AEK Oradea, noua campioană a României!

Campionatuil Național de Minifotbal a reunit la start 16 echipe, cele mai bune din țară, primele 15 clasate de la Supercupa României de la Oradea (4-6 iunie) și campioana locală, FC Boromir. Turneul final a avut loc la Râmnicu-Vâlcea, între 2 și 4 iulie, pe superba „Arenele Traian” și pe Oltenia Arena Sport. La festivitatea de deschidere, care a avut loc vineri, de la ora 19:00, au participat atât primarul Municipiului Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău, precum și directorul SCM Rm-Vâlcea, Marius Tucă, alături de președintele FMR Ioan Onicaș și secretaruil general, Attila Takacs.

Cele mai bune două echipe din fiecare grupă s-au calificat în sferturile de finală, fază a competiției desfășurată duminică dimineața. Golden Boys Bacău a trecut de Ajax Dulcisimo Galați la loviturile de la 7 metri, AEK Oradea a învins supriza AC Luciano, 2-1, Chedra TAX a trecut de la gazda FC Boromir, 4-2 iar, în final, FC Buzău a dovedit-o pe AS Glissando Timișoara, scor 2-1. De menționat faptul că Nova Vita Tg-Mureș, campioana națională en-titre la acel moment și câștigătoarea Supercupei României de la începutul acestei veri, a fost eliminată încă din faza grupelor, după un eșec neașteprat, 0-1 cu AC Luciano Arad, echipă ce a avut doar 6 jucători pe foaie la respectivul meci.

În semifinale, AEK Oradea a învins Golden Boys, scor 1-0 iar Chedra TAX a trecut de FC Buzău după unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale turneului, scor 3-2, după ce buzoienii au condus cu 1-0 și 2-1. De remarcat, la acest turneu, numărul foarte mic de jocuri decise la loviturile de departajare, doar trei, două în faza grupelor și unul în sferturi.

Finala a fost una de nivel foarte ridicat, în fața a aproape o mie de spectatori, pe Arenele Traian. A fost o finală echilibrată, decisă la miciile detalii. AEK Oradea a marcat, prin Dragan Paulevici, jucătorul echipei naționale, chiar înainte de pauză și a reușit să-și dubleze avantajul în repriza a doua. Chedra a avut și ea ocaziile ei, dar nu au fost concretizate. Defensiva celor de la AEK a fost una remarcabilă, pe parcursul turneului încasând doar două goluri.

Prin succesul de la Râmnicu-Vâlcea, AEK Oradea și-a asigurat dreptul de a participa la EMF Champions League, între 1 și 5 septembrie, la Rimini-Riccione, în Italia.

În competiția rezervată echipelor care au încheiat faza grupelor pe locul 3, Cupa „Marian Bașno”, câștigătoare a fost FC Reggio Brașov, care a învins în finală, la loviturile de la 7 metri, pe Borussia Hermannstadt Sibiu. În semifinale, Reggio trecuse de Nova Vita Tg-Mureș.

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP