Sistem desfășurare - Cupa României, Sibiu 2022

Comunicat - Sistem desfășurare și organizare, Cupa României la minifotbal, ediția 2022
Sibiu | 08-10 iulie 
 
CEx al FMR-ONG vă aduce la cunoștiință următoarele aspecte cu privire la organizarea, participarea și desfășurarea Cupei României, ediția 2022, precum și sistemul competițional.
 
In vederea stabilirii componenței grupelor, tragerea la sorți va avea loc miercuri, 6 iulie 2022, la ora 19:00, la Deva.
 
68 de echipe participante
Locație terenuri: Teren 1, 2, 3 și 4 – Stadion Municipal Sibiu, Aleea Mihai Eminescu, nr.1-3
Teren 5 – Baza Sportivă Voința, str. Vasile Cârlova, nr. 28
Teren 6 – Baza Sportivă Fair Play, str. Henri Coandă (în spatele fabricii Trans Agape)
 
1.1 Participă un număr de 68 echipe, repartizate, prin tragere la sorți, în 17 grupe a câte 4 echipe..
 
1.2 La tragerea la sorti se vor folosi 4 urne valorice, cu câte 17 echipe si se va tine cont de Clasamentul National FMR 2021, performanțele echipelor participante la competițiile naționale, participarea echipelor la competitiile europene.
 
1.3 Turul I - faza grupelor: se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, rezultând un număr de 3 jocuri pentru fiecare echipă. Jocurile din grupe vor începe vineri, 08.07.2022, de la ora 11:00.
In cazul jocurilor care se termina la egalitate in grupe, se vor executa lovituri de departajare. Echipa care va invinge in urma loviturilor de departajare, mai primește un punct in clasament (in total, 2 puncte).
 
La diferențierea locurilor 2 din grupe se aplică următoarele criterii de departajare, în ordine: numărul mai mare de puncte, numărul mai mare de victorii în timp regulamentar, golaverajul mai bun, numărul mai mare de goluri marcate, numarul mai mic de avertismente primite (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene), numărul mai mic de etape de suspendare primite, clasamentul national FMR 2021, tragere la sorți.
 
Notă: Echipele clasate pe locul 2 în grupă, care nu se vor califica în faza 16-imilor de finală, vor disputa un meci de consolare, având ca premiu, licența de participare la următoarea ediție a Cupei României (în funcție de condițiile de participare stabilite până atunci de FMR-ONG, în parteneriat cu FRM).
 
I. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa, doua echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face in baza rezultatului din jocul direct (se vor lua in considerare si loviturile de departajare).
a. meciul direct;
b. cu exceptia cand una dintre echipe are un numar mai mare de meciuri castigate in timpul regulamentar, situatie in care echipa cu mai multe meciuri castigate in timp regulamentar se va califica;
 
II. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa, trei sau mai multe echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, se va intocmi un clasament in care se vor lua in considerare doar rezultatelor din jocurile directe (jocurile dintre echipele aflate la egalitate). Echipele care au invins la loviturile de departajare primesc 2 puncte. In clasament, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:
a. golaverajul cel mai bun;
b. cel mai mare numar de goluri marcate;
c. numarul mai mare de victorii;
d. daca dupa primele trei criterii, raman in continuare doua echipe la egalitate, pentru departajare se va aplica criteriul jocului direct. 
Daca in urma primelor trei criterii aplicate raman in continuare trei sau mai multe echipe la egalitate se aplica criteriile de mai jos, cu mentiunea ca daca dupa aplicarea unui criteriu raman la egalitate doar doua echipe, se va aplica automat criteriul jocului direct.
e. numarul mai mic de avertismente (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene); se vor lua in considerare toate cartonasele, inclusiv cele aratate celor de pe banca de rezerve – jucatori, oficiali, inscrisi in raportul de arbitraj;
f. numarul mai mic de etape de suspendare primite;
g. Clasamentul National FMR 2021;
h. tragerea la sorti.
 
 
1.4 Turul II – Dupa faza grupelor, locul 1 din fiecare grupă (17 echipe), precum și cele mai bune 15 locuri doi, se vor califica în faza șaisprezecimilor de finală.
Șaisprezecimi – Programul jocurilor din șaisprezecimi va fi stabilit, prin tragere la sorți, după finalul fazei grupelor. Procedura este următoarea: 15 locuri 1 din grupe vor fi împerecheate cu 15 locuri 2, iar două câștigătoare de grupă vor juca între ele. Două echipe care au evoluat în aceeași grupă, nu se pot întâlni în această fază a competiției.
 
1.5 Turul III - Programul jocurilor din optimile de finală este stabilit astfel:
Optime I: Învingătoare 16-ime 1 vs. Învingătoare 16-ime 2
Optime II: Învingătoare 16-ime 3 vs. Învingătoare 16-ime 4
Optime III: Învingătoare 16-ime 5 vs. Învingătoare 16-ime 6
Optime IV: Învingătoare 16-ime 7 vs. Învingătoare 16-ime 8
Optime V: Învingătoare 16-ime 9 vs. Învingătoare 16-ime 10
Optime VI: Învingătoare 16-ime 11 vs. Învingătoare 16-ime 12
Optime VII: Învingătoare 16-ime 13 vs. Învingătoare 16-ime 14
Optime VIII: Învingătoare 16-ime 15 vs. Învingătoare 16-ime 16
 
1.6 Turul IV – Programul jocurilor din sferturile de finală este stabilit astfel:
Sfert A: Învingătoare optime I vs. Învingătoare optime II
Sfert B: Învingătoare optime III vs. Învingătoare optime IV
Sfert C: Învingătoare optime V vs. Învingătoare optime VI
Sfert D: Învingătoare optime VII vs. Învingătoare optime VIII
 
1.7 Turul V – Programul jocurilor din semifinale este stabilit astfel:
Semifinala 1: Învingătoare Sfert A vs. Învingătoare Sfert B
Semifinala 2: Învingătoare Sfert C vs. Învingătoare Sfert D
 
1.8 Pentru stabilirea clasamentului final se va proceda in felul urmator:
1.8A Finala mica (locurile 3-4): Invinsa semifinala 1 vs. Invinsa semifinala 2
1.8B Finala (locurile 1-2): Castigatoare semifinala 1 vs. Castigatoare Semifinala 2
 
1.9 Câștigătoarea Cupei României, ediția 2022, va avea dreptul de achiziționare Licența de participare la ediția din acest an a EMF Eurocup, ce va avea loc în Ungaria, între 14 și 18 septembrie.
Notă: numărul exact de Licențe acordate Federației Române de Minifotbal pentru Eurocup de către EMF va fi anunțat într-un comunicat ulterior al FRM
 
 
Departamentul de Competiții al FMR-ONG

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP