Nova Vita Târgu Mureș - noua campioană națională!

Federația de Minifotbal din România a organizat, în perioada 4-7 iulie, cea mai importantă competiție internă a anului și anume Campionatul Național. Acesta s-a desfășurat la Baza Sportivă Tineretului din Oradea și a adunat la start cele mai bune 20 de echipe din țară. Noua campioană națională este Nova Vita Târgu Mureș, care s-a impus în finala cu Tazmannschaft București, scor 3-1.

În colaborare cu organizatorul local de la Oradea, Spiridon Baltsavias, Federația de Minifotbal din România, a strâns la start cele mai bune 20 de echipe din țară la Campionatul Național. 19 dintre aceste echipe au obținut biletele pentru Oradea în urma celor 4 Campionate Regionale desfășurate în perioada 8-10 iunie, în timp ce campioana locală, Bad Boys Oradea, a fost calificată din oficiu.
 
Împerecherea echipelor a dus la crearea unei grupe extrem de puternice, denumită de mulți o grupă a „morții.” Din grupa C au făcut parte campioana națională și europeană en-titre, MAV Sports Timișoara, câștigătoarea Cupei României de anul trecut, Danco Pro București, vicecampioana națională, Extratereștrii Bistrița, finalista Cupei, Juventus Sibiu precum și una dintre participantele la EMF Champions League din 2018, Autovip Șimleu Silvaniei. Astfel această grupă a reeditat cele mai tari meciuri pe plan intern din 2018, finala Campionatului Național de la Alba Iulia, finala Cupei României de la Sibiu, precum și Supercupa României!
 
Competiția de la Oradea a fost una echilibrată în toate grupele, nu numai în grupa C. Meciurile au fost spectaculoase, echipele fiind toate de un nivel ridicat în acest an. Cele mai bune două echipe din grupa A au fost Nova Vita Târgu Mureș și Bad Boys Oradea, din grupa B Tazmannschaft București și Dia Guard Divino Zalău, din grupa C Juventus Sibiu și Danco Pro București, iar din grupa D Luxury Team București și Ajax Dulcisimo Galați. 
 
Trei dintre echipele câștigătoare de Regionale s-au calificat în sferturi: Nova Vita Târgu Mureș (nord-est), Juventus Sibiu (sud-vest) și Luxury Team București (sud-est), în timp ce singura care a ratat calificarea între cele mai bune 8 echipe din țară, la limită ce-i drept, a fost La Boltă Alba Iulia (nord-vest).
 
O surpriză a constituit-o eliminarea campioanei en-titre, MAV Sports Timișoara care, în puternica grupă C, a încheiat pe ultimul loc, cu numai 2 puncte!
 
În sferturile de finală, disputate sâmbătă seara, nu s-au produs surprize, cel mai echilibrat și interesant joc fiind cel dintre Nova Vita și Danco Pro. Drumul echipei gazdă, Bad Boys Oradea, s-a terminat în faza sferturilor.
 
Rezultate, Sferturi de Finală:
Juventus Sibiu – Bad Boys Oradea 1-0
Nova Vita Târgu Mureș - Danco Pro București 1-0
Luxury Team București – Dia Guard Divino Zalău 3-1
Tazmannschaft București – Ajax Dulcisimo Galați 3-1
 
În semifinale, duminică dimineața, am asistat la două meciuri pe muchie de cuțit. Ambele s-au încheiat la egalitate și s-au decis la loviturile de la 7 metri.
 
Rezultate, Semifinale:
Nova Vita Târgu Mureș - Luxury Team București 1-1 (2-1)
Tazmannschaft București – Juventus Sibiu 1-1 (2-1)
 
Bronzul competiției a fost obținut de Juventus Sibiu care s-a impus în finala mică împotriva celor de la Luxury Team București, cu scorul de 2-1. Ambele goluri ale sibienilor, locul 3 la EMF Champions League anul trecut, au fost marcate de Ionuț Bratima.
 
Finala le-a adus față în față pe Nova Vita Târgu Mureș și Tazmannschaft București. Echipa din Târgu Mureș, o echipă apărută recent în peisajul minifotbalului românesc, campionatul de la Târgu Mureș pornind la drum în septembrie anul trecut. Tazmannschaft, o echipă cu rezultate excelente în ultimii ani, campioni naționali în urmă cu 2 ani la Bacău, sub o altă titulatură și locul 4 la EMF Champions League, anul trecut în Slovenia.
 
Meciul a fost dominat de echipa din Târgu Mureș, care a luat un avans de două goluri în prima repriză, avantaj pe care și l-a păstrat până la finele jocului.
 
Nova Vita Targu Mureș – Tazmannschaft București 3-1 
 
Goluri: Andrei Balea (min. 4), Iulian Sîplăcan (min. 13) si Norbert Feketics (min. 37) / Catalin Șerban (min. 40)
 
Nova Vita: Laszlo Klein, Mihai Tătar, Andrei Moldovan, Iulian Sîplăcan, Norbert Feketics, Ionuț Chețan, Sergiu Sălaghie, Adrian Crișan, Andrei Balea, Mircea Ungur, Istvan Fekete. 
Antrenor: Virgil Bejenaru             Delegat: Costel Duda
 
Tazmannschaft: Cătălin Șerban, Andrei Cârstea, Andrei Neagoe, Stelian Stancu, Alexandru Șelaru, Ionuț Petrescu, Radu Răzvan, Ionuț Florea, Tudor Simon, Sebastian Vasile 
Antrenor: George Tomescu
 
Arbitri: Cezar Georgian Ionescu (Buzău) și Nicolae Chiș-Ciure (Zalău)
 
La festivitatea de premiere a participat și bine cunoscutul luptător de MMA și Judo, Alexandru Lungu, supranumit „Muntele Bihorului”. Acesta a și asistat, de altfel, la mai multe jocuri de-a lungul competiției.
 
Premiile au fost acordate de către președintele FMR, Ioan Onicaș, secretarul general, Attila Takacs, vicepreședintele Paul Costaș, directorul tehnic Dan Ștefan Cojocaru, precum și de membrul în Comitetul Executiv, Cristian Lupu.
 
Campioana națională, Nova Vita Târgu Mureș, va primi licența de participare, în valoare de 1000 de euro, din partea FMR, la EMF Champions League. Competiția supremă europeană a fost restructurată pentru acest sezon de către EMF și va avea loc la Rimini în Italia, între 5 și 8 septembrie, cu 32 de echipe la start. România va mai fi reprezentată la Rimini și de către campioana europeană en-titre, MAV Sports Timișoara
 
Festivitate Premiere
 
Locul 1 – Nova Vita Târgu Mureș
Locul 2 – Tazmannschaft București
Locul 3 – Juventus (JSB) Sibiu
Locul 4 – Luxury Team Bucuresti 
Premiul Fair Play – Danco Pro Bucuresti
Cel mai bun jucator – Sebastian Vasile  (Tazmannschaft București)
Cel mai bun portar – Bogdan Rădulescu (Luxury Team Bucuresti)
MVP-ul finalei – Andrei Balea (Nova Vita Târgu Mureș)
Organizatorul local – Spiridon Baltsavias (Oradea)
Simbol turneu – Sandu Lungu („Muntele Bihorului”)
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP