Turneu internațional de pregătire la Chișinău pentru România

Selecționata divizionară a echipei naționale de minifotbal a României demarează pregătirile în 2023. Echipa, cu un lot de perspectivă, din care fac parte o serie de jucători tineri și debutanți, participă în perioada 29 martie – 2 aprilie la un turneu de pregătire la Chișinău, în Republica Moldova, turneu intitulat „Socca Eurocup Tournament”.

România testează cu ocazia acestui turneu de pregătire o serie de jucători tineri în vederea participării la competițiile oficiale din acest an.
 
La turneul internațional de la Chișinău, organizat de International Socca Federation (ISF), România a fost repartizată în grupa D, alături de Spania, Albania și Luxemburg.
 
Program meciuri România la „Socca Eurocup Tournament” – Chișinău, Republica Moldova:
 
România – Spania (miercuri, 29 martie, ora 21:00)
România – Albania (joi, 30 martie, ora 18:00)
România – Luxemburg (vineri, 31 martie, ora 18:00)
Sâmbătă și duminică, 1-2 aprilie: fazele finale ale competiției
 
Pentru acest turneu internațional de pregătire, staff-ul tehnic apelează la un lot format din 14 jucători, dintre care doi portari, mare parte dintre cei convocați fiind jucători tineri sau debutanți la lot. Cu această ocazie, ei vor fi verificați în vederea competițiilor oficiale care urmează.
 
Lot România:
 
Portari: Ionuț Neacșa și Angel Băiceanu.
Jucători: Mircea Popa, Mircea Ungur, Andrei Balea, Tănase Mușat (debutant), Vasile Ovidiu Pop (debutant), Raul Dumitrovici (debutant), Andrei Stoia (debutant), Ionuț Munteanu (debutant), Bogdan Botezatu (debutant), Sabin Dîrstaru (debutant), Erik Szanto (debutant) și Ovidiu Aramă.
Staff: Laszlo Klein (antrenor), Cristian Lupu (director tehnic) și Dan Ștefan Cojocaru (manager general)
 
„Este prima acțiune a noastră din acest an, 2023, am vrea să facem 2-3 acțiuni până la finalul anului. Este o acțiune în care avem un minim de 5 jocuri cu echipe naționale puternice, exact ceea ce ne dorim. Avem și șansa ca acest turneu să se desfășoare aproape de România, aproape de casă și nu va fi un consum așa mare de energie pentru a ne deplasa.
 
Nu putem vorbi de un schimb al generațiilor dar echipa tehnică a luat decizia de a „reîmprospăta” cu jucători mai tineri echipa. S-au făcut astfel convocări pentru mai mulți jucători care se aflau în vizorul staff-ului tehnic. Sperăm noi să și confirme pentru că una este să joci la echipa de club și alta la lot.

Avem speranțe mari, să ne clasăm cât mai sus în acest turneu și, de ce nu, să venim acasă cu trofeul cel mare. E o pregătire bună pentru acest început de an, sperăm ca până la sfârștiul anului să ajungem să fim la capacitate maximă”. Dan Ștefan Cojocaru, manager general echipa națională a României
 
8 – dintre cei 14 jucători convocați pentru acest turneu de pregătire de la Chișinău sunt debutanți la lot
 
6 – dintre jucătorii convocați au vârsta de 25 de ani sau mai mică
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP