Energy Friends Sighișoara câștigă Cupa României la Sibiu!

Federația de Minifotbal din România (ONG) a organizat, în perioada 8-10 iulie, la Sibiu, Cupa României, cu 68 de echipe la start. Competiția a fost câștigată de echipa Energy Friends Sighișoara, o frumoasă supriză, dintr-un campionat înființat anul trecut. Finala a fost câștigată, la penaty-uri, contra titratei echipe a celor de la Tazmannschaft București.

Jocurile din Cupa României, ediția 2022, s-au desfășurat pe 6 terenuri din Sibiu, patru dintre ele pe sinteticul de la Stadionul Municipal, dar și la Baza Voința și Baza Fair Play. Nu mai puțin de 68 de echipe din toată țara s-au aflat la start, un număr record pentru minifotbalul românesc, din 2019 încoace. Acest turneu, organizat sub egida FMR-ONG, în parteneriat cu Federația Națională, a succedat alte trei turnee majore încheiate deja în această vară: Campionatul Național de Old Boys (Râșnov – 20 de echipe la start), Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor (Deva – 34 echipe) și Supercupa României (Iași – 40 echipe).
 
Vineri și sâmbătă a fost un adevărat maraton de jocuri, partide din faza grupelor, dar și din 16-imi și optimile de finală. În sferturile desfășurate duminică dimineața, s-au înregistrat următoarele rezultate:
Marcă Înregistrată Volare Sibiu – Flamura Roșie Arad 1-1 (2-1)
Dedy Mid Timișoara – Energy Friends Sighișoara 1-3
Tazmannschaft București – Ergad Arad 5-1
Valraz Brăila – Armata Comelf Bistrița 2-2 (2-3)
 
În semifinale de duminică după amiaza, am consemnat rezultatele:
Marcă Înregistrată Volare Sibiu – Energy Friends Sighișoara 0-1
Tazmannschaft București – Armata Comelf Bistrița 1-1 (2-1)
 
Finala mică a competiției a fost un adevărat spectacol de goluri. Armata Comelf a condus cu 5-0 în duelul cu Marcă Înregistrată, dar s-a terminat 5-4, într-un final nebun cu goluri pe bandă rulantă din partea gazdelor.
 
Finala competiției o avea ca favorită pe Tazmannschaft București, fostă campioană națională în 2017, sub o altă denumire, fostă vicecampioană națională în 2019 și loc 4 la EMF Champions League în 2018, dar și câștigătoare de EMF Eurocup în 2019, tot sub o altă denumire. În fața unei echipe cu un asemenea palmares a stat surpriza competiției de la Sibiu, echipa Energy Friends Sighișoara, echipă înființată în urmă cu doar un an de zile.
 
Startul de meci a confirmat calculele hârtiei, Gabriel Bobe, jucător participant cu echipa națională a României la EMF EURO 2017 în Cehia, deschizând scorul. Băieții de la Energy au reușit totuși egalarea în repriza a doua și au împins meciul la loviturile de la 7 metri, încurajați fiind și de o inimoasă galerie sosită de la Sighișoara. Cătălin Șerban a fost eroul celor de la Energy, reușind să apere două lovituri de departajare, parade prin care a dus cupa la Sighișoara.
 
Tazmannschaft București – Energy Friends Sighișoara 1-1 (1-2)
Tazmannschaft: Alin Robu, Tudor Simon, Stelian Stancu, Alexandru Șelaru, Ionuț Petrescu, Sebastian Vasile, Albert Cârciumaru, Andrei Cârstea, Gabriel Bunduc, Szilard Kanyo, Alecsandru Mihai, Gabriel Bobe și Daniel Costache.
Staff: Tudor Simon, Stelian Stancu și Ionuț Petrescu.
Energy: Cristian Țenghea, Cătălin Șerban, Sebastian Trăistar, Ionuț Lupea, Sebastian Neagu, Rareș Hegbeli, Alexandru Gorea, Andrei Șoneriu, Vlad Beșea, Cristian Țoța și Alpar Birtalan.
Staff: Sebastian Trăistar, Ionuț Lupea și Cătălin Voican.
Arbitri: Nicolae Chiș-Ciure și Paul Tamaș.
 
La festivitatea de premiere au fost acordate următoarele premii, din partea președintelui FMR-ONG, Ovidiu Tâlvan și a secretarului general al Federației Naționale, Attila Takacs:
Locul 1 – Energy Friends Sighișoara
Locul 2 – Tazmannschaft București
Locul 3 – Armata Comelf Bistrița
Locul 4 – Marcă Înregistrată Volare Sibiu
 
Cel mai bun jucător al turnelui – Raul Suciu (Armata Comelf)
Cel mai bun portar – Cătălin Șerban (Energy Friends)
MVP-ul Finalei – Gabriel Bobe (Tazmannschaft)
Premiul Fair Play – Ergad Arad
 
Prin acest succes, Energy Friends și-a asigurat dreptul de participare la EMF Eurocup, competiție organizată la Hajduszoboszlo, în Ungaria, în perioada 14-18 septembrie.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP