TIMISOARA: O POVESTE CU IOSIF ROTARIU

Am aflat, cu prilejul unei conversatii avute cu Alin RADOSAV, administratorul competitie de minifotbal de la Timisoara, vestea ca acest campionat si-a imbogatit valoarea prin venirea unui celebru fotbalist, acum retras din activitatea profesionala. Este vorba despre IOSIF ROTARIU, despre care toti cunoastem cat de mult il iubesc banatenii si cat de impresionanta a fost prestatia lui, de-a lungul anilor, pe terenurile de fotbal.

Rotariu activeaza intr-o echipa frumoasa, AM TIMISOARA, care joaca in a doua liga, o echipa cu certe sanse de promovare. "Sunt niste baieti exceptionali, seriosi, profesionisti, iar faptul ca Rotariu vine si joaca aici, la noi pe teren, este o mandrie si o placere pentru noi toti", ne-a spus Alin Radosav.

Dincolo de sport, de miscare, de competitie, exista insa OMUL. Adevaratii mari sportivi ai lumii, cei care au ramas in sufletul fanilor indiferent de trecerea anilor, sunt cei care au dovedit ca au, la randul lor, suflet. Iata de ce astzai va vom prezenta un articol scris de un reporter banatean, FLORENTIN DEAC, despre OMUL  Iosif Rotariu. Despre o fapta frumoasa pe care a facut-o si pentru care merita sa il aplaudam.

Inainte de a da cuvantul reporterului, vom adauga doar ca Iosif Rotariu are 50 de ani, a fost membru al nationalei ROMANIEI de fotbal care a participat la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL din 1990, a jucat, printre altele, la POLITEHNICA TIMISOARA, STEAUA BUCURESTI, GALATASARAY ISTAMBUL, a fost finalist al CUPEI CAMPIONILOR EUROPENI, in 1989, cu echipa Steaua Bucuresti. iar acum, iata, vine pe terenul de minifotbal si incanta generatiile mai tinere cu talentul sau si cu bucuria de a juca.

 

UN EROU INTRE OAMENI

 

In filme, eroul este cel care salveaza planeta (Superman), orasul Gotham (Batman), presedintele SUA sau orice mai pot scorni mintile angajatilor de la fabrica de vise Hollywood, cei care gandesc… planetar. Dupa ce parasim fotoliile cinematografelor, avem, insa, ocazia sa ne intalnim, daca putem trece peste definitiile hollyoodiene, cu alti eroi, de multe ori nebagati in seama. Este vorba de omul de langa noi, omul care isi ajuta asa cum poate semenii, cel care poate fi cel mai bun prieten al nostru, dar pe care nu il cunoastem inca sau pe care nu il apreciem asa cum trebuie. Acesta este eroul adevarat, cel care vine cu replicile lui si nu cu cele puse pe hartie de un scenarist mai mult sau mai putin inspirat, omul care are inima si care, exact ca in povestirea lui Carianopol (Copilul cu inima de aur), o face bucatele si o daruieste celor necajiti. Sa fim intelesi, un erou adevarat poate fi si un profesor dedicat muncii sale sau un medic indragostit de ce face, dar ceea ce vreau sa va propun e un alt erou, provenind dintr-un mediu diferit, este vorba de… sport.

Intr-o vreme in care stirile sunt cu sportivi, si nu cu sportive, in care conteaza mai mult ce amanta sau masina si-a luat Mutu sau orice alt "Briliant", "Print", "Pisica" si alte asemenea fiinte cu porecle demne de activitati mai ilegale, stirea cu eroul din sport trece de multe ori neobservata. Daca imi permiteti, va prezint un om pe care il consider erou prin ceea ce a facut si inca mai face, alaturi de inimoasa sa sotie, pentru un suflet de copil chinuit.
Numele Iosif Rotariu va este probabil foarte cunoscut. Fostul fotbalist al Stelei, al Galatasaray-ului, al Politehnicii Timisoara, selectionat de multe ori in echipa nationala, a cunoscut, dincolo de faima, si suferinta, el fiind supus unei operatii chirurgicale, la finalul carierei.
Cunoscand ce e drama personala, Iosif Rotariu a facut un gest de nota 10, alaturi de consoarta, adoptand o fetita care a fost supusa la tortura de chiar bunica sa! Femeia a incercat si sa o omoare, iar pedeapsa de 8 ani de inchisoare, pronuntata anul acesta, dovedeste in ce hal si-a batut joc de cineva care era, totusi, carne din carnea ei! Kassandra, fetita adoptata de familia Rotariu, a fost supusa la 24 de operatii, iar munca medicilor nu se opreste aici. Pentru a avea cat de cat o viata normala, fetita trebuie sa mai suporte si alte operatii.
Kassandra Emanuela Cristiana impresioneaza pe oricine prin pofta de viata si dragostea pe care o poarta celor care au salvat-o din iad. Visul Kassandrei (ca in titlul filmului lui Woody Allen) este ca sa isi poata repara gurita si manutele si sa se poata juca normal alaturi de alti copii. Cum nu putem sa lasam tot greul pe umerii a doi eroi, depinde si de noi sa putem reda zambetul pe chipul fetitei! Daca am convenit ca familia Rotariu este o familie de eroi, putem deveni si noi eroi, ajutand la recuperarea cat mai grabnica a fetitei careia viata i-a dat o noua sansa. Haideti, deci, sa fim si noi eroi, donand dupa cat ne lasa inima si buzunarul.
Datele au fost oferite de familia Rotariu: Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600, Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600, Cont dolari: RO29BRDE360SV96418133600, titular: Daniela Liliana Rotariu.
Mai multe despre micuta Kassandra si despre visul ei de a fi un copil normal mai puteti gasi la adresa iosif-rotariu.blogspot.com. Multumiri celor care pot si vor sa ajute! Sunteti si dumneavoastra… eroi!

 

(Florentin Deac, Foto: steauafc.com)

Noutati din CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA

MINIMERCATO

In perioada 21 - 24 martie 2022 echipele pot modifica lotul jucatorilor maxim 4 modificari / lot : - 21 martie 2022 in intervalul orar 14.00 - 20.00 - LIGA IV - 22 martie 2022 in intervalul orar 14.00 - 20.00 - LIGA III - 23 martie 2022 in i

12-03-2022 | CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA


Start Retur - Timisoara

La multi ani cu sanatate ! Sa aveti parte de toate , sanatate , bucurii , fericire si noroc la joc !

03-02-2016 | CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA


CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA pe scurt

6

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

110

Echipe active

3280

Jucatori activi

0

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP