Nova Vita Târgu Mureș și-a trecut în palmares Supercupa României!

Federația de Minifotbal din România a organizat, în perioada 4-6 iunie, la Oradea, competiția Supercupa României, criteriu de calificare la Campionatul Național de la Râmnicu-Vâlcea. Cele mai bune 48 de echipe din țară s-au duelat pe terenurile de la Baza Tineretului și Baza AEK, iar locul 1 a fost adjudecat de Nova Vita Târgu Mureș, deținătoarea trofeului național din 2019. La festivitatea de premiere, invitat special a fost Mihai Neșu, fostul jucător al echipei Steaua București și al echipei naționale a României.

Jocurile Supercupei României la minifotbal, competiție desfășurată într-un format inedit în acest an, s-au jucat la Oradea, pe cele 6 terenuri sintetice de calitate, de la Baza Tineretului și Baza AEK. Au avut drept de joc jucătorii legitimați pe site-ul FMR la echipele respective și care au prezentat dovada vaccinării sau un test Covid, conform celor mai recente norme impuse de MS și MTS.
 
48 de echipe au primit licența de participare, echipe reprezentante ale diferiților organizatori locali din țară. Foarte multe meciuri de calitate au avut loc la Oradea, jucătorii revenind cu optimism la prima competiție oficială după o pauză de aproape 2 ani.
 
Sferturile competiției au fost ca niște adevărate finale propriu zise, eliminate fiind nume grele în minifotbal, precum Borussia Hermannstadt Sibiu, AEK Oradea, Golden Boys Bacău sau AC Luciano Arad. În semifinale, Nova Vita Târgu Mureș, campioana națională en-titre din urmă cu 2 ani, tot de la Oradea, a trecut fără emoții de Premiere Arad (scor 5-2), în timp ce Glissando Timișoara a eliminat Real Yry Team Iași (scor 3-0).
 
Bronzul competiției a fost adjudecat de echipa din Arad, după loviturile de la 7 metri, 4-4 în timp regulamentar cu formația din Iași. Finala dintre Timișoara și Târgu Mureș a fost echilibrată, iar cei care au condus au fost bănățenii, printr-un gol marcat în minutul 2, de Mircea Stupu. Tocmai când bucuria urma să fie declanșată în tabăra celor de la Glissando, Andrei Balea, care a împlinit 28 de ani chiar în ziua meciului, a egalat pentru Nova Vita și a împins deznodământul la loviturile de la 7 metri. Acolo, Răzvan Cătinean s-a dovedit eroul celor de la Nova Vita, prin penalty-urile parate, care au dus trofeul la Târgu Mureș.
 
Nova Vita a beneficiat, la acest turneu, de revenirea pe bancă a fostului tehnician al echipei, actual antrenor al echipei naționale de minifotbal, Virgil Bejenaru.
 
Nova Vita Târgu Mureș – AS Glissando Timișoara 1-1 (3-1)
Goluri: Andrei Balea (min. 40+1) / Mircea Stupu (min. 2)
Nova Vita: Laszlo Klein și Răzvan Cătinean (portari)
Andrei Moldovan, Mircea Ungur, Andrei Balea, Ionuț Chețan, Sergiu Sălaghie, Norbert Feketics, Adrian Luca, Tamaș Kusmodi, Adrian Crișan și Sabin Dîrstaru
Staff: Virgil Bejenaru (antrenor) și Costel Duda (delegat)
Glissando: Raul Ionescu și Alex Ciui (portari)
Mircea Stupu, Andrei Nemițanu, Cristian Radu, Gabriel Drăguș, Daniel Rupa, Raul Briciu, Robert Lupu, Gigi Paiș, Răzvan Plopeanu și Nicolae Costândana.
Staff: Mircea Tuș (antrenor) și Marius Soboleanu (delegat)
Arbitri: Cezar Ionescu și Cristian Fliter
 
Cel mai bun jucător al competiției de la Oradea a fost desemnat Andrei Nemițanu (Glissando) în timp ce titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Dragoș Iftimie de la Real Yry Team Iași. Festivitatea de premiere a fost condusă de președintele FMR, Ioan Onicaș, secretarul general, Attila Takacs dar și de organizatorul local de la Oradea, Spiridon Baltsavias.
 
Mihai Neșu a fost prezent la Oradea pentru a-l susține pe fostul său coleg și actual prieten, Florin Lovin, jucător de minifotbal, legitimat la echipa Golden Boys Bacău. Băieții de la Golden Boys au purtat tricouri de joc cu „Mihai Neșu Foundation”, susținând strângerea de fonduri pentru construcția Complexului de recuperare „Sfântul Nectarie”. Pasionații de fotbal și minifotbal au fost astfel îndemnați sa susțină proiectul, trimițând un sms cu textul CRED la 8844, prin care se abonează să doneze lunar 2 euro.
 
Supercupa României a reprezentat criteriul de calificare pentru Campionatul Național, programat la Râmnicu-Vâlcea, pe Arenele Traian, între 1 și 3 iulie. Astfel, primele 15 clasate au obținut calificarea la turneul final, acolo unde campioana locală, FC Boromir Rm-Vâlcea, este calificată din oficiu.
 
Echipele care vor participa la Campionatul Național:
Nova Vita Tg-Mureș, AS Glissando Timișoara, FC Premiere Arad, Real Yry Team Iași, AEK Oradea, Golden Boys Bacău, Borussia Hermannstadt Sibiu, AC Luciano Arad, HDS Drobeta, MFC Ploiești, Ajax Dulcisimo Galați, Chedra Tax Doelpan Ploiești, FC Reggio Brașov, AS FC Buzău, Arsenal Inel II Constanța și FC Boromir Rm-Vâlcea.
 
La nivel european, EMF a anunțat că va organiza ediția din acest an a Ligii Campionilor între 1 și 5 septembrie, la Rimini-Riccione, în Italia.
 
Campionatul European de Minifotbal, la care echipa națională a României va participa din postura de vicecampioană, este programat între 31 octombrie și 6 noiembrie, la Kosice, în Slovacia.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP