data de 01 mai, urmand a comunica validarea sau invalidarea candidaturilor pana in data de 03 mai pe site-ul oficial al Federatiei.


Decizie 73 / 17.04.2016

      In urma analizei celor 39 de dosare depuse in vederea dobandirii calitatii de membru afiliat la Federatia de Minifotbal din Romania, precum si a scrisorilor de recomandare formulate de membrii fondatori, CEx a aprobat spre validare un numar de 39 de dosare, conform anexa 1 atasat la prezenta decizie.

        CEx a aprobat ca toate cererile sa fie inregistrate in Registrul de Evidenta al membrilor afiliati, urmand a fi depus la Tribunalul Bucuresti.


Decizie 72 / 17.04.2016

     Comitetul Executiv a aprobat numirea in functia de selectioner al echipei Nationale a Studentilor pe domnul Gavril Liviu Mihail.


Decizie 71 / 17.04.2016

    Comitetul Executiv a aprobat numirea in functia de selectioner al echipei Natioanle de Tineret a domnul Grigorean Dan. Antrenor secund a fost desemnat domnul Miroslav Nicolin.


Decizie 70 / 17.04.2016

      Prezenta reorganziare regionala precum si repartizarea echipelor participante la competitiile regionale, nationale, etc. va intra in vigoare o data cu inceperea sezonului competitional 2016-2017.

I. Directia Regionala Nord-Vest (8 judete)

1. Maramures , 2. Satu Mare, 3. Bihor.,4. Salaj, 5. Cluj, 6. Mures, 7. Arad, 8. Alba

II. Directia Regionala Nord-Est (8 judete)

1. Botosani, 2. Suceava, 3. Bistrita, 4. Neamt, 5. Iasi, 6. Bacau, 7. Vrancea, 8. Vaslui

III. Directia Regionala Sud-Vest (8 judete)

1. Caras Severin,2. Mehedinti ,3. Dolj, 4. Gorj, 5. Valcea, 6. Sibiu, 7. Timis,

8. Hunedoara

IV. Directia Regionala Sud - Est (8 judete + municipiul Bucuresti)

1. Tulcea, 2. Constanta, 3. Buzau, 4. Prahova, 5. Ilfov 6. Bucuresti, 7. Dambovita,

5. Brasov, 9. Galati

Din cadrul judetelor care se gasesc la limita geografica a celor patru regiuni desemnate, unele echipe vor putea fi repartizate la Campionatele Regionale in functie de distanta fata de localitatile care vor fi desemnate pentru organizare. Pentru realizarea unei repartizari uniforme, Comitetul Executiv va decide anual,  alcatuirea si componenta  grupelor, in functie de situatiile mentionate mai sus.

Judetele care nu au competitii organizate sub egida FMR, la data emiterii prezentei decizii, dar ulterior isi vor manifesta dorinta de afiliere, vor fi repartizate celui mai apropiat regiune (directie) geografica.

Judete fara campionate (9): Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Covasna si Harghita

Prezenta reorganziare regionala precum si repartizarea echipelor participante la competitiile regionale, nationale, etc. va intra in vigoare o data cu inceperea sezonului competitional 2016-2017.

Total judete care organizeaza campionate = 32 de judete + mun. Bucuresti

Total campionate sub egida FMR = 50


Decizie 69 / 17.04.2016

        Direcția Regională este un for de coordonare al activităților de minifotbal din regiunea respectiva, care se desfasoara sub egida FMR, conform structurii de organziare prezentata mai sus, care face parte din structura de organizare a Federației, fiind subordonata deciziilor și normelor stabilite și aprobate de Comitetului Executiv al FMR.

Directia Regională are următoarele atribuții:

1)      stabilește agenda de lucru la propunerea Secretarului General

2)      la solicitarea Directorului Regional, comisiile se întrunesc de căte ori este nevoie pentru buna funționare a direcției. Întrunirile se pot organiza inclusiv prin folosirea tehnologiei electronice (video-conferinta, skype, etc).

3)      supervizează desfasurarea competiţiilor locale și a altor competiții care se desfasoara sub egida FMR, in regiunea respectiva.

4)      organizează competițiile regionale oficiale precum şi celelalte evenimente care se desfasoara sub egida FMR, in regiunea respectiva.

5)      elaborează regulamente, decizii, norme şi normative cu caracter regional, sub rezerva competentelor atribuite prin deciziile Comitetului Executiv al Federatiei şi în acord cu reglementările în vigoare regulamentului de joc, regulamentului disciplinar, regulamentului de organizare şi de funcţionare, etc.

6)      Departamentul de Etică și Soluționare a Litigiilor (DESL), are atribuția de for decizional cu dreptul de a investiga, a analiza, a judeca, a preveni si dupa caz, a sancționa persoanele sau echipele vinovate de incalcarea etici, a regulamentului de discplină și de organizare stabilit și elaborat prin deciziile și regulamentele emise de Comitetul Executiv al FMR, respectiv al Statutului Federației.

7)      soluționează și sancționează după caz litigiile apărute la nivel local, regional, prin departamentele specializate din cadrul Directiei

8)      tine evidenţa din campionatele locale privind sportivii legitimaţi, antrenorii, instructorii sportivi, arbitri, bazele sportive şi activităţile competiţionale regionale;

9)      omologheaza bazele sportive pentru competiţiile locale şi naţionale, conform normelor stabilite;

10)  omologhează rezultatele competiţiilor, valideaza echipele campioane, stabileşte ordinea ierarhică a echipelor privind participarea la competitiile regionale si nationale.

11)  elaborează studii şi prognoze cu privire la anumite evoluţii din mediul sportiv;

12)  organizează și oferă consultări societăţii civile în vederea consolidării unui sistem eficient al practicării şi promovării minifotbalului, cu privire la temele ce ţin de scopul şi obiectivele Federaţiei, invitând experţi din ţară şi din străinătate şi grupuri interesate cu scopul explicitării unor fenomene, dar şi încurajării unor acţiuni care contribuie la îmbunătăţirea activității specifice minifotbalului

13)  stabileşte relaţii de colaborare cu celelalte direcții regionale din ţară

14)  editează propriile publicaţii şi mijloace mass-media

15)  elaborează proiecte, programe de dezvoltare locală, regională precum şi programe proprii de acţiune

16)  sprijină dezvoltarea resurselor umane şi a capitalului socio-uman în domeniul minifotbalului;

17)  sprijină dezvoltarea bazei materiale pentru promovarea minifotbalului;

18)  iniţiază sau participă la programe naţionale şi internaţionale în legătură cu scopurile sale, inclusiv la parteneriate instituţionale sau parteneriate public-private

19)  organizează activităţi educaţionale şi cursuri de instruire, inclusiv programe bilaterale şi multilaterale de transfer de know-how şi schimb de informaţii şi bune practici;

20)  implementează programe de formare/suport pentru promovarea adaptabilităţii, precum şi programe integrate pentru resursele umane; desfăşoară activităţi de tineret şi de voluntariat;

21)  Directia Tehnica elaborează și implementează progame de formare a selecționatelor regionale de seniori, tineret, universitare și de junori în vederea selecționării jucătorilor la echipele naționale. Participa la competitii de pregatire si competitii oficiale.

22)  elaboreaza norme si supreveghează activitatea arbitrilor din cadrul regiunii, in conformitate  cu normele elaborate de CEX al FMR.

23)  susține practicarea voluntariatului în sport;

24)  susţine proiecte destinate persoanelor cu handicap şi celor care aparţin unor categorii defavorizate;

25)  sprijină Comitetul Executiv al Federației în situaţii de necesitate deosebită;

26)  promovează măsuri de prevenire şi control al folosirii substanţelor interzise şi al metodelor neregulamentare, destinate să mărească în mod artificial capacitatea fizică a sportivilor sau să modifice rezultatele competiţiilor organizate la nivel naţional;

27)  contribuie la promovarea fair-play-ului şi la combaterea discriminării şi a violenţei de orice natură în sport

28)  forma de comunicare oficială a Direcției Regională este ce electronică (email, skype, etc)

29)  Directia Regionala se considera o filiala de activitatre a Federatiei si isi va desfasura activitatea in limita normelor si deciziilor emise de Comitetul Executiv.

30)   Secretarul General va evalua periodic activitatea si performantele obtinute de fiecare Directie, respectiv a Directorului Regional si de catre cei cinci membrii ai fiecarei Comisii Regionale. Directorul Regional cat si membrii comisiilor pot fi inlocuiti din functii de Secretarul General, in baza unui raport inaintat Comitetului Executiv. 


Decizie 68 / 17.04.2016

          Comitetul Executiv a aprobat urmatoarea componenta si atributii pentru cele patru Directii Regionale:

 

           Directia Regionala Sud-Vest :

 

Director Regional                               - Lajos Tiberiu (Timisoara)

Comisia de Competitii si Dezvoltare - Modarca Alin (Hunedoara)

                                                          - Talvan Ovidiu (Sibiu)

                                                          - GlavanRoxana (Ramnicu Valcea)

Comisia Tehnica                                - Massimo Spagli (Sibiu)

Comisa de Arbitrii                              - Comanescu Adrian (Ramnicu Valcea)

 

          Directia Regionala Nord - Vest:

 

Director Regional                               - Ciule Gheorghe (Zalau)

Comisia de Competitii si Dezvoltare  - Barna Cristian (Arad)

                                                           - Talnar George (Alba)

                                                           - Potora Florin (Turda)

Comisia Tehnica                                - Grigorean Dan (Brasov)

Comisa de Arbitrii                              - Szekely Zoltan (Baia Mare)

 

           Directia Regionala Sud-Est:

 

Director Regional                               - Chiriazic Victor (Tulcea)

Comisia de Competitii si Dezvoltare - Jugravu Robert (Bucuresti)

                                                          - Valeanu Marius (Constanta)

                                                          - Verzea Bogdan (Ploiesti)

Comisia Tehnica                                - Lupu Cristian (Buzau)

Comisa de arbitrii                              - Vlad Ion (Tulcea).

 

          Directia Regionala Nord-Est:

 

Director Regional                               - Cojocaru Dan (Iasi)

Comisia de Competitii si Dezvoltare  - Vasile Cristian (Focsani)

                                                           - Borsos Raoul (Bistrita)

                                                           - Cozma Lucian (Piatra Neamt).

Comisia Tehnica                                 - Cosa Gabriel (Bacau)

Comisa de Arbitrii                              - Romeo Zlavog (Iasi)


Decizie 67 / 17.04.2016

    Comitetului Executiv din data de 17.04.2016, a hotărât infiintarea a patru Directii Regionale, constituite pentru realizarea obiectivelor propuse de FMR, privind organizarea si dezvoltarea minifotbalului. Fiecare Directie isi va desfasura activitatea prin intermediul Comisiei Regionale, formata din cinci membri si condusa un Director Regional, numit de catre Comitetul Executiv. Cei cinci membri sunt propusi de Directorul Regional urmand a fi validati de Comitetul Executiv. Direcțiile Regionale sunt direct coordonate și conduse de Secretarul General al FMR.

           In cadrul fiecarei Directii Regionale vor functiona trei Comisii. Comisiile isi pot desemna membrii in departamentele din structura sa.

1)   Comisia de Competitii si Dezvoltare. In cadrul acesteia vor functiona departamentele de specialitate.

2)      Comisia  Tehnica.

3)      Comisia de Arbitri.

 

Judetele si numarul campionatelor la data emiterii prezentei decizie:

 

Directia Regionala Nord-Vest (8 judete – 14 campionate): 1. Maramures (1 campionat), 2. Satu Mare (2 campionate), 3. Bihor (1 campionat), 4. Salaj (1 campionat) 5. Cluj ( 4 campionate), 6. Mures

(1 campionat) 7. Arad (2 campionate), 8. Alba (2 campionate)

 

Directia Regionala Nord-Est (8 judete – 12 campionate) 1. Botosani (1 campionat), 2. Suceava (2 campionate), 3. Bistrita ( 1 campionat), 4. Neamt (2 campionate), 5. Iasi (3 campionate), 6. Bacau

(1 campionat), 7. Vrancea (1 campionat), 8. Vaslui (1 campionat)

 

Directia Regionala Sud-Vest (8 judete – 15 campionate): 1. Caras Severin (1 campionat),  

2. Mehedinti  (1 campionat), 3. Dolj (2 campionate), 4. Gorj (1 campionat), 5. Valcea, (2 campionate), 6. Sibiu (3 campionate), 7. Timis (1 campionat),  8. Hunedoara (4 campionate)

 

Directia Regionala Sud - Est (8 judete + municipiul Bucuresti – 9 campionate)

1. Tulcea (1 campionat), 2. Constanta (1 campionat), 3. Buzau (1 campionat), 4. Prahova (1 campionat)  5. Ilfov (1 campionat), 6. Bucuresti (1 campionat), 7. Dambovita (1 campionat), 8. Brasov (1 campionat) 9. Galati (1 campionat) 


Decizie 66 / 06-02-2016

Decizia nr. 66 din 06.02.2016 Jucatorii care evolueaza in competitiile locale dar care nu sunt inregistrati in loturile echipelor pe site-ul FMR pana la data de 01 aprilie, NU vor putea sa fie inregistrati ulterior si in consecinta, NU vor avea drept de participare la competitiile nationale. In situatia unor cazurilor exceptionale, Comitetul Executiv va analiza cu rigurozitate documentele depuse si va lua o decizie in acest sens. (Nota: nu se va considera caz exceptional situatia in care, un jucator a evoluat si apare pe rapoartele de joc dar organizatorul a neglijat/a uitat sa-l inregistraeze pe site-ul FMR; in aceasta situatie, responsabilitatea neparticiparii la competitiile nationale cade in seama organizatorului si a delegatului echipei)-.


Decizie 65 / 06.02.2016

Decizia nr. 65 din 06.02.2016 Jucatorii legitimati la Liga 3 fotbal / Liga1 si 2 futsal, care activeaza la echipele din campionatele locale de minifotbal, pentru a putea participa la competiile natioanle, vor atasa tabelului de inscriere si cererea de legitimare validata (cu nr. inregistrare) de Comisia pentru Statutul si transferul jucatorului din cadrul FMR. Evidenta inregistrarilor se face de catre Cristian Lupu.


Decizie 64 / 06.02.2016

Decizia nr. 64 din 06.02.2016 Dreptul de joc al jucatorilor cu cetatenie straina in campionatele locale. La o echipa care se califica la o competitie nationala desfasurata sub egida FMR au dept de participare maxim doi jucatori cu cetatenie straina, daca intrunesc una din urmatoarele conditii: a) au drept de sedere pe teritoriul Romaniei b) efectueaza stagiu de studii (dovedit cu carnet de student sau alt act doveditor) c) este angajat al unei societati (dovada angajarii, contract, etc.) Aceasta categorie de jucatori va fi inregistrata pe pagina electronica al FMR, la rubrica “Jucatori straini”.


Decizie 63 / 06.02.2016

 Organizarea Campionatelor Regionle 2016 si sistemele de disputare:

1. Campionatul Regional Nord - Vest si Campionatul Regional Nord - Est

1.1 Participa 16 echipe, care vor fi impartite in 4 grupe a cate 4 echipe.

1.2 Tragerea la sorti se va face folosind 4 urne valorice si se va tine cont de Clasamentul National 2015:

1.2.1 Campionatul Regional Nord-Vest, Oradea

- Urna 1: echipe campioane de pe locurile : 3,10 13, 16

- Urna 2: echipe campioane de pe locurile: 29, 31, 34, 35

- Urna 3: echipe campioane de pe locurile: 37, 39, echipele de pe loc 2 din campionatele de pe pozitia 3 si 10 din clasament

- Urna 4: echipele de pe locurile 2 din campionatele de pe locurile 16, 29, 31, 35

 

1.2.2 Campionatul Regional Nord –Est, Roman

- Urna 1: echipe campioane de pe locurile : 1, 9, 11, 14

- Urna 2: echipe campioane de pe locurile: 15, 20, 24, 25

- Urna 3: echipe campioane de pe locurile: 28, 33, 41 si echipa loc 2 din campionatul de pe pozitia 1 din clasament

- Urna 4: echipele de pe locurile 2 din campionatele de pe locurile 14, 20, 25, 28

1.3 Turul I - faza grupelor se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare, conform urmatorului program:

      Etapa 1: A1 - A3 si A2 – A4;   Etapa 2: A1 – A4 si A2 – A3;   Etapa 3: A1 – A2 si A3 – A4

1.4 Turul II – Se califica in sferturile de finala 8 echipe, primele 2 clasate din fiecare grupa.

Programul jocurilor din sferturile de finla se va stabili prin tagerea la sorti (Sfert 1, Sfert 2, Sfert 3 si Sfert 4). Componenta celor doua urne valorice va fi urmatoarea:

- Urna 1: echipele clasate pe locul 1 in cele patru grupe

- Urna 2: echipele clasate pe locul 2 in cele patru grupe

Nota : In sferturile de finala nu vor pute intalni doua echipe care s-au calificat din aceeasi grupa. 

1.5 In caz de egalitate, intre doua echipe, se va lua in calcul rezultatul jocului direct (inclusiv rezultatul de la loviturile de departajare).

1.6 In caz de egalitate intre trei (patru) echipe, se va proceda asfel:

- se va intocmi un clasament cu rezultatele dintre cele trei (patru) echipe

Departajarea se va face in functie de numarul de puncte, golaverajul mai bun, numarul mai mare de goluri inscrise in intalnirile directe.

- in situatia in care egalitatea persista intre doua echipe, pentru departajare se va aplica criteriul prevazut la punctul 1.5 (rezultatul jocului direct)

- in situatia in care egalitatea persista intre trei echipe, chiar si dupa aplicarea criteriilor de mai sus se va tine cont de situatia privind cartonasele primite astfel: cartonasul galben - 1 punct iar cartonasul rosu - 3 puncte (cine are un numar mai mic de puncte se califica);

- tragerea la sorti

1.7 La Campionatul National 2016 se vor califica cele 4 echipe castigatoare din sferturile de finala

1.8 Pentru stabilirea clasamentului final se va proceda in felul urmator:

1.8.1 In semifinale se califica echipele castigatoare din cele 4 jocuri din sferturile de finala.

1.8.2 Programul semifinalelor:

- Jocul 1: Castigatoare Sfert 1 – Castigatoare Sfert 2

- Jocul 2: Castigatoare Sfert 3 – Castigatoare Sfert 4

1.8.3 Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2

1.8.4 Finala mare (locurile 1-2): Castigatoare Joc 1 – Castigatoare Joc 2

1.9 Echipele eliminate in sferturile de finala (cele 4 echipe) au optiunea de a participa la Cupa Romaniei de la Bistrita, in perioada 10-12 iunie.

 

2. Campionatul Regional Sud-Vest, Targu Jiu

2.1 Participa 20 echipe, care vor fi impartite in 5 grupe a cate 4 echipe.

2.2 Tragerea la sorti se va face folosind 4 urne valorice si se va tine cont de clasamentul FMR 2015:

- Urna 1: echipe campioane de pe locurile : 2, 5, 6, 12 si 17

- Urna 2: echipe campioane de pe locurile: 18, 19, 22, 23 si 30

- Urna 3: echipe campioane de pe locurile: 32,38,39, 40 si echipa loc 2 din campionatul de pe pozitia 2 din clasament

- Urna 4: echipele de pe locurile 2 din campionatele de pe locurile 5, 6, 12, 22 si 23

2.3 Turul I - faza grupelor se va juca in sistemul fiecare cu fiecare conform urmatorului program:

- Etapa 1: A1 - A3 si A2 – A4

- Etapa 2: A1 – A4 si A2 – A3

- Etapa 3: A1 – A2 si A3 – A4

2.4 Turul II - faza eliminatorie se califica 10 echipe, primele 2 clasate din cele 5 grupe.

2.5 In caz de egalitate, intre doua echipe, se va lua in calcul rezultatul jocului direct (inclusiv rezultatul de la loviturile de departajare).

2.6 In caz de egalitate intre trei (patru) echipe, se va proceda asfel:

- se va intocmi un clasament cu rezultatele dintre cele trei (patru) echipe

Departajarea se va face in functie de numarul de puncte, golaverajul mai bun, numarul mai mare de goluri inscrise in intalnirile directe.

- in situatia in care egalitatea persista intre doua echipe, pentru departajare se va aplica criteriul prevazut la punctul 2.5 (rezultatul jocului direct)

- in situatia in care egalitatea persista intre trei echipe, chiar si dupa aplicarea criteriilor de mai sus se va tine cont de situatia privind cartonasele primite astfel: cartonasul galben - 1 punct iar cartonasul rosu - 3 puncte (cine are un numar mai mic de puncte se califica);

- tragerea la sorti

 

2.7 Dupa stabilirea clasametului final in grupe, se vor forma pentru tragerea la sorti 2 urne:

Urna 1: echipele clasate pe locul 1 in cele cinci grupe

Urna 2: echipele clasate pe locul 2 in cele cinci grupe

Nota : In sferturile de finala nu vor pute aintalni doua echipe care s-au calificat din aceeasi grupa. 2.8 La Campioantul National 2016 se vor califica cele 5 echipe castigatoare ale jocurilor din sferturile de finala.

2.9 Pentru stabilirea celor patru echipe care vor evolua in semifinalele Campionatului Regional Sud-Vest, se va proceda in felul urmator:

2.9.1 Se va intocmi un clasament intre cele 5 echipe calificate din sferturile de finala. Se vor lua in calcul clasamentele finale din grupe la care se va adauga rezultatul din sferturile de finala. In caz de egalitate in sferturile de finala se va lua in calcul doar rezultatul de egalitate. Primele 4 echipe vor evolua in semifinalele Campionatului Regional, iar echipa de pe locul 5 din acest clasament isi castiga dreptul de a participa la Campionatul National.

2.9.2 Cele 4 echipe calificate vor juca in semifinale dupa urmatorul criteriu:  

- Meciul 1: Locul 1 – Locul 4

- Meciul 2: Locul 2 – Locul 3

2.9.3 Finala mica (locurile 3-4): Invinsa Meci 1 – Invinsa Meci 2

2.9.4 Finala mare (locurile 1-2): Castigatoarea Meci 1 – Castigatoarea Meci 2

Nota:  Echipele eliminate in sferturile de finala au optiunea de a participa la Cupa Romaniei de la Bistrita, in perioada 10-12 iunie.

 

3. Campionatul Regional Sud-Est, Tulcea

3.1 Participa 13 echipe, care vor fi impartite in 4 grupe. 3 grupe a cate 3 echipe si una de 4 echipe. 3.2 Intr-o grupa nu vor putea juca doua echipe din acelasi campionat.

3.3 La Campionatul National 2016 se vor califica echipele de pe locurile 1, 2 si 3.

3.4 Tragerea la sorti se va face folosind 4 urne valorice, tinandu-se cont de Clasamentul National 2015

- Urna 1: echipe campioane de pe locurile : 4, 7, 8 si 21

- Urna 2: echipe campioane de pe locurile: 24, 26, 36 si echipa de pe locul 2 din campionatul de pe pozitia 4 din clasament

- Urna 3: echipele de pe locurile 2 din campionatele de pe pozitia : 7, 8, 21 si 24

- Urna 4: echipa de pe locul 2 din campionatul de pe pozitia: 26, care va fi repartizata prin tragere la sorti intr-una din cele patru grupe.

3.5 In faza grupelor se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare conform urmatorului program.

3.5.1 Pentru grupele cu trei echipe:

         Etapa I: A1 - A3;            Etapa II: A2 - A3;             Etapa III: A1 - A2

3.5.2 Pentru grupa cu patru echipe:

         Etapa 1: A1 - A3 si A2 – A4;   Etapa 2: A1 – A4 si A2 – A3;     Etapa 3: A1 – A2 si A3 – A4

3.6 In faza sferturilor de finala se califica locurile 1, 2 din fiecare grupa  (8 echipe)

3.7 In caz de egalitate, intre doua echipe, se va lua in calcul rezultatul jocului direct (inclusiv rezultatul de la loviturile de departajare).

3.8 In caz de egalitate intre trei (patru) echipe, se va proceda asfel:

- se va intocmi un clasament cu rezultatele dintre cele trei (patru) echipe

Departajarea se va face in functie de numarul de puncte, golaverajul mai bun, numarul mai mare de goluri inscrise in intalnirile directe.

- in situatia in care egalitatea persista intre doua echipe, pentru departajare se va aplica criteriul prevazut la punctul 3.7 (rezultatul jocului direct)

- in situatia in care egalitatea persista intre trei echipe, chiar si dupa aplicarea criteriilor de mai sus se va tine cont de situatia privind cartonasele primite astfel: cartonasul galben - 1 punct iar cartonasul rosu - 3 puncte (cine are un numar mai mic de puncte se califica);

- tragerea la sorti

3.9 Se califica in sferturile de finala 8 echipe, primele 2 clasate din fiecare grupa.

Programul jocurilor din sferturile de finla se va stabili prin tagerea la sorti (Sfert 1, Sfert 2, Sfert 3 si Sfert 4). Componenta celor doua urne valorice va fi urmatoarea:

- Urna 1: echipele clasate pe locul 1 in cele patru grupe

- Urna 2: echipele clasate pe locul 2 in cele patru grupe

Nota : In sferturile de finala nu vor pute aintalni doua echipe care s-au calificat din aceeasi grupa

3.10 In semifinale se califica echipele castigatoare din cele 4 jocuri din sferturile de finala.

 Repartizarea echipelor se face in felul urmator:

- Jocul 1: Castigatoarea Sfert 1 – Castigatoarea Sfert 2

- Jocul 2: Castigatoarea Sfert 3 – Castigatoarea Sfert 4

3.11 Finala Mica (locurile 3-4): Invinsa Joc 1 – Invinsa Joc 2

3.12 Finala Mare (locurile 1-2) – Castigatoarea Joc 1 – Castigatoarea Joc 2

3.13 Echipele eliminate in sferturile de finala (cele 4 echipe) si echipa invinsa in finala mica (locul 4) au optiunea de a participa la Cupa Romaniei de la Bistrita, in perioada 10-12 iunie.


Decizie 62 / 06.02.2016

 1. In vederea stabilirii participantelor la Campionatele Regionale 2016, s-au luat in considerare urmatoarele:

1.1  Numarul campionatelor organizate sub egida FMR cu drept de participare - 42.

1.2  Clasamentul National al FMR pe 2015

1.3  Numarul total de echipe participante in campionatele locale in sezonul 2015-2016

1.4  Participarea la Campionatele Regionale 2015

1.5  Locurile suplimentare alocate (deciziilor FMR):

1.5.1  campionatele de pe locurile 1-42 beneficieaza de un loc

1.5.2 campionatele de pe locurile 1-23 beneficieaza si de un de al doilea loc (mai putin de campioantele de pe locurile 9, 11, 13, 15, 17, 18, 19 , care nu indeplinesc criteriul privind numarul minim de echipe participante in campionatul local conform deciziilor FMR sau nu s-au prezentat la editia precedent a Campionatelor Regionale)

1.5.3  campioantele de pe locurile 24 si 30 nu intrunesc conditiile regulamentare de participare, motiv pentru care locurile lor au fost repartizate urmatoarelor campioante din clasament, respectand si numarul de echipe participante din zona respectiva. In vederea completarii locurilor libere din zona Nord-Vest, campioantele Arad - Arena Ionut Popa (loc. 31) si Bihor – Campionatul Municipal Oradea (loc. 35) vor beneficia de al doilea loc.

1.5.4  locurile 25, 26, 27, 28, 29 beneficieaza de al doilea loc, datorita faptului ca cele 7 campionate de pe locurile 1-23 , mentionate la punctul 1.5.2 nu intrunesc conditiile regulamentare de participare

2.  Fiecare campionat local organizat sub egida FMR va trimite la Campionatul Regional campioana si, dupa caz, ocupanta locul doi din campionat.

2.1  In situatii exceptionale (lipsa resurse financiare, lipsa lot jucatori, etc), organizatorul poate decide inlocuirea echipei, cu urmatoarea echipa din clasament care poate indeplinii conditiile de participare.

2.2  Echipele care nu pot indeplii conditiile de participare, vor anunta din timp (in scris) organizatorul local. Acestea, nu vor putea participa la Cupa Romaniei, in editia respectiva.

2.3 Celelalte 23 de locuri disponibile s-au alocat, in ordine, celor mai bine clasate campionate in Clasamentul National al FMR pentru anul 2015, respectand  si numarul de echipe participante in regiunea respectiva, precum si numarul de echipe din campionat.

3. Campionate care nu intrunesc conditiile conform regulamentului nu vor beneficia de locul suplimentar, chiar daca se afla pe una dintre pozitiile 1-23 al clasamentului FMR.

3.1  sunt compuse din mai putin de 12 echipe in sezonul 2015-2016

3.2  nu au completate datele pe site-ul FMR

3.3  una din echipe nu s-a prezentat la Campionatul Regional sezonul 2014-2015

4.  Campionatele de pe pozitiile 1-23 care nu beneficieaza de al doilea loc:

4.1  Bacau, Bacau – loc 9 - mai putin de 12 echipe campionat sezonul 2015-2016

 

4.2  Suceava, Suceava – loc 11 - mai putin de 12 echipe campionat sezonul 2015-2016

4.3  Satu Mare, Satu Mare – loc 13 - nu s-a prezentat cu una din echipe la Campionatul Regional                                            

4.4  Neamt; Roman – loc 15 - mai putin de 12 echipe in campionat sezonul 2015-2016

4.5  Dolj, Craiova – loc 17 - mai putin de 12 echipe in campionat sezonul 2015-2016

4.6  Sibiu, Medias – loc 19 - nu s-a prezentat cu una din echipe la Campionatul Regional

4.7  Sibiu, Fair Play – loc 18 - nu s-a prezentat cu una din echipe la Campionatul Regional

5. In urma criteriilor de mai sus, numarul total de echipe participante in cele 4 regiuni va fi, 65

5.1 Campionatul Regional Nord - Est – 16 echipe

5.2 Campionatul Regional - Vest – 16 echipe

5.3 Campionatul Regional - Est – 13 echipe

5.4 Campionatul Regional - Vest – 20 echipe

 

6.  Pentru sezonul 2016, cele patru Campionate Regionale vor avea urmatoarea componenta:

 

click aici pt. a citii mai departe punctul 6 din Decizia FMR_62 din 06_02_2016

 


Decizie 61 / 06.02.2016

 1. In vederea stabilirii participantelor la Campionatele Regionale 2016, s-au luat in considerare urmatoarele:

1.1  Numarul campionatelor organizate sub egida FMR cu drept de participare - 42.

1.2  Clasamentul National al FMR pe 2015

1.3  Numarul total de echipe participante in campionatele locale in sezonul 2015-2016

1.4  Participarea la Campionatele Regionale 2015

1.5  Locurile suplimentare alocate (deciziilor FMR):

1.5.1  campionatele de pe locurile 1-42 beneficieaza de un loc

1.5.2 campionatele de pe locurile 1-23 beneficieaza si de un de al doilea loc (mai putin de campioantele de pe locurile 9, 11, 13, 15, 17, 18, 19 , care nu indeplinesc criteriul privind numarul minim de echipe participante in campionatul local conform deciziilor FMR sau nu s-au prezentat la editia precedent a Campionatelor Regionale)

1.5.3  campioantele de pe locurile 24 si 30 nu intrunesc conditiile regulamentare de participare, motiv pentru care locurile lor au fost repartizate urmatoarelor campioante din clasament, respectand si numarul de echipe participante din zona respectiva. In vederea completarii locurilor libere din zona Nord-Vest, campioantele Arad - Arena Ionut Popa (loc. 31) si Bihor – Campionatul Municipal Oradea (loc. 35) vor beneficia de al doilea loc.

1.5.4  locurile 25, 26, 27, 28, 29 beneficieaza de al doilea loc, datorita faptului ca cele 7 campionate de pe locurile 1-23 , mentionate la punctul 1.5.2 nu intrunesc conditiile regulamentare de participare

2.  Fiecare campionat local organizat sub egida FMR va trimite la Campionatul Regional campioana si, dupa caz, ocupanta locul doi din campionat.

2.1  In situatii exceptionale (lipsa resurse financiare, lipsa lot jucatori, etc), organizatorul poate decide inlocuirea echipei, cu urmatoarea echipa din clasament care poate indeplinii conditiile de participare.

2.2  Echipele care nu pot indeplii conditiile de participare, vor anunta din timp (in scris) organizatorul local. Acestea, nu vor putea participa la Cupa Romaniei, in editia respectiva.

2.3 Celelalte 23 de locuri disponibile s-au alocat, in ordine, celor mai bine clasate campionate in Clasamentul National al FMR pentru anul 2015, respectand  si numarul de echipe participante in regiunea respectiva, precum si numarul de echipe din campionat.

3. Campionate care nu intrunesc conditiile conform regulamentului nu vor beneficia de locul suplimentar, chiar daca se afla pe una dintre pozitiile 1-23 al clasamentului FMR.

3.1  sunt compuse din mai putin de 12 echipe in sezonul 2015-2016

3.2  nu au completate datele pe site-ul FMR

3.3  una din echipe nu s-a prezentat la Campionatul Regional sezonul 2014-2015

4.  Campionatele de pe pozitiile 1-23 care nu beneficieaza de al doilea loc:

4.1  Bacau, Bacau – loc 9 - mai putin de 12 echipe campionat sezonul 2015-2016

 

4.2  Suceava, Suceava – loc 11 - mai putin de 12 echipe campionat sezonul 2015-2016

4.3  Satu Mare, Satu Mare – loc 13 - nu s-a prezentat cu una din echipe la Campionatul Regional                                            

4.4  Neamt; Roman – loc 15 - mai putin de 12 echipe in campionat sezonul 2015-2016

4.5  Dolj, Craiova – loc 17 - mai putin de 12 echipe in campionat sezonul 2015-2016

4.6  Sibiu, Medias – loc 19 - nu s-a prezentat cu una din echipe la Campionatul Regional

4.7  Sibiu, Fair Play – loc 18 - nu s-a prezentat cu una din echipe la Campionatul Regional

5. In urma criteriilor de mai sus, numarul total de echipe participante in cele 4 regiuni va fi, 65

5.1 Campionatul Regional Nord - Est – 16 echipe

5.2 Campionatul Regional - Vest – 16 echipe

5.3 Campionatul Regional - Est – 13 echipe

5.4 Campionatul Regional - Vest – 20 echipe


Decizie 60 / 06.02.2016

Campionatele Regionale 2016 se vor disputa in perioada 27-29 mai.

Organizatorii au obligatia de a solicita inscrierea echipei / echipelor din propriul campionat, in vederea participarii la Campionatul Regional pana in data de 02 mai.

Achitarea taxei de participare: 10 mai.

Comunicarea de catre organzatori a numelui echipelor participante la Campionatul Regional: 22 mai.

Locul si locatiile de desfasurare unde se vor desfasura cele patru campioante regionale:

-          Campionatul Regional Sud-Vest - Tg-Jiu, Baza Sportiva Dolce Vita

-          Campionatul Regional Sud-Est – Tulcea, Complex Grand Arena

-          Campionatul Regional Nord-Vest - Oradea, Baza Sportiva Tineretului

-          Campionatul Regional Nord-Est - Roman, Liceul Sportiv 


Decizie 59 / 06.02.2016

Cupa Romaniei 2016 se va disputa la Bistrita, in perioada 10-12 iunie, cu participarea a 52 de echipe

In situatia in care vor fi cereri de suplimentare a locurilor, Comitetul Executiv poate aproba marirea numarului de participante pana la 64 de echipe.

Organizatorii au obligatia de a anunta participarea echipei/echipelor la Cupa Romaniei pana in data de 18 aprilie. Comisia de organziare va considera ca echipe inscrise, doar acelea pentru care s-a achitat taxa de participare, pana in data de 10 mai.

Comunicarea de catre organzatori a numelui echipei/echipelor, participante la Cupa Romaniei, se va face pana cel tarziu in data de 05 iunie.

In situatia echipelor, care au participat la Campionatul Regional si solicita inscrierea la Cupa Romaniei, organzatori vor achita taxa de participare pana in data de 03 iunie.

Tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor, va avea loc la Bistrita in data de 08 iunie.

Fiecare campionat local are dreptul de a inscrie o echipa, care va fi desemnata conform propriului regulament. Locurile disponibile vor fi completate cu echipele participante la Campionatul Regional. Pentru ocuparea ultimelor locuri, se va tine cont de criteriul privind numarul mai mare de echipe participante in campionatul local, in ordinea ierarhica din Clasamentul National 2015. 

Sistemul de desfasurare si criteriile de calificare se vor stabili inainte de tragerea la sorti.

Invingatoarea din finala competitiei va fi desemnata castigatoare Cupei Romanie 2016 si va participa la Supercupa Romaniei.


Decizie 58 / 06.02.2016

  

 

CLASAMENTUL NATIONAL - FMR 2015


clik aici pt a urmari Clasamentul National 2015 

 

 

 

 

                  

 


Decizie 57 / 06.02.2016

      Pentru stabilirea Clasamentului National FMR 2015, se aplica sistemul de punctaj prezentat mai jos. In situatia in care, dintr-un campionat participa 2 (doua) echipe la Campionatul National se vor acorda puncte pentru ambele echipe participante in functie de locul obtinut.

 

1. Pentru rezultatele înregistrate la Campionatul National:

a. Locul I       = 35 pct

b. Locul II     = 30 pct

c. Locul III    = 25 pct

d. Locul IV    = 20 pct

e.  locurile 5 – 8  = 12 pct

f.  locurile 9-16   =   8 pct

g. participare       =   5 pct

 

2. Pentru rezultate înregistrate la Cupa României:

a. Locul I        = 22 pct

b. Locul II      = 17 pct

c. Locul III     = 12 pct

d. Locul IV     = 10 pct

e.  locurile 5 – 8   =  7 pct

f.  locurile 9-16    =  5 pct

g. participare        =  3 pct

 

De asemenea se vor acorda puncte pentru numarul total de echipe participante in campionatul local  (1p = 10 echipe). Se vor lua in considerare doar competitiile care au echipele, loturile de jucatori si rezultatele inregistrate pe site-ul FMR pana la data de 31 decembrie a anului respectiv.


Decizie 56 / 06.02.2016

    Avand in vedere ca sistemul competitional a fost schimbat incepand cu sezonul 2014-2015, prin crearea unei noi competitii - Campionatul Regional, s- a hotarat abrogarea sistemul de punctaj stabilit prin decizia nr. 2 din 01 februarie 2012, respectiv punctul VII din decizia 36 din 30 august 2014, urmand sa intre in aplicare sistemul de punctaj formulat in decizia nr. 57 din 06.02.2016.


Decizie 55 / 06.02.2016

                      CLASAMENTUL NATIONAL AL FIRMELOR SI INSTITUTIILOR 2015

 

LOC

JUDET, LOCALITATE

DENUMIRE ECHIPA

 

TOTAL 2015

1

SALAJ, ZALAU

TENARIS SILCOTUB

 

40

2

ARAD, ARAD

TAKATA CENTURI

 

35

3

TIMIS, TIMISOARA

CONTITECH FLUID

 

30

4.

SIBIU, SIBIU

AS HERMANNSTADT

 

25

5

ALBA, ALBA IULIA

LIN&EMA

 

17

6

IASI, IASI

NERA COMPUTERS

 

17

7

HUNEDOARA, HUNED.

SEWS

 

17

8

CONSTANTA, NAVODARI

ROMPETROL

 

17

9

ARAD, ARAD

YAZAKI COMPONENT

 

13

10

HUNEDOARA, DEVA

DIGI TEAM

 

13


Decizie 54 / 06.02.2016

     S-a stabilit punctajul pentru alcatuirea Clasamentului National, competitia Campionatul National al Firmelor si Institutiilor la minifotbal. Punctele se ofera fiecarei echipe participante, chiar daca provine din acelasi campionat.

a. Locul I       = 35 pct

b. Locul II     = 30 pct

c. Locul III    = 25 pct

d. Locul IV    = 20 pct

locurile 5 – 8  = 12 pct

locurile 9-16   =  8 pct

participare       =  5 pct 


Decizie 53 / 06.02.2016

 a. Incepand cu sezonul 2015-2016, campionatele care au confirmat prezenta echipelor la una din competitiile nationale (Campionat Reagional, Cupa Romaniei, Turneul final al Campionatului National) dar care, ulterior nu s-au prezentat, vor fi penalizate in Clasamentul National cu numarul de puncte de participare pentru competitia respectiva.

b. Campionatele ale caror echipe nu s-au prezentat la Campionatul Regional 2015, sunt sanctionate cu anularea celui de al doilea loc de participare pentru sezonul 2015-2016. Locurile libere vor fi repartizate urmatoarelor campionate, conform Clasamentului National FMR pe anul 2015.

c. Echipele, care, conform clasamentului, si-au castigat dreptul de a participa la Campionatul Regional, nu pot renunta la aceasta in detrimentul participarii la Cupa Romaniei.


Decizie 52 / 06.02.2016

     Echipele eliminate in faza sferturilor de finala de la Campioantele Regionale 2016, vor avea posibilitatea de a se inscrie pentru a participa  la Cupa Romaniei 2016.


Decizie 51 / 06.02.2016

      S-au stabilit datele de desfasurare ale competitiilor nationale din anul 2016:

-          27-29 mai 2016 - Campionatele Regionale

o   Zona Sud-Vest - Tg-Jiu, Baza Sportiva Dolce Vita

o   Zona Sud-Est – Tulcea, Complex Grand Arena

o   Zona Nord-Vest - Oradea, Baza Sportiva Tineretului

o   Zona Nord-Est - Roman, Liceul Sportiv

(Data limita pentru stabilirea campioanei locale si comunicarea acesteia catre FMR: 22 mai 2016)

 

-          10-12 iunie 2016 - Cupa Romaniei: Bistrita

-          24-26 iunie 2016 - Campionatul National pentru Firme si Institutii (locatia va fi anuntat pana la sfarsitul lunii martie)

-          01-03 iulie 2016 - Turneul Final al Campionatului National (locatia va fi anuntata pana la sfarsitul lunii martie)

-          luna septembrie - Supercupa Romaniei (locatia va fi anuntata dupa incheierea comp. nationale)


Decizie 50 / 01.09.2015

     Comitetul Executiv al Federatiei de minifotbal din Romania, intrunita in data de 29.08.2015 la Iasi a hotarat ca incepand din acest sezon competitional toate campioantele locale vor avea obligatia de a implementa si de a adopta urmatoarele:

1) Aplicarea modelului unic de raport de arbitraj la toate nivelele competitiilor locale. (atasat)

2) Implementarea si aplicarea Regulamentului de organziare a activitatii de minifotbal in campionatele locale. (atasat)

La articolul  din regulament, organziatorii vor putea adopta amendamente. Aceste amendamente vor fi trimise pe adresa de email al federatiei pentru analiza si aprobare CEX FMR.

3) Implementarea si aplicarea Regulamentului disciplinar. (atasat)

4) Transmiterea pana la data de 15 octombrie 2015 a calendarului competitional (numar de divizii, numar echipe, perioada transfer, numar de etape, pauza comeptitionala, sistem comeptitional, cupa locala).

5) Inregistrarea tuturor jucatorilor, din toate ligile pe site-ul FMR pe baza Cererii de legitimare. Jucatorii care nu vor fi inregistrati pe site si nu au nr. de leg. nu vor avea drept de joc pe raportul de arbitraj. Incepand din acest sezon toti jucatorii vor fi inregsitrati pe site-ul FMR cu CNP. www.campionateminifotbal.ro.

Pe noua platforma a site-ului www.campionateminifotbal.ro organizatorii pot accesa panoul de admin folosind parola veche. Site-ul official al FMR este o forma de comunicare oficiala intre organizatori, delegati, oficiali, jucatori sau alte persoane implicate in mod direct sau indirect in activitatea minifotbalistica din Romania.

6) FMR a stabilit ca perioada de transfer a jucatorilor in campionatul local sa se efectueze pana la data de 01 aprilie 2016, dupa acesta data nu se vor accepta transferuri de jucatori si nici legitimari noi de jucatori cu drept de joc la competitiile nationale. Dupa acesta data se vor putea inregistra jucatori pe site, dar vor avea drept de joc doar in comeptitia locala. Inregsitrarea lor se va face dinstinctiv.

7) Transferul de jucatori dintr-un campionat in altul se face pana pe data de 01 aprilei 2016. Detalii in regulament.

8) FMR a stabilit ca in luna iunie 2016 sa organizeze toate competitiile nationale. Campionatele Regionale, Cupa Romaniei, Campionatul National. Campionatul National al Firmelor si Institutiilor va fi organizat la începutul lunii iulie. Calendarul competitional national va fi anuntat in luna octombrie. 

9) Toate campionatele locale vor anunta castigatoare (campioana) pana pe data de 29 mai 2016. Campionatele care nu se vor incadra in aceasta perioada risca sa nu participe  cu echiepa/echipele la Camionatul Regional. .

10) Incepand din acest sezon 2015-2016 FMR va perimte echipelor care activează în campionatele de minifotbal desfăşurate sub egida FMR, sa legitimeze în lot maxim doi jucatori, care joacă la nivelul Ligii a III-a sau futsal. Exceptie jucatorii convocati in ultimele 6 luni sau in sezonul in curs la echipa nationala de fotbal sau futsal.

Cei doi jucatori legitimati care activeaza la nivelul Ligii a III-a sau futsal nu pot fi inlocuiti din lot pana la finalul campionatului sub nici un motiv (medical sau sportiv-transfer la o alta echipa), cu exceptia cazurilor cand unul sau ambii renunta la acest statut (jucator la Liga 3 sau futsal).

In aceste cazuri, dreptul de joc se va acorda de organizatorul local, doar dupa ce au facut o solicitare in acest sens catre FMR (model Cererea de legitimare a jucatorului respectiv) si au primit un acord de legitimare din parte FMR.

Federatia va centraliza toate cererile, le va analiza si le va verifica si doar ulterior va putea sa transmita aprobarea de legitimare catre organizatorul local. Orice legitimare in acest sens, care nu se face respectand aceasta procedura, va fi considerate neregulamentara. (model atasat)

Cerererile vor fi trimise pe adresa de email al federatiei (fmr.office@yahoo.com)

11) Organziatorii locali care nu vor aplica si implementa regulamentele si calendarul comeptitional satabilit risca sa nu participe in sezonul viitor la competitiile nationale.

12) Jucatorii sanctionati disciplinar la competitiile nationale,  vor avea drept de joc in competitiile locale , doar dupa ce si-au achitat penalitatea financiara. Etapele de suspendare vor fi efectuate, incepand cu prima competitie nationala la care participa echipa la care evolueaza jucatorul sanctionat.

13) In vederea organizarii in conditii cat mai bune CEX al FMR va propune pentru aplicare urmatoarele acte:

Conventie civila  de inscriere a echipelor in campioant (model atasat)

 

Conventie civila cu arbitrii (model atasat)


Decizie 49 / 12.08.2015

    Comitetul Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania, intrunita in sedinta din data de 12.08.2015 a hotarat infiintarea Comisiei Tehnice a echipei nationale, in care au fost numite urmatoarele persoane:

-          Director Tehnic          - Cojocaru Dan Stefan

-          Selectioner                - Tiberiu Lajos

-          Membrii staff tehnic   - Lupu Cristian

  - Simon Tudor 

Comisia tehnica este responsabila pentru pregatirea viitoarei campanii a echipei nationale, selectionarea jucatorilor, program echipa nationala, jocuri amicale, CEuropean din Croatia 2015, etc.

In lipsa selectionerului toate atributiile legate de echipa nationala cad in sarcina Directorului Tehnic. 


Decizie 48 / 29.07.2015

     Comitetul Executiv al Federatiei de Minifotbal din Romania, intrunit in sedinta din data de 29.07.2015 a hotarat ca SUPERCUPA ROMANIEI - editia 2015, se va disputa in data de 21 august 2015 de la ora 19.00. Partida se disputa in municipiul Brasov, la Baza Sportiva PRO ARENA, intre echipele JUVENTUS SIBIU - castigatoarea Campionatului National editia 2015 si CONSILIUL JUDETEAN BUZAU - castigatoarea Cupei Romaniei editia 2015.


Decizie 47 / 07.05.2015

     Datorita faptului ca sistemul competitional national s-a modificat fata de editiile precedente, CEX al Federatiei de Minifotbal din Romania a decis urmatoarele:

a)  sa acorde calificarea directa la Campionatul Regional, castigatoarei Campionatului National editia 2014 (asta in cazul in care, echipa respectiva, nu se claseaza pe un loc eligibil la finalul sezonului, in campionatul local);

b)  aceeasi procedura se va aplica si in cazul castigatoarei Cupa Romaniei, editia 2014.


Decizie 46 / 25.04.2015

      Clasamentul FMR pe anul 2014 se modifica de la 43 camionate la 42 campioante. Decizia nr. 37 din 15.02.2015 se abroga si intra in vigoare cu acesta data noul clasament.

     Decizia nr. 38 punctul C se modifica cu textul: Clasamentul National al FMR pe anul 2014 (Decizia nr. 46 din 25.04.2015)

 

CLASAMENT NATIONAL FMR – ANUL 2014   click aici.... 


Decizie 45 / 25.04.2015

      In urma solicitariilor repetate formulate de FMR cu privire la un punct de vedere oficial si final in vederea afilieri a Campionatului Superliga Brasov, FMR a decis urmatoarele:

a)      Echipele din Campioantul Superliga Brasov nu vor participa la competitiile nationale organziate de FMR, pana la depunerea actelor de afiliere

b)     FMR nu recunoaste Campionatul Superliga Brasov ca si o competitie organizata sub egida FMR si nu va mai tine cont de regulamentul de organizare si  statutul jucatorilor din acest campionat


Decizie 44 / 25.04.2015

      CEX a hotarat ca data de desfasurare a Campionatului Regional, Zona Nord-Vest sa se dispute in data de 12-14 iunie 2015. Conform acestei hotarari, decizia nr. 39 din data de 15 februarie 2015 se modifica la punctul: Zona Nord-Vest Zalau, perioada de desfasurare cu data mentionata in prezenta decizie.

Tot in urma acestei hotarari se modifica si decizia nr. 40 din data de 15 februarie 2015, la punctul: Tragerea la sorti pentru Grupele Turneului zonal – Zalau si Iasi.

Modificare text: Tragerea la sorti pentru Grupele Turneelor Regionale: 9 iunie 2015  

Campionatele Regionale din Deva (S-V) si Buzau (S-E), Zalau (N-V) si Iasi (N-E)

Data de desfasurare a Campionatului Regional, Zona Nord-Est, ramane neschimbata.


Decizie 43 / 25.04.2015

      Comitetul Executiv a decis ca orice competitie de minifotbal NU SE VA PUTEA DESFASURA sub egida federatiei, decat in urma unei solicitari scrise si dupa obtinerea unui aprobari obtinuta din parte FMR. Astfel, turneele amicale sau orice alte competitii de minifotbal, NU vor putea folosi sigla si insemnele federatiei, fara un acord expres (scris) din partea FMR.


Decizie 42 / 25.04.2015

      Dezvoltarea continua a minifotbalului, atat pe plan national cat si pe cel international, impune ca si Romania sa se alinieze prin regulamentele proprii, la cerintele actuale si la initiativele si practicile pe plan international privind regulile de joc si conditiile de desfasurare a jocurilor de minifotbal. In mod special, facem referire la o parte din regulile modificate si aplicate la competitiile oficiale internationale. Avand in vedere aceste modificari continue si necesitatea de a ne alinia la regulile impuse din partea EMF si WMF, Comitetul Executiv al FMR a hotarat urmatoarele:

 a. La competitiile organizate la nivel local, organizatorii pot hotara modificari si conditii proprii de desfasurare a competitiilor pe care le organizeaza. Aceste modificari pot prevedea reguli atat in privinta numarului de jucatori (de exemplu folosirea sistemelor 4+1, 5+1, 6+1, etc), al dimensiunilor terenului de joc (lungimea, min. 38 m - max. 60 m; latimea: min. 18 m – max. 30 m) cat si al dimensiunilor portilor (lungimea, min.3 m – max. 5 m; inaltimea, min. 2 m – max. 2.50 m). In alte cazuri speciale, organizatorii vor anunta FMR si vor solicita un punct de vedere.

b.  La competitiile nationale, echipele participante sunt obligate sa joace in conditiile si dupa regulile stabilite de FMR prin regulamentele in vigoare.

c.  FMR va urmarii cu atentie, evolutia, modificarea si dezvoltarea regulilor practicate la nivel international si va corela in mod constant, regulamentele proprii cu cele emise de EMF si WMF.                        

Notă: Particularitatile mentionate pot fi folosite mai ales la nivel local, permitanad astfel organizarea diversificata, sub mai multe mai forme de practicare a minifotbalului. Aceste modificari vin in concordanta cu recomandarile si practicile pe plan international si au ca scop cresterea spectacolului sportiv, atragerea unui numar mai mare de practicanti (respectiv, categorii), adaptarea regulilor de desfasurare in legatura directa cu caracteristicile bazelor sportive existente. 


Decizie 41 / 15.02.2015

      Cupa Romaniei 2015 - 26-28 iunie 2015

     Cupa Romaniei se va desfasura in premiera in trei localitati: ROMAN, PASCANI SI PIATRA NEAMT. Comunicarea de catre a organizatori a castigatoarei Cupei dupa caz sau echipa participanta la Cupa Romaniei pana in data de 15 iunie 2015.

Tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor va avea loc in data de 19-21 iunie 2015 la Iasi sau Zalau.

Perioada de desfasurare 26-28 iunie 2015, cu participarea a 52 de echipe.

Fiecare din cele 43 de campionate are dreptul sa inscrie o echipa, desemnata conform propriului regulament. Solicitarile pentru completarea numarului de 9 echipe vor fi solutionate tinand seama de clasamentul oficial al FMR – 2014.

Sistem disputare:

Se va aplica acelasi sistem de desfasurare ca si la ultima editie (52 echipe = 13 grupe x 4 echipe).  Sistemul de calificare va fi urmatorul: echipele de pe primul loc se vor califica direct in optimi iar pentru stabilirea echipelor calificate de pe locul 2, (cele mai bune trei echipe de pe locul 2) se va intocmi un clasament intre ele , cu rezultatele din grupe obtinute cu echipele clasate pe locurile 3 si 4, respectand criteriile de departajare stabilite de regulament.

Tragere la sorti in faza optimilor.

Invingatoarele din optimi se califica in faza Sferturilor de finala, castigatoarele SF se califica in semifinala s.a.m.d.

Castigatoarea editiei este desemnata castigatoare Cupei Romanie 2015 si participa la Supercupa.


Decizie 40 / 15.02.2015

      Data limita pentru stabilirea campioanei locale si comunicarea acesteia catre FMR: 7 iunie 2015

Tragerea la sorti pentru Grupe Turneu Regional:

8-9 iunie pentru Campionatele Regionale din Deva (S-V) si Buzau (S-E)

15-16 iunie pentru Campionatele Regionale din Zalau (N-V) si Iasi (N-E)

Sistem tragere la sorti pentru faza grupelor Campionatelor Regionale:

Urna 1 si Urna 2 - echipele campioane – locurile 1-28 clasament FMR;

Urna 3 – echipele campioane – locurile 29-42 in clasamentul FMR;

Urna 4 – echipele de pe locurile 2 din campionatele de pe locurile 1-28 in clasamentul FMR.

In faza grupelor nu pot juca doua echipe din acelasi campionat.

Sistem tragere la sorti pentru stabilirea jocurilor din cadrul sferturilor de finala:

Doua echipe care au facut parte din aceeasi grupa nu se pot intalni in faza sferturilor de finala.

In sferturile de finala se pot intalni doua echipe din acelasi campionat.

Semifinalistele vor participa la Turneul National. Cele patru castigatoare ale Turneelor Regionale vor fi desemnate “Campioane Regionale”.


Decizie 39 / 15.02.2015

      Componenta celor patru regiuni - 2015. Campionatele locale participante la Campionatele Regionale si numarul / echipele participante :

click aici ..............


Decizie 38 / 15.02.2015

      In vederea stabilirii campionatelor si numarului de echipe participante la Turneul Regional 2015 dintr-un campionat local organizat sub egida FMR, s-au luat in considerare urmatoarele:

a) Numarul total al echipelor participante in cele patru regiuni - 64.

b) Numarul campionatelor organizate sub egida FMR - 42.

c) Clasamentul National al FMR pe anul 2014 (Decizia nr. 37 din 15 februarie 2015)

d) Cele patru zone pentru Turneele Regionale:

Zona Nord - Est – 16 echipe

Zona Nord - Vest – 16 echipe

Zona Sud - Est – 16 echipe

Zona Sud - Vest – 16 echipe

Fiecare campionat organizat sub egida FMR va trimite la Turneul Regional campioana.

Celelalte 22 de locuri disponibile s-au alocat, in ordine, celor mai bine clasate campionate in Clasamentul National al FMR pentru anul 2014. In cadrul sedintei, CEX a decis ca acele campionate care nu intrunesc conditiile de mai jos nu vor beneficia de suplimentarea de locuri, chiar daca se afla pe una dintre pozitiile 1-22 ale clasamentului FMR.

a) sunt compuse din mai putin de 12 echipe in sezonul 2014-2015;

b) nu au depus cerere de afiliere la termen;

c) vor fi dezafiliate incepand cu sezonul 2015-2016.

Campionatele de pe pozitiile 1-22 care nu vor benefiacia de al doilea loc:

1)      Brasov, Superliga – loc 9 – nu se afilieaza, campionat dezafiliat incepand cu sezonul 2015-2016;

2)      Suceava, Suceava – loc 12 – mai putin de 12 echipe campionat sezon 2014-2015;

3)      Galati, Galati – loc 16 – nu a trimis la termen cererea de afiliere;

4)      Hunedoara, Hunedoara – loc 20 – mai putin de 12 echipe campionat;

In vederea completarii locurilor disponibile, campionatele aflate pe pozitiile 23-28 au beneficiat de un loc in plus, respectandu-se decizia CEX privind numarul de echipe din campionat pentru sezonul 2014-2015 de min. 12 echipe.

Campionatele beneficiare loc 2 Turneu Regional:

Tulcea (23), Focsani (26), Piatra Neamt (27) si Dej (28)

Campionatele din Targoviste (24) si Tg-Jiu (25) nu intrunesc numarul minim de 12 echipe.


Decizie 36 / 30.08.2014

     Procedura de afiliere a unui campionat de minifotbal:

 1) avizul responsabilului zonal;

 2) cerere;

 3) acceptarea cererii și declanșarea procedurii de monitorizare;

 4) demararea campionatului;

 5) monitorizarea campionatului cel puțin 1 an competițional;

 6) decizia afilierii provizorii / neafiliere.

 

 Conditii de monitorizare:

 1.Demararea unui campionat  (unde NU exista in desfasurare un alt campionat):

 - teren regulamentar cu gazon sintetic, omologat;

 - conditii de desfasurare (vestiare jucatori si arbitri, grup sanitar, trusa de prim ajutor, banci de rezerva);

 - numar  de echipe participante (in primul an, minim 8 echipe);

 - programul competitional, echipele si loturile de jucatori vor fi inregistrate in mod obligatoriu pe site-ul oficial al FMR;

 - competitiile trebuie sa se desfasoare in conformitate cu regulamentele si deciziile elaborate de FMR;

- jucatorii au obligatia de a completa Cererea de legitimare (un jucator nu poate evolua decat intr-un singur campionat, in acelasi timp).

 

2.  Demararea celui de-al doilea campionat  in acelasi oras.

 - numarul minim de echipe participante trebuie sa fie cel putin egal cu cel al echipelor participante in celalalt campionat existent;

 - nu au drept de joc jucatorii activi de minifotbal legitimati de FMR;

 - jucatorii  inactivi legitimati pot fi transferati doar cu acordul FMR;

 - un jucator activ se poate transfera intr-un campionat monitorizat doar pe baza  Cererii de transfer, vizata de organizatorul campionatului afiliat. In caz contrar, transferul va fi validat doar dupa un an de zile, din momentul inregistrarii cererii la FMR.

 - toate celelalte conditii enumerate la punctual 1 trebuie indeplinite si la acest punct.

 Incepand din data de 30.08.2014, DECIZIA NR.06 din 2 februarie 2012 SE ABROGA.


Decizie 35 / 30.08.2014

     Dreptul de joc al jucătorului de minifotbal

1) În competițiile desfășurate sub egida Federației de Minifotbal din România NU au drept de joc jucătorii care au viză anuală pe anul în curs la echipe care au evoluat în ligile 1,2 și 3 de fotbal și respectiv 1 și 2 de futsal, precum și în ligile similare din afara României.

2) Jucătorii care au avut viză și au jucat în anul precedent până la data de 31 decembrie la echipele din ligile menționate anterior și din cele asimilate acestora, pentru a putea juca la minifotbal vor depune o declarație pe proprie răspundere contrasemnată de delegatul echipei de minifotbal la care va fi legitimat conform căreia nu va mai evolua pentru echipa respectivă sau altă echipă de fotbal sau futsal din eșaloanele menționate anterior și vor avea drept de joc din 15 martie a.c..

3) Jucătorii care au viză și joacă în anul curent până la data de 1 iulie și care renunță să mai joace la ligile menționate anterior și din cele asimilate acestora, pentru a putea juca la minifotbal vor depune o declarație pe proprie răspundere contrasemnată de delegatul echipei de minifotbal la care va fi legitimat conform căreia nu va mai evolua pentru echipa respectivă sau altă echipă de fotbal sau futsal din eșaloanele menționate anterior și vor avea drept de joc din 15 septembrie a.c..

4)  Pt. jucatorii care provin de la echipe retrase, desfiintate de la ligile sus-mentionate sau cei care au obtinut legitimarea la echipe de amatori (Liga 4, liga 5 , etc) pot primii drept de joc la minifotbal odata cu startul sezonului de toamna, respectiv primavara., respectand conditiile cerute la legitimarea unui jucator. 

5)  Incepand din sezonul 2014-2015, maxim  un jucator de la o echipa de minifotbal va putea evolua si la o echipa de futsal din Liga a II-a nationala, cu conditia ca el sa ramana la statutul de amator (fara contract). Fac exceptie de la aceasta regula, jucatorii din lotul echipei nationale de minifotbal a Romaniei. Jucatorii care evolueaza si in Liga A 2-a futsal (in conditiile mentionate anterior) au obligatia de a instiinta, in scris, organizatorul competitiei de minifotbal.

6)  Jucatorii juniori au drept de joc la minifotbal pana in momentul in care debuteaza intr-un joc oficial la echipele de seniori (Liga 1,2 si 3) sau in Campionatul national de futsal.

7)  În cazul unui jucător care se legitimează la o echipă din ligile 1,2 și 3 de fotbal și respectiv 1 și 2 de futsal (cu contract) sau în ligile asimilate acestora, pierde dreptul de a mai juca la minifotbal și are obligația de a anunța organizatorii de acest fapt imediat. Organizatorii au obligația de a retrage dreptul de joc și a reține carnetul de legitimare la minifotbal. 

8) Jucătorii care nu respectă declarția dată pe propria raspundere, vor fi suspendați din toate competițiile de minifotbal pe o durată de 1 an de zile.

 9) Decizia nr. 20 din 18 martie  2013 se abrogă.

 Prezenta decizie se aplică începând cu data de 1 septembrie 2014.


Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP