Comunicat | Testele Covid și vizele medicale - Supercupa României

COMUNICAT FMR - 27.05.2021 cu privire la testele Covid si vizele medicale

Federatia de Minifotbal din Romania a incheiat, in data de 26.05.2021, doua parteneriate care vin in ajutorul echipelor participante la Supercupa Romaniei, cat si la alte competitii nationale sau locale, privind efectuare testelor rapide tip antigen, respectiv obtinerea vizei medicale de catre jucatori. In acest sens, va aducem la cunostinta urmatoarele:
 
1. Echipele participante la Supercupa Romaniei 2021 pot efectua testarea jucatorilor si a membrilor delegatiei la Baza Sportiva AEK Oradea. In urma unei programari initiale (pentru data de 03.06.2021), SC RECOVERY PRAXISMED SRL poate sa efectueaze teste rapide COVID 19 (Test antigen SARS CoV-2) si consultatii medicale in vederea eliberarii adeverintei medicale pentru jucatori.
 
Pretul pentru efecturea unui test rapid este de: 49 lei / persoana.
 
Pentru eliberarea avizului medical „APT EFORT FIZIC” se ofera consultatiile necesare, inclusiv:
* Anamneza
* EKG - electrocardiograma
* Tensiunea arteriala-puls
Pretul pentru eliberarea unui aviz medical este de 40 lei / persoana
 
IMPORTANT! In vederea realizarii procesului de testare a echipei este necesara o programare prealabila. Dupa efectuarea testului si eliberarea rezultatului, delegatii echipelor pot efectua acreditarea jucatorilor. 
In acest sens rugam delegatii echipelor sa se programeze prin intermediul formularului (Google Form) transmise de FMR, organizatorilor locali.
Programarile se fac pentru ziua de joi pana la ora 23:00 si se tine cont de ora la care ajunge echipa la Oradea.
 
Echipele, care au primul joc vineri, dupa ora 13:00, pot solicita programare pentru efectuarea testarii si a acreditarii, pentru vineri, pana la ora 12:00.
 
2. Prin parteneriatul incheiat cu SYNLAB Romania, echipele participante la competitiile nationale organizate de FMR in acest an, pot efectua testarea jucatorilor si a staff-ului in centrele locale sau regionale SYNLAB.
 
Mai multe informatii accesand linkul alaturat: https://www.synlab.ro/laboratoare-synlab.html
* Prețul: 65 lei / test
 
NOTA:
Testele pentru depistarea infecției cu virusul Sars-CoV-2, RT-PCR sau antigene rapide, prevăzute în acest document sunt considerate valabile numai dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății sau DSP Local.
 
Toate persoanele oficiale (jucatori, staff tehnic, staff medical, staff suport, delegati, arbitri, observatori) vor trebuie sa se supuna testarii pentru a putea participa la competitie.
* Testele Antigene – sunt valabile 7 zile din momentul recoltarii probei
* Testele RT-PCR – sunt valabile 14 zile din momentul recoltarii probei
 
Nerespectarea calendarului de testare (neefectuarea testării) va duce la neprogramarea echipei la joc.
 
Persoanele pozitive SARS - CoV-2 nu mai trebuie retestate timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepţia persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
 
În cazul persoanelor pozitive, pentru a-și putea relua activitatea, se vor trimite către FMR adeverințe cu mențiunea „vindecat începând cu data de...” sau teste RT-PCR negative după 14 zile de la primul test pozitiv.
 
Eventualele sancțiuni pentru nerespectarea protocolului la partidele organizate de FMR vor fi stabilite de Comisia de Disciplina din cadrul FMR.
 
În cazul persoanelor, care detin un certificat de vaccinare impotriva COVID-19, daca au trecut cel puțin 10 zile de la cea de-a doua doza de vaccin sau de la doza unica (in cazul vaccinului care se administreaza intr-o singură doza); nu au nevoie de testele rapide antigen sau RT-PCR, pentru a primi drept de joc. In acest caz jucatorii/oficialii vor prezenta Certificatul de vaccinare emis.
 
Comitetul Executiv al FMR

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP