România a disputat un meci de verificare cu AEK Oradea

Echipa națională de minifotbal a României a disputat aseară, 1 iunie, un joc  de verificare, la Baza Sportivă Tineretului din Oradea, contra campioanei naționale și vicecampioane europene, AEK Oradea. Meciul de verificare a fost unul de bun augur pentru antrenorul Virgil Bejenaru în perspectiva jocurilor de la Campionatul European de Minifotbal, din Slovacia, jocuri care vor debuta sâmbătă.
 
România a avut la dispoziție pentru acest „joc-școală” 14 dintre cei 15 jucători convocați de antrenorul Virgil Bejenaru, singurul absent fiind Dragan Paulevici, care are meci de baraj la promovarea în Liga 2 cu echipa de fotbal. Nu au lipsit însă, din lotul României, doi jucători tineri și extrem de talentați, de la AEK Oradea, Andrei Ferik și Marius Balogh.
 
Meciul de miercuri, transmis LIVE pe Facebook, s-a desfășurat pe un teren de dimensiuni similare cu cel de la Campionatul European, care va debuta sâmbătă, pe Steel Arena, la Kosice. S-a jucat în două reprize a 25 de minute, iar până în minutul 8 al reprizei a doua scorul era alb, 0-0, în ciuda dimensiunilor porților folosite, de 5*2 metri.
 
După deschiderea scorului, de către Ionuț Chețan, a urmat însă o serie de goluri la foc automat, iar tricolorii noștri s-au impus în final cu 5-1. Scorul este însă mai puțin relevant, mai importantă fiind forma fizică a jucătorilor și schemele tactice pe care antrenorul Bejenaru a vrut să le pună în practică. Pentru statisică, golurile au fost marcate de: Chețan (3), Balogh și Popa, respectiv Andor.
 
Stagiul naționalei noastre de la Oradea are loc cu sprijinul organizatorului local de aici, totodată manager al clubului AEK Oradea, Spyridon Baltsavias, căruia îi mulțumim pe această cale.
 
Tricolorii noștri mai susțin și astăzi, 2 iunie, două ședințe de pregătire la Oradea, urmând ca vineri dimineața să plece cu autocarul spre Kosice, localitate aflată la aproximativ 250 de kilometri de Oradea.
 
Naționala noastră face parte din grupa B a EMF EURO 2022, alături de: Spania, Albania și Azerbaidjan. Primul meci este programat sâmbătă, de la ora 18:15, ora României, contra celor din Azerbaidjan.
 
Toate meciurile naționalei României sunt transmise ÎN DIRECT de postul de televiziune PRO Arena.

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP