Comunicate - Comitetul Executiv

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

COMUNICAT FMR, 17.02.2017

ETAPE CE TREBUIE URMATE DE CATRE MEMBRII AFILIATI AI FEDERATIEI DE MINIFOTBAL DIN ROMANIA  IN PERSPECTIVA ASOCIERII IN VEDEREA CONSTITUIRII FEDERATIEI  ROMANE DE MINIFOTBAL

 

         Asociatia de Sprijin pentru Constituirea, Dezvoltarea si Managementul Structurilor Sportive, in calitate de consultant al Federatiei de Minifotbal din Romania, aprecieaza ca, in perioada imediat urmatoare, toti membrii afiliati la FMR, trebuie sa depuna diligentele necesare reorganizarii ca si persoana juridica, de la ca la caz, asa cum vom arata in continuare, pentru a se putea afilia ulterior la Federatia Romana de Minifotbal, in momentul constituirii acesteia. 

 

1. Pentru membrii afiliati organizati ca si asociatii sportive fara personalitate juridica se impune organizarea ca si club sportiv cu personalitate juridical, sau societate comerciala sportiva pe actiuni

-       se va incheia act constituitv si statut, cu mentionarea expresa in actul constitutiv si statut a ramurii sportive minifotbal.

-       se va obtine personalitate juridica de la judecatoria in a  carei arie de competenta isi va avea sediul

-       se va obtine cod fiscal de la DGFP

-       se va obtine certificat de identitate sportiva de la M.T.S.  

 

2. Pentru membrii afiliati organizati ca si cluburi sportive

-       se va completa actul constitutiv si statutul  cu mentionarea ramurii sportive

-       se va depune la MTS documentatia in vederea mentionarii pe Certificatul de identitate sportive, a ramurii sportive minifotbal

 

3. Pentru membrii afiliati organizati ca si societatii comerciale se impune organizarea ca si  societate comerciala sportiva pe actiuni

-       se  vor face mentiunile respective in actul constitutive si statutul societatii

-       se va mentiona in actele constitutive si activitatea sportiva de minifotbal

-       se va depune documentatia la MTS in vederea obtinerii certificatului de identitate sportiva

 

Pentru orice alte detalii necesare, specialistii nostri va stau la dispozitie, la adresa de e-mail : ascdm.structurisportive@yahoo.ro

 

                                              PRESEDINTE ASCDMSS

 

                                            jurist Cosmin-Gabriel Barbieru

 

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

COMUNICAT FMR, 24.05.2016

 

1. In urma sedinteti CEx din data de 23.05.2016 sa aprobat modificarea Articolului 9 din  Regulamentul de organizare astfel:

9.1 Comisia de Organizare va intocmi dupa fiecare etapa clasamentele avand in vedere urmatorul sistem de atribuire a punctelor:

 

a.               joc castigat - 3 puncte

b.         joc egal   - 1 punct

 

c.                   joc pierdut - 0 puncte

d.                  joc  egal si castigat la lovituri de departajare -2 puncte (1p+1p)

9.2 Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:

 

a.               meciul direct; 

b.        cu exceptia cand una dintre echipe are un numar mai mare de meciurilor castigate in timpul regulamentar, situatie in care echipa cu mai multe meciur castigate in timp regulamentar se va califica;

9.3 Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa trei sau mai multe echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:

 

a.               clasament intre echipe, cu rezultatele directe dintre ele;

b.              golaveraj (cu rezultatele dintre ele) 

 

c.              criteriul disciplinar - cartonas galben 1p – cartonas rosu 3p -echipa care are mai putine puncte se va califica

 

d.              criteriul varstei- echipa cu media de varsta mai mica se va califica (se va lua in calcul anii      inpliniti)

e.               tragere la sorti

 

9.4 In cazul jocurilor care se desfasura in sistem eliminatoriu si care se termina la egalitate, se va trece direct la loviturile de departajare. Se vor executa alternativ, cate 3 (trei) lovituri de departajare de catre fiecare echipa. Daca egalitatea va persista, se va executa in continuare cate o lovitura de fiecare echipa pana cand una marcheaza si cealalta rateaza. Pot participa toti jucatorii trecuti pe raportul de arbitraj, cu conditia ca numarul sa fie egal, inainte de a se trece la executarea loviturilor de departajare.

 

2. In urma sedinteti CEx din data de 23.05.2016 s-a aprobat acodarea dreptului de joc juniorilor nascuti in 1998, cu precizarea ca acestia vor avea asupra lor acordul scris, autentificat, al unuia dintre parinti, conform Cererii de legitimare depusa la Comisia de Organizare locala. 

Datorita unor erori in redactarea comunicatului, azi, 26.05.2016, revenuim cu textul corect, conform deciziei Comitetului Executiv din data de 23.05.2016;

   2. In urma sedinteti C.Ex. din data de 23.05.2016 s-au analizat conditiile acordarii dreptului de joc jucatorilor nascuti in anul 1998. Acestia vor avea drept de joc, cu precizarea ca cei care vor implinii 18 ani in anul 2016, dupa inceperea competitiei, vor avea asupra lor acordul scris, autentificat, al unuia dintre parinti, conform Cererii de legitimare depusa la Comisia de Organizare locala, in momentul legitimarii. 

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

COMUNICAT FMR, 18.05.2016

 

In atenția organizatorilor, conducătorilor echipelor, antrenorilor si jucătorilor implicați

Secretariatul FMR, va reaminteste Deciziile Comisiei de Disciplina, desemnata la Campionatul National de la Arad, sanctiuni disciplinare consemnate în procesul verbal din data de 05.07.2015:

1.  Se suspenda  jucatorul Oprea Liviu ( Dorna Vatra Dornei ) - 4 etape, conf. Regulam. Disciplinar al competitiei.

2.  Se suspenda  jucatorul Stafie Alexandru ( EON Iasi) - 4 etape, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei.

3.  Se suspenda  antrenorul Dăscălescu Andrei  (EON Iasi) -  4 etape, conf. Regulam. Disciplinar al competitiei.

4.  Se suspenda jucătorii Cenan Daniel si Filip Bogdan (Fan Curier Zalău) - ambii cu câte 4 etape, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei.

5.  Echipele Dorna Vatra Dornei, EON Iasi și Fan Courier Zalău primesc câte o penalitate financiara de 300 RON fiecare, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei. Totodata, ele primesc și un ultim avertisment (următoarea sancțiune este excluderea din competițiile naționale).

6.  Se sancționează cu un ultim avertisment jucătorul Rădulescu Bogdan (Dorna Vatra Dornei).

7. Se da un ultim avertisment echipelor Juventus Sibiu si Autovip Garden Simleu Silvaniei pentru comportament nesportiv si instigare la scandal.

   Sanctiunile de suspendare vor fi aplicate începand cu prima competiție organizată de Federatie, respectiv Campionatul Regional, Cupa Romaniei, Campionatul National. Etapele de suspendare se calculeaza doar în cazul jocurilor disputate de echipa unde respectivii jucatori sunt legitimati.

   Penalitatile financiare aplicate echipelor vor fi achitate în contul Federatiei, prin intermediul organizatorului local. Aceștia sunt obligați să ridice dreptul de joc / de participare la joc, în competițiile locale, pană la achitarea penalitatilor financiare. Cei care nu-și achită penalitațile financiare, NU AU DREPT DE JOC.

FMR nu tolerează si nu va tolera nici un comportament care denigrează și prejudiciează imaginea minifotbalului, valorile si principiile sale.

 ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

COMUNICAT FMR, 18.05.2016

 

In atenția organizatorilor, conducătorilor echipelor, antrenorilor si jucătorilor implicați

Secretariatul FMR va reaminteste deciziile Comisiilor de Disciplina de la Campionatele Regionale:

 

Deciziile Comisiei de Disciplina, desemnata la Campionatul Regional de la Zalău, sanctiuni disciplinare consemnate în procesele verbale din data de 13.06.2015 și 14.06.2015:

1.  Se suspenda  jucatorul Takacs Szabolcs (Benkopp Cluj) - 1 etapa + 30 lei penalitate financiara, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei.

2.  Se suspenda  jucatori Sabou Danut și Farcas Călin (SMART Baia Mare) - 1 etapa + 30 lei penalitate financiara, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei.

3.  Se suspenda  jucatorul Cuc Delian (AEK Oradea) - 1 etapa + 30 lei penalitate financiara, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei.

4. Se suspenda  jucatorul Danciu Ciprian (SMART Baia Mare) - 13 etape + 200 lei penalitate financiara, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei.

5. Se suspenda  delegatul echipei SMART Baia Mare, Ivasuc Raul - 4 etape + 30 lei penalitate financiara, conf. Regulamentului Disciplinar al competitiei.

6.  Se sanctionează cu un ultim avertisment jucătorul Danciu Gabriel (SMART Baia Mare) + o penalitate financiara de 200 lei, conform Regulamentului Disciplinar al competitiei.

NOTA:

Sanctiunile de suspendare vor fi aplicate începand cu prima competiție organizată de Federatie, respectiv Campionatul Regional, Cupa Romaniei, Campionatul National. Etapele de suspendare se calculeaza doar în cazul jocurilor disputate de echipa unde respectivii sunt legitimati.

Penalitatile financiare aplicate echipelor, jucatorilor si oficialilor, vor fi achitate în contul Federatiei, prin intermediul organizatorului local. Aceștia sunt obligați să ridice dreptul de joc / de participare la joc, în competițiile locale, pană la achitarea penalitatilor financiare. Cei care nu-și achită penalitațile financiare, NU AU DREPT DE JOC.

FMR nu tolerează si nu va tolera nici un comportament care denigrează și prejudiciează imaginea minifotbalului, valorile si principiile sale. 

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 COMUNICAT FMR, 18.04.2016

 

Comitetului Executiv din data de 17.04.2016, a hotărât infiintarea a patru Directii Regionale, constituite pentru realizarea obiectivelor propuse de FMR, privind organizarea si dezvoltarea minifotbalului. Fiecare Directie isi va desfasura activitatea prin intermediul Comisie Regionale, formata din cinci membri si condusa un Director Regional, numit de catre Comitetul Executiv. Cei cinci membri sunt propusi de Directorul Regional si trebuie validati de Comitetul Executiv

      In cadrul fiecarei Directii Regionale vor functiona trei Comisii:

1)    Comisia de Competitii si Dezvoltare. In cadrul acesteia vor functiona departamentele de specialitate.

2)    Comisia  Tehnica.

3)    Comisia de Arbitri. 

     Comisiile isi vor desemna membrii departamentelor din structura sa.

 

Comitetul Executiv a aprobat urmatoarea componenta pentru cele patru Directii Regionale:

 

Directia Regionala Sud-Vest :

Director Regional                               - Lajos Tiberiu (Timisoara)

Comisia de Competitii si Dezvoltare - Modarca Alin (Hunedoara), Talvan Ovidiu (Sibiu), GlavanRoxana (Ramnicu Valcea)

Comisia Tehnica                                - Spagli Massimo Spagli (Sibiu)

Comisa de Arbitrii                             - Comanescu Adrian (Ramnicu Valcea)

 

Directia Regionala Nord - Vest:

Director Regional                              - Ciule Gheorghe (Zalau)

Comisia de Competitii si Dezvoltare - Barna Cristian (Arad), Talnar George (Alba), Potora Florin (Turda)

Comisia Tehnica                               -  Grigorean Dan (Brasov)

Comisa de Arbitrii                             - Szekely Zoltan (Baia Mare)

 

Directia Regionala Sud-Est:

Director Regional                              - Chiriazic Victor (Tulcea)

Comisia de Competitii si Dezvoltare - Jugravur Robert (Bucuresti), Valeanu Marius, (Constanta), Verzea Bogdan (Ploiesti)

Comisia Tehnica                                - Cristian Lupu (Buzau)

Comisa de arbitrii                              - Vlad Ion (Tulcea)

 

Directia Regionala Nord-Est:

Director Regional                               - Cojocaru Dan (Iasi)

Comisia de Competitii si Dezvoltare - Vasile Cristian (Focsani), Borsos Raoul (Bistrita), Cozma Lucian (Piatra Neamt)

Comisia Tehnica                                - Cosa Gabriel (Bacau)

Comisa de Arbitrii                              - Romeo Zlavog (Iasi)

 (N.R. - cei marcati cu rosu si-au dat demisia sau au fost revocati)

Direcția Regională este un for de coordonare al activităților de minifotbal din regiunea respectiva, care se desfasoara sub egida FMR, conform structurii de organziare prezentata mai sus, care face parte din structura de organizare a Federației, fiind subordonata deciziilor și normelor stabilite și aprobate de Comitetului Executiv al FMR.

Direcțiile Regionale sunt direct coordonate și conduse de Secretarul General al FMR.

Directia Regională are următoarele atribuții:

1)    stabilește agenda de lucru la propunerea Secretarului General

2)    la solicitarea Directorului Regional, comisiile se întrunesc de căte ori este nevoie pentru buna funționare a direcției. Întrunirile se pot organiza inclusiv prin folosirea tehnologiei electronice (video-conferinta, skype, etc).

3)    supervizează desfasurarea competiţiilor locale și a altor competiții care se desfasoara sub egida FMR, in regiunea respectiva.

4)    organizează competițiile regionale oficiale precum şi celelalte evenimente care se desfasoara sub egida FMR, in regiunea respectiva.

5)    elaborează regulamente, decizii, norme şi normative cu caracter regional, sub rezerva competentelor atribuite prin deciziile Comitetului Executiv al Federatiei şi în acord cu reglementările în vigoare regulamentului de joc, regulamentului disciplinar, regulamentului de organizare şi de funcţionare, etc.

6)    prin Departamentul de Etică și Soluționare a Litigiilor (DESL), are atribuția de for decizional cu dreptul de a investiga, a analiza, a judeca, a preveni si dupa caz, a sancționa persoanele sau echipele vinovate de incalcarea etici, a regulamentului de discplină și de organizare stabilit și elaborat prin deciziile și regulamentele emise de Comitetul Executiv al FMR, respectiv al Statutului Federației.

7)    soluționează și sancționează după caz litigiile apărute la nivel local, regional, prin departamentele specializate din cadrul Directiei

8)    tine evidenţa din campionatele locale privind sportivii legitimaţi, antrenorii, instructorii sportivi, arbitri, bazele sportive şi activităţile competiţionale regionale;

9)    omologheaza bazele sportive pentru competiţiile locale şi naţionale, conform normelor stabilite;

10) omologhează rezultatele competiţiilor, valideaza echipele campioane, stabileşte ordinea ierarhică a echipelor privind participarea la competitiile regionale si nationale.

11) elaborează studii şi prognoze cu privire la anumite evoluţii din mediul sportiv;

12) organizează și oferă consultări societăţii civile în vederea consolidării unui sistem eficient al practicării şi promovării minifotbalului, cu privire la temele ce ţin de scopul şi obiectivele Federaţiei, invitând experţi din ţară şi din străinătate şi grupuri interesate cu scopul explicitării unor fenomene, dar şi încurajării unor acţiuni care contribuie la îmbunătăţirea activității specifice minifotbalului

13) stabileşte relaţii de colaborare cu celelalte direcții regionale din ţară

14) editează propriile publicaţii şi mijloace mass-media

15) elaborează proiecte, programe de dezvoltare locală, regională precum şi programe proprii de acţiune

16) sprijină dezvoltarea resurselor umane şi a capitalului socio-uman în domeniul minifotbalului;

17) sprijină dezvoltarea bazei materiale pentru promovarea minifotbalului;

18) iniţiază sau participă la programe naţionale şi internaţionale în legătură cu scopurile sale, inclusiv la parteneriate instituţionale sau parteneriate public-private

19) organizează activităţi educaţionale şi cursuri de instruire, inclusiv programe bilaterale şi multilaterale de transfer de know-how şi schimb de informaţii şi bune practici;

20) implementează programe de formare/suport pentru promovarea adaptabilităţii, precum şi programe integrate pentru resursele umane; desfăşoară activităţi de tineret şi de voluntariat;

21) elaborează și implementează progame de formare a selecționatelor regionale de seniori, tineret, universitare și de junori în vederea selecționării jucătorilor la echipele naționale

22) supreveghează activitatea arbitrilor din cadrul regiunii, in conformitate  cu normele elaborate de CEX al FMR.

23) susține practicarea voluntariatului în sport;

24) susţine proiecte destinate persoanelor cu handicap şi celor care aparţin unor categorii defavorizate;

25) sprijină Comitetul Executiv al Federației în situaţii de necesitate deosebită;

26) promovează măsuri de prevenire şi control al folosirii substanţelor interzise şi al metodelor neregulamentare, destinate să mărească în mod artificial capacitatea fizică a sportivilor sau să modifice rezultatele competiţiilor organizate la nivel naţional;

27) contribuie la promovarea fair-play-ului şi la combatere

STATISTICI FEDERATIA DE MINIFOTBAL DIN ROMANIA

52

Campionate

87

Jucatori sarbatoriti astazi (lista)

44898

Jucatori legitimati

1350

Jucatori Liga Firmelor

111

Jucatori Old Boys

26000

Jucatori activi

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP