TIMISOARA: PARIATI PE PARIORII !

Despre minifotbalul timisorean am scris deseori, si pe buna dreptate. Este campionatul cel mai aglomerat, iar competitia in sine, continand peste o mie de meciuri anual in cele sapte divizii componente, este un adevarat exemplu de buna organizare si de competenta manageriala. 

Dincolo de aceste lucruri, sta insa pasiunea pentru sport a celor care vin saptamanal sa isi apere sansele pe teren. Este vorba despre peste o mie de sportivi, membri a 128 de echipe care lupta, fiecare atat cat poate, pentru un loc mai bun in clasament. Iar speranta de a ajunge, vorba cantecului SUS, SUS, TOT MAI SUS, nu poate fi oprita de nimeni. Pentru ca atunci cand crezi in ceva, reusita este aproape. 

 

Sus, sus, tot mai SUS !

 

Statisticile ultimelor sezoane din Campionatul de Minifotbal Alborz indică faptul că nicio echipă venită din eșalonul secund nu a putut emite pretenții la locurile fruntașe încă din primul sezon. Nu e de mirare. Un campionat serios, asa cum este cel de la Timisoara, reuneste in prima liga valorica echipe cu certa valoare, echipe care nu se joaca, ci joaca. 

De aceea, nou promovatele in prima liga au fost, mai intotdeauna, un fel de papa bun pentru echipele consacrate. Majoritatea promovatelor au fost în lupta pentru evitarea retrogradării, și, în cele mai multe cazuri, chiar au revenit în liga a doua.

Nu este însă cazul PARIORILOR, echipa care reușeste să producă surpriză după surpriză în această ediție de campionat, aflându-se acum pe poziția a 2-a, la 7 lungimi de undă în spatele campioanei MAV-Glissando.

 

Daniel Andrici, antrenorul Pariorilor, ne povestește parcursul și ascensiunea formației sale…

 

Începuturile

 

Echipa a fost înființată în sezonul 2008-2009, de un grup de tineri studenți. Majoritatea dintre ei aveau serviciul în Timișoara, dar toți erau veniți din alte orașe. A fost un prim sezon de acomodare, echipa terminând pe locul 12 în liga a 3-a. În sezonul următor, Pariorii terminau turul pe locul 7, la 15 puncte de un loc de promovare. În acea pauză de iarnă am ajuns și eu să fac parte din acest colectiv frumos, aducând alături de mine încă 4 jucători care se află și acum în lotul formației. A urmat un tur de excepție, câștigând 14 meciuri din 15, am reușit clasarea pe prima poziție și, implicit, promovarea.

 

Liga a 2-a

După promovare au intervenit multe modificări, plecând 9 jucători și venind alți 10 care fac și astăzi parte din echipă. Am reușit promovarea la pas încă din primul an, suferind doar două înfrângeri și reușind un șir de 21 de victorii consecutive.

 

Liga 1

După promovare am pariat pe un lot omogen, astfel echipa nu a suferit modificări majore. Am reușit să terminăm turul pe un nesperat loc 5, am întărit lotul cu 2 jucători aduși în iarnă, și iată-ne acum, luptându-ne pentru locul 2.

 

De ce Pariorii?

Denumirea de Pariorii vine de la faptul că băieții care au format această echipă erau jucători fanatici la casele de pariuri. În prezent, pe lângă pariurile obișnuite, se fac pariu și  între noi, spre exemplu, dacă vom termina în primele 4 locuri antrenorul va trebui să organizeze un banchet maraton de 2 zile.


Se pare că cei de la Pariorii au mizat corect când au pornit la drum și în acest retur de campionat, cifrele lor fiind impresionante. Victorie cu un scor clar, 4-1, in fata detinatoarei Cupei Romaniei la minifotbal, AS WMT GIROC, egal cu multipla campioana en-titre GLISSANDO, neinvinsa de sase luni in campionat, un parcurs clar ascendent, iata numai cateva dintre acoladel ce se pot spune in dreptul numelui PARIORII. 

Iar acum, cu numai sapte etape inainte de finalul acestei editii de campionat, PARIORII sunt singura formatie care pot prinde din urma liderul Glissando. Iar daca nu vor reusi, in mod cert PARIORII sunt singura formatie care ar fi putut sa detroneze Glissando, daca ar fi jucat la fel de bine de la inceputul campionatului. 

 

O echipa de nota 10

 

Am discutat si cu managerul compeititiei timisene, domnul ALIN RADOSAV, care ne-a impartasit din impresiile sale despre PARIORII. "Este o echipa frumoasa, o echipa civilizata, este o placere sa ii vezi jucand, pentru ca joaca nu nuami bine, dar si serios, cu gandul la victorii muncite, si nu obtinute din intamplare. Venirea antrenorului si mentorului ANDRICI a facut, zic eu, diferenta, adica omul a luat o echipa de pluton si a facut din ea o vedeta. Daca vor fi in continuare seriosi si se vor concentra, este foarte posibil ca PARIORII sa joace in vara in Cupa Romaniei, alaturi de WMT GIROC, care avand tilul participa in mod automat. Eu sunt convins ca echipele din Timisoara vor avea rezultate bune si in acest an, in competiile nationale."

 

FOTO: Echipa PARIORII, in randul de sus, al treilea din stanga, fiind mentorul acestei formatii de exceptie, domnul DANIEL ANDRICI

 

 

Noutati din CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA

MINIMERCATO

In perioada 21 - 24 martie 2022 echipele pot modifica lotul jucatorilor maxim 4 modificari / lot : - 21 martie 2022 in intervalul orar 14.00 - 20.00 - LIGA IV - 22 martie 2022 in intervalul orar 14.00 - 20.00 - LIGA III - 23 martie 2022 in i

12-03-2022 | CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA


Start Retur - Timisoara

La multi ani cu sanatate ! Sa aveti parte de toate , sanatate , bucurii , fericire si noroc la joc !

03-02-2016 | CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA


CAMPIONATUL JUDETEAN DE MINIFOTBAL ALBORZ TIMISOARA pe scurt

8

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

109

Echipe active

3285

Jucatori activi

1338

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP