Proiectul „PlaySafe” la final, ultima întânire a avut loc la Sofia

În perioada 10-12 decembrie 2021 a avut loc cea de-a șasea întâlnire, cea finală, privind proiectul PlaySafe, finanțat de Comisia Europeană / Erasmus+ . Întâlnirea s-a desfășurat în la Sofia pe subiectul „Cum să organizezi un calendar anual de demonstrații pentru comunitate, afaceri și evenimente" și s-a discutat, de asemenea, despre atragerea de sponsori (evenimente, demonstrații, campanii de strângere de fonduri, atragerea mai multor oameni care să fie activi fizic, infrastructură nouă etc.)". A avut loc și evenimentul final al proiectului - Hackaton, organizat de colegii noștri din Bulgaria, cu asistența Olympia Football Club.

Proiectul „PlaySafe” are ca scop oferirea de condiții de siguranță tinerilor sportivi în domeniul minifotbalului. Proiectul a creat o inițiativă regional-balcanică pentru protejarea sportivilor, în special a celor tineri, de pericolele pentru sănătate, prin îmbunătățirea condițiilor de antrenament și competiție prin construirea unei capacități organizaționale și administrative de a asigura o infrastructură sportivă sigură, precum și sprijinul și accesibilitatea acesteia.
 
Ca rezultat final al proiectului, organizațiile partenere au elaborat un Ghid al Organizației Sportive în domeniul sportului de masă. Ghidul cuprinde cunoștințele teoretice de bază necesare gestionării și dezvoltării cu succes a organizațiilor sportive și creșterii acestora de la nivel local la cel național. De asemenea, partenerii au creat un buletin informativ de bune practici pentru a servi drept exemplu cum, pe baza cunoștințelor pur teoretice, se poate implementa activitatea practică.
 
FMR a fost reprezentată la această întânire de: Andrei Coman (membru în CEx FMR) și Bogdan Adochiței. 
 
Organizațiile partenere în acest proiect au fost:
- Federația de Minifotbal din România
- Federația de Minifotbal din Bulgaria
- Federația de Minifotbal din Serbia
- Olympia Football Club (Bulgaria)
 
FMR continuă în 2022 implicarea în proiecte importante de acest fel, SmartKick fiind în plină desfășurare, aplicația mobilă pentru minifotbal urmând să fie gata până la finalul anului. 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP