România țintește locul 1 în grupa D în meciul cu Kazakhstan !

Naționala României de minifotbal joacă astăzi de la ora 19:00, ora României (18:00 la Brno în Cehia) pentru locul 1 în grupa D cu Kazakhstan, campioana en-titre a Europei din 2016. Tricolorii au două variante la îndemână pentru a termina grupa în postura de lideri și de a avea parte de un adversar teoretic mai accesibil în optimi, egalul sau victoria.

România a mers foarte bine până acum la EURO 2017, campionat ce se desfășoară în aceste zile în Cehia, la Brno. Băieții pregătiți de Cristian Lupu, Dan Cojocaru și Florin Trofin au câștigat de o manieră clară primul joc din grupă, 4-1 cu Grecia și au remizat în cel de-al doilea joc cu Portugalia, scor 0-0. Și acest al doilea joc trebuia câștigat în mod normal de băieții noștri dar lusitanii au apelat la o tactică extrem de agresivă, cu faulturi multe și durități, pentru a-i incomoda pe români. Tricolorii au avut două bare, prin Eftimie și Tănase, dar nu au reușit să treacă de bariera portugheză și au trebuit să se mulțumească și cu un punct. Cu 4 puncte din două jocuri, România conduce grupa D având același punctaj și golaveraj, 4-1, ca și echipa Kazakhstanului dar o clasare mai bună în ierarhia întocmită de Federația Europeană de Minifotbal. Astfel în cazul unui rezultat de egalitate sau a unei victorii astăzi, România câștigă grupa D.

Kazacii au mers și ei foarte bine până acum. Au învins Porugalia cu 3-0 și au remizat cu Grecia, 1-1. Se întâlnesc astăzi practic singurele două naționale care au câștigat Campionatul European până în prezent deși palmaresul lor nu se compară. România este campioană europeană de 6 ori consecutiv, din 2010 până în 2015, în timp ce kazacii s-au încununat campioni anul trecut în Ungaria. Selecționerul României, Cristian Lupu, nu are probleme de lot în acest moment, toți cei 15 jucători fiind apți din punct de vedere medical. Atât România cât și Kazakhstan vin după o pauză de o zi astfel că jocul promite din punct de vedere al spectacolului.

România – Kazkhstan, jocul care ne poate aduce locul 1 în grupa D, se joacă astăzi de la ora 19:00, ora României, și poate fi urmărit în țară în direct pe Sport.ro.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP